Črna kronika

Paravinja zavrnil psihiatrični pregled

Zagreb, 30. 09. 2011 10.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sklepni ukrep preiskovalnega sodnika, preden bodo oktobra vložili obtožnico zoper Paravinjo, je bila zahteva za njegov psihiatrični pregled, ki naj bi ga opravili v Šibeniku, a ga je 43-letnik zavrnil.

Šibeniško sodišče je zahtevalo psihiatrično mnenje za 43-letnega Dragana Paravinjo, ki je osumljen umora in poskusa posilstva mladoletne Antonije Bilić, je v četrtek potrdil odvetnik osumljenca Branko Baica. Gre za sklepne ukrepe preiskovalnega sodnika, preden bodo konec oktobra vložili obtožnico.

Dragan Paravinja je zavrnil psihiatrični pregled.
Dragan Paravinja je zavrnil psihiatrični pregled. FOTO: dnevnik.hr

Preiskovalni sodnik je poleg mnenja psihiatričnih izvedencev pred dnevni zahteval tudi mnenje izvedencev glede tahografa, ki je beležil pot tovornjaka, ki ga je vozil Paravinja 7. junija. Takrat so tudi zadnjič videli Bilićevo, ko je vstopila v tovornjak blizu njene domače vasi pri Drnišu.

Hrvaški mediji danes poročajo, da je Paravinja zavrnil psihiatrični pregled, ki naj bi ga opravili v Šibeniku, kjer je v priporu. Sicer pa bo tožilstvo pripravilo obtožnico do konca oktobra, ko bo potekel tudi pripor, ki so ga osumljenemu vozniku tovornjaka prejšnji teden podaljšali za 30 dni. Paravinja je najprej priznal umor Bilićeve, potem pa je vse zanikal.

Primer so spremljala številna protislovja ter kritike na račun policije zaradi načina, na katerega je vodila preiskavo. Iskanje Bilićeve je bilo najbolj množično v zgodovini sodobne Hrvaške, vendar pa veliko njenih sledi niso našli.

Medtem so hrvaški mediji v četrtek objavili, da policija išče 27-letno Anico Ferić, ki so je nazadnje videli prejšnjo nedeljo, ko je odšla od doma do trgovine v vasi Novi Perkovci pri Đakovu v Slavoniji. Danes pa poročajo, da so našli njeno truplo v vodnjaku, policija pa ugotavlja okoliščine tragičnega dogodka.

Hrvaška policija je sicer v sredo odprla novo spletno stran, namenjeno iskanju pogrešanih oseb, na kateri so zaenkrat objavljeni profili 84 ljudi, za katerimi se je izgubila sled.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Frane Šajn
30. 09. 2011 16.51
MOŽAKAR ŽE VE ,DA NE BI ¨"POLOŽIO SA PETICOM"
Nada Vlaj
30. 09. 2011 15.04
ojoj,sen mislu da ga ni več,ko ga ni več blo nič tle na 24kr. včasih pa vsak dan haha :))
zandalee_
30. 09. 2011 11.33
Lahko rečem samo to: Mačka se igra z mišmi......