Črna kronika

Prijeli nepridiprava, ki sta sprva žrtvam grozila, nato jih oropala

Kranj, 02. 10. 2017 15.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Kriminalisti so prišli na sled dvema roparjema, ki sta osumljena več ropov na Gorenjskem in Štajerskem. Oškodovancem naj bi grozila in jih zvezala, nato pa jih oropala. Med drugim sta osumljena tudi ropa župnišča.

V začetku leta so policisti na Gorenjskem obravnavali dva ropa, enega v hiši v okolici Kranja, drugega v Tržiču.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Kranj, so januarja trije osumljenci v zgodnjih jutranjih urah vstopili v odklenjeno stanovanjsko hišo. Lastnico so zvezali in odnesli nekaj sto evrov. Na koncu se je rešila sama in bila pri tem lažje poškodovana.

Dva od treh osumIjencev sta bila na delu tudi v Tržiču in Mariboru. Na Gorenjskem sta osumljenca pristopila do stanovanjske hiše in potrkala na balkonska vrata. Potem ko jih je lastnik odprl, sta s silo vstopila v prostor. Lastniku sta zagrozila z orožjem, ga zvezala in si prilastila nekaj sto evrov. Oškodovanec pri tem ni bil poškodovan.

V Mariboru pa sta osumljena ropa župnišča. Tam sta dvema osebama najprej grozila z orožjem in nožem, nato pa si z uporabo sile prilastila predmete in denar iz župnišča.

S policije so sporočili, da je bil eden od osumljencev za kazniva dejanja že obsojen in prestaja zaporno kazen, drugemu so konec prejšnjega tedna odredili pripor. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ssbobo
04. 10. 2017 15.33
+2
Slik id zmenetov pa nesmete objaviti....... LOL...... drżava zna poskrbrti za nepridiprave oz. njihove pravice NE pa za pravice navadnih drżavljanov kateri bi se z objavo slik ter osebnimi podatki lahki zavarovali pred taistimi sodrżavljani....... na pa drżava podpira njihovo početje v nedogled...... kot da se zakonodajalci bojijo da z objavo os. podatkov nebi veči meli raznorazni izločki drużbe możnosti se preżivljati z participacijo nakradenega denarja........ kar bi bolj obremenilo samo drżavno oz. socialno blagajno...... se pravi drżavo se posledično strinja oz. podpira odtujevanje denarnih odbrin na račun mira v drżavi
komarec
02. 10. 2017 18.39
+18
20 let kamnoloma po 16 ur na dan dobit kamenje z macolo, ob dietni hrani.
Uporabnik1152447
02. 10. 2017 18.26
+13
Kje so pa imena in priimki, da ne bomo spet kar v naprej določili, kdo je bil?
detect
02. 10. 2017 18.17
+4