Črna kronika

Suljanović končno za zapahi

Ljubljana, 13. 08. 2008 13.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Sead Suljanović, ki je osumljen, da je pred lokalom Global oktobra 2007 do smrti pretepel Gorazda Čamernika, je končno za zapahi. Na brniškem letališču se je policiji predal kar sam.

Sveče pred Globalom
Sveče pred Globalom FOTO: POP TV

Kot so sporočili z Generalne policijske uprave, se je v torek zjutraj na brniškem letališču policiji predal državljan Bosne in Hercegovine Sead Suljanović.

Suljanović je utemeljeno osumljen storitve kaznivega dejanja hude telesne poškodbe s smrtnim izidom. 7. oktobra 2007 naj bi na Slovenski cesti v Ljubljani pred lokalom Global do smrti pretepel Gorazda Čamernika.

Tiralica za osumljenim Seadom Suljanovićem.
Tiralica za osumljenim Seadom Suljanovićem. FOTO: Kanal A

20-letni mladenič in njegovi prijatelji so se odpravljali v diskoteko Global. Ker naj bi se o vstopu pregovarjali in nato sporekli z varnostnikom, je sledil brutalni pretep, zaradi katerega je Čamernik v bolnišnici tri dni kasneje umrl.

Suljanović je pobegnil v Bosno in Hercegovino. Slovenski pravosodni organi so preko Interpola razpisali mednarodno tiralico in sklep o priporu. Suljanovića so aprila prijeli v Bosni in Hercegovini, vendar ker država ne izroča svojih državljanov v tujino, je bil po končanem postopku izpuščen. Zaradi mednarodne tiralice so Suljanovića iskali varnostni organi vseh držav, ki so prejele mednarodno tiralico, zaradi česar je bilo njegovo prosto gibanje zunaj BiH omejeno.

Sead Suljanović je na letališče Jožeta Pučnika prispel z redno letalsko linijo iz Sarajeva. Po odvzemu prostosti na letališču, je bil Suljanović odpeljan v pripor in predan slovenskim pravosodnim organom.