Črna kronika

Ovadeni, ker so upnike oškodovali za več kot dva milijona evrov

Maribor, 12. 07. 2012 16.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Mariborski kriminalisti so podali kazensko ovadbo zoper štiri osebe in tri gospodarske družbe, ki naj bi upnike s priznavanjem neresničnih terjatev in sestavljanjem lažnih pogodb oškodovali za več kot dva milijona evrov.

Mariborski kriminalisti so na podlagi zbranih obvestil v predkazenskem postopku na okrožno državno tožilstvo v Mariboru podali kazensko ovadbo zoper štiri ljudi, ki jih utemeljeno sumijo oškodovanja upnikov in pomoči pri tem kaznivem dejanju. Ob tem so podali tudi kazensko ovadbo zoper tri gospodarske družbe.

Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Maribor, so odgovorne osebe podjetij z območja Maribora in Ptuja v letu 2011, s ciljem oškodovati nekatere druge upnike, naklepoma izčrpavale eno od gospodarskih družb s prekanaliziranjem denarnih sredstev na druge družbe, priznavanjem neresničnih terjatev, sestavljanjem lažnih pogodb in drugih poslovnih listin ter spravljanjem nekaterih upnikov v ugodnejši položaj.

Na ta način so preostale upnike, katerim so terjatve že zapadle, oškodovali za več kot dva milijona evrov, kolikor je znašala vrednost plačil favoriziranim upnikom.

Pri zbiranju obvestil so kriminalisti aktivno sodelovali z uslužbenci Davčnega urada Maribor in tudi z enim upnikom.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HooplaToopla
13. 07. 2012 17.00
+1
Verjetno je res frustrirajoče za kriminaliste, ko nikoli ni nihče od večjih rib obsojen. Mogoče bi morali zastaviti še bolj resno in preiskati poslovne povezave sodstva in kriminala.
WikiX
12. 07. 2012 22.13
+3
Čudim se edino, kdo pri nas razkriva te bande, kako se morajo počutiti, ko jih na koncu sodišča vse izpustijo in jim odpišejo dolgove, oni pa korajo nazaj preiskovat, zalezovat in zatirat navadne, nedolžne državljane, drugače si lahko iščejo drugo delo.
mark50
12. 07. 2012 23.12
+6
Pa povedali bi lahko za koga gre. verjetno je še kakšen ki je oškodovan s pomočjo istih lopovov. Pa nič o imenih.