Črna kronika

Pariška policija, kateri je izginilo 50 kg kokaina, aretirala kolega

Pariz, 04. 08. 2014 14.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pariška policija je ugotovila, da je iz njihovih prostorov izginilo 50 kilogramov zaseženega kokaina. Aretirali so svojega kolega, ki je celo pomagal pri zasegu tega kokaina. Ključe do prostorov, kjer so hranili drogo, so imeli le trije ljudje.

Kokain
Kokain FOTO: Reuters

Pariška policija je bila precej osramočena, ko je prejšnji teden ostala brez 2,5 milijona evrov vrednega zaseženega kokaina.

Nekaj dni po izginotju so aretirali policista, ki je osumljen kraje. A v zgodbi so številna vprašanja, še vedno neodgovorjena, med drugim tudi to, ali bi lahko ugleden policist, specializiran za droge, ukradel več kot 50 kilogramov kokaina pred nosom kolegov, ne da bi to kdo opazil.

Policista so aretirali v soboto, medtem ko je z ženo in hčerko preživljal dopust v bližini mesta Perpignan na jugozahodu Francije. Na zaslišanju v Parizu naj bi bil aroganten in redkobeseden. Policija je pri hišni preiskavi tako v Parizu kot Perpignan zasegla manjšo vsoto denarja.

Francoski mediji poročajo, da je bil aretiran 34-letni policist, ki v poklicnem življenjepisu skoraj ni imel madežev. Očitalo se mu je le nekaj težav z odnosom do nadrejenih. Bil je član ekipe, ki je zasegla zdaj izginuli kokain v racijah v Parizu v začetku julija. Po aretaciji je bil suspendiran.

Policistu sicer, kot poroča Le Parisien, denarja ne manjka. Družina njegove žene naj bi samo na območju Perpignan imela v lasti sedem stanovanj.

Posnela ga je kamera

V noči s 24. na 25. julij je varnostna kamera posnela moškega, ki je s praznimi vrečami vstopal v prostore policije. Moški je obraz skrival s čepico, a ga je eden izmed kolegov prepoznal po telesnih lastnostih. Policistka je sporočila, da je isto noč videla iz stavbe oditi moškega z dvema polnima vrečama.

Francoski mediji poročajo, da naj bi osumljeni policisti pred krajo kokaina povpraševal, v kateri sobi hranijo zasežen kokain in kako je mogoče dostopati do te sobe. Policija je zatrdila, da imajo ključe te sobe le tri osebe, znakov vloma pa ni bilo. Izginotje droge so opazili šele čez nekaj dni, 31. julija. Policija meni, da bi lahko imel osumljeni pomagače.

Policija kokain še vedno išče, domnevajo namreč, da še ni na trgu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

POŠTENO JEBENO
05. 08. 2014 10.28
-1
a tudi policisti kradejo? samo hvala bogu ne pri nas. hahahahahahaha...ko so ga pa aretirali je bil pa sky high verjetno in jim je zdrdral priznanje
Die einemaister
04. 08. 2014 19.20
+2
pr nas bi dobil nagrado od policije za življensko delo
mikeTHEbike
04. 08. 2014 17.08
+2
Hehehe.. ja kako pa te?????
Uporabnik811241
04. 08. 2014 15.59
+3
nič novega to je bilo za pričakovat !!
VolkBrenin
04. 08. 2014 15.35
+4
No, fino ...zakaj bi se zavdevalo samo par njih...sedaj se lahko skupinsko ....
Ivan janez
05. 08. 2014 10.00
ko se gre za denar se prijateljstvo konča