Črna kronika

Osumljenca kazensko ovadena, policist lažje poškodovan

Kranj, 10. 01. 2010 13.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

22- in 36-letnik sta kazensko ovadena zaradi suma napada na policista. Preiskovalni sodnik je za oba odredil prepoved približevanja policistu in njegovemu domovanju.

V večernih urah 7. januarja so kranjski policisti prijeli in pridržali dva moška, ki sta osumljena “preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi,” so sporočili s Policijske uprave Kranj. Policist je bil lažje poškodovan in v času dogodka ni bil v službi.

22- in 36-letnik sta kazensko ovadena. Privedli so ju k preiskovalnemu sodniku, ki je za oba odredil prepoved približevanja policistu in njegovemu domovanju.

KOMENTARJI (54)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

6zabica
11. 01. 2010 18.57
skalar10.01.2010, 20:276 ...Policist, ki je doživel maščevanje je pa poznan kot precej nadut in je dostikrat v gostilnah "pameten"... Lepo si napisal,tudi pri nas mamo te male plave naduteže,ki po gostilnah, pijani, iščejo fajt in izzivajo,ko pa pride do akcije...pa grozijo češ kaj bo,ko bodo v uniformi - saj ne rabim opisat kaj se mu je zgodilo, ker bo kdo rekel,da širim nestrpnost. Ampak v uniformi...z plavo očko,pa so prav smešni:-) Pa so tudi dobri in kvalitetni policaji...samo malo jih je.
Luna111
11. 01. 2010 11.20
KAKŠEN JE SLOVENEC-SLOVENAC pri 20-ih: izhaja iz propadle familije, oče pijanec in brez službe - fušar, mati klepetava kofetarka in kuharica, dobivajo socialno pomoč, doma se ne pogovarjajo, mulc ima denar, a se ne ve od kje, ima črnega BMW-ja, ima dva mobitela, ves čas po rokah valja ključe avtomobila in mobitel, oblečen je v temno trenerko in največkrat je pokrit s kapuco, obut je v rdeče športne copate, nosi velik prstan, verižico z velikim križem, na desni roku ima velik uro, brez Marlbora ne gre, preklinja, pljuva, je veliki "jebač" in "žurer", a brez travce ne gre, petki in sobote so njegovi dnevi, med tednom spi do 12 ure, je živčen, prenapet in seveda NASILEN (a se je kdo prepoznal?)
bbruno
11. 01. 2010 07.49
Pavom je treba hitro prirezati peruti.
garacacka
10. 01. 2010 23.37
TOMAZ80 Marsikaj imaš prav, da imajo sedjni policisti narejen tečaj in da je večina njih kot ti temu praviš šlosarji. Včasih v bivši jugi so policisti bili preverjeni vsa familija in vse korenine in so bili v policijski šoli tako kot vsi ostali je pa res da so teško prišli v to šolo, tako da smo v prejšnji državi bili bolj varni kot zdaj in policisti so bili bolj spoštovani. Na osnovi koliko imamo prebivalcev, je pa država prisiljena sprejemani v policijske vrste vsakokogar. Na žalost je pa da poznam in policista in storilce, ki so to naredili. Za take dogodke je pa kriva naša pravna država, če bi bilo kot v Šviči bi bilo precej drugače in bolj varno a naša država postaja bolj Albaniji podobna.
civitasstain@gmail.com
10. 01. 2010 22.36
andrej_123- žalostno, da se govori o naših slovenskih družinah o "nasilju v družini" Ta problem ne bo nikdar rešilla policija, ampak družine same, če????
bron
10. 01. 2010 22.12
KAJ JEPA DELAL POLICAJ, DA NI ZBEŽAL POTEM JIH JE PA DOBIL.
Orcan
10. 01. 2010 22.03
