Črna kronika

Paravinja ostaja priprt

Šibenik, 26. 08. 2011 14.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dragan Paravinja, ki ga sumijo umora 17-letne Antonie Bilić, bo v priporu vsaj še mesec dni. Odvetnik družine pogrešane najstnice je medtem predložil nove dokaze proti domnevnemu morilcu.

Dragan Paravinja
Dragan Paravinja FOTO: dnevnik.hr

Šibeniško sodišče je za 30 dni podaljšalo pripor 43-letnem Draganu Paravinji, ki ga sumijo umora 17-letne Antonie Bilić, je potrdil njegov odvetnik Branko Baica. Paravinja je v preiskovalnem zaporu v Šibeniku, potem ko so ga začasno izročili iz BiH, kjer je bil nedavno obsojen na 34 mesecev zapora zaradi poskusa posilstva.

Odvetnik družine pogrešane najstnice Vinko Ljubičić je prejšnji teden predložil nove dokaze proti Paravinji zaradi suma umora Bilićeve, ki so jo nazadnje videli 7. junija nedaleč od njene domače vasi pri Drnišu. Predlagal je, da bi zaslišali dve novi priči, o čemer naj bi sodišče odločilo v prihodnjih dneh.

Hrvaški mediji poročajo, da bo Paravinja ostal v priporu do konca preiskave, razen če bi njegovo vrnitev pred tem zahtevalo pravosodje BiH. Razsodba v omenjenem primeru poskusa posilstva namreč še ni pravnomočna.

Paravinjo so konec junija prijeli v BiH. Najprej je priznal, da je Bilićevo zadušil in njeno truplo vrgel v Krko, nato pa dejal, da je to priznal, ker so ga policisti v Banjaluki pretepli. Kljub obsežni večtedenski množični preiskavi na širšem območju Zadra in Šibenika hrvaška policija ni našla trupla Bilićeve.

Paravinjo sicer sumijo tudi poskusa posilstva dekleta pri Omišu. Išče ga tudi Srbija, kjer je bil v odsotnosti obsojen na štiri leta in pol zapora zaradi posilstva in poskusa posilstva.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MUNGATUMBA
28. 08. 2011 08.14
-"debian" dobr odgovor.. .-) -malo metafore.. ampak ne tako dobesedno.Če bi paravanjič lahko dokazal, da z primerom nima nič , mi verjemi ,da bi bilo že vse na mizi in nebi potreboval "čeferinovičev". - Lahko obtožijo tebe ,pa verjamem, da bi takoj prišel z dokazi na plano, da te tam ni bilo,da si bil na kompu.... .-)
franceljtancelj
27. 08. 2011 21.45
Dobro, ostaja v priporu. Zanima pa me kdaj se mu bodo pridružili kolovodje avtoprevozniške mafije, ki so bili njegovi odjemalci uslugi in jih nekatere tudi vidimo zadnje čase. Odgovornim svetujem naj se podvizajo.
debian
26. 08. 2011 21.13
danilog ti gledas prevec akcijskih filmov ne?
rudra
26. 08. 2011 20.30
Kaj a vi računate,da bo spuščen.Je ja vsega kriv!
MUNGATUMBA
26. 08. 2011 14.31
- Vsak NEDOLŽEN se bori ,da dokaže nedolžnost..!!! - samo krivci visijo na reku:pa dokažite krivdo.. !!
rko
26. 08. 2011 14.16
EDINO PRAV.. SAMO ŠE ENE 30 LET NAJ BO PRIPRT