bom rekel, da v naši dolini nimamo problemov s policaji... v življenju še nism imel slabe izkušnje z njimi. je pa seveda vsak človek samo človek.... ampak, vse to ne opraviči tega dejanja. dan pred temu "incidentom" sta se ta dva brata spravila na človeka v lokalu, kjer se je mirno pogovarjal s prijatelji... dodal bi še, da je napaden 2x večji kot ta dva, in bi jih "pojedel" za šalo, vendar je samo govoril: Nič ne bom naredil.... in jih je pošteno skupil, saj sta se pogumneža izživljala nad njim, tudi ko je že ležal na tleh... dobro je vedel, da če jima kaj naredi, da ga bosta pač gladko TOŽILA... tako pa upam, da bosta tožena in iztožena onedva.... pa če se ne bo zganila policija in jih umirila, se bo našel nekdo, ki jima bo še kaj naredil... kar pa nikakor ni rešitev, ker nasilje samo spodbuja nasilje... Začaran krog...
Buena Vita
10. 01. 2010 21.47
še večja žalost je ,,,nasilneži se vedno skrivajo za svojimi skritimi botri
Buena Vita
10. 01. 2010 21.46
jej--če imate posla z nadutim polacajam --potem lahko stara nonica faše kazen ker jo je napadla in tepla mlada nasilna soseda,sem bila priča takemu dogodku, in še čez mesec dva je tej starici isti policaj navil kazen,zato ker je revica jokala in se tresla kot šiba od strahu pred nasilno sosedo, sicer je vse sedaj v rokah odvetnikov in sodišča,,,upajmo da bo tak policaj dobil kak uk, žalostno je ,ker je 99 policajev lahko dobrih in zaverovanih v svoje poslanstvo,eden edini pa sproži celo valovanje nezadovoljstva in ogorčenih pričevanj--žal
skalar
10. 01. 2010 20.27
Snow girl - verjetno res ni bil iz prave družine, ker je bil zelo dober smučar. Policist, ki je doživel maščevanje je pa poznan kot precej nadut in je dostikrat v gostilnah "pameten".
snow_girl
10. 01. 2010 19.43
Stvari se ne bi smelo nikoli reševati z nasiljem, to je dejstvo. Tudi če je bila s strani policije storjena krivica, bi to seveda morali reševati drugače. Mi je pa ubistvu zelo zanimivo, da sem se dva ali tri dni nazaj spomnila na mlajšega od obeh vpletenih in pogledala na stran FIS, kaj je sedaj z njim. Pred nekaj leti sem si ga namreč zapomnila kot pretekmovalca na pokalu Vitranc in takrat sem bila prepričana, da bomo zanj še slišali. A na žalost sem ugotovila, da je prenehal s tekmovalno kariero in nisem si mislila, da bomo zanj sicer slišali zelo kmalu, a žal ne v povezavi s športom. Sicer nimam pojma, zakaj je prenehal s smučanjem, a ne morem si kaj, da se ne bi vprašala, če je to morda še eden od izgubljenih talentov, ki pač ni bil iz prave družine. Lahko pa seveda da je vse kaj drugega in se je pač "odločil", da bo zabluzil. No ja, samo v razmislek ... in v vsakem primeru to seveda ne opravičuje nasilja.
6zabica
10. 01. 2010 18.58
andrej_123-ko se ti zgodi nasilje najprej pokličeš policijo in če sta tale dva tipsona šla k njemu domov groziti, potem domnevam,da je poklical policijo,ki se je odzvala na njegov klic...in če bi tako ravnali (policija) v vsakem primeru, bi bilo najbrž manj nasilja (spet domnevam). In pot do PS vodi preko prijave in posredovanja policije,ki na tak način izvajajo svoja pooblastila v kolikor jih poznajo!
jager1
10. 01. 2010 18.57
za vse ki komenterajo kar nekaj tja v tri dni, samo za to da se neargumentirano naslajajo ob težavah policista predlagam, da si preberejo ZKP pol pa še KZ-1. Policist, ki je doma in se mu maščuješ zaradi njegove službe ne more biti civil!!! In policist, ki je doma civil in stori KD, preskoči naša država vse redne inštitucije pregona in ga postavi takoj pred vrhovnega državnega tožilca!!!! To se ne dogaja niti morilcem, niti atentatorjem!!! Tukaj ni pravice in tukaj je zatajila naša USTAVA!!!!
kanta555
10. 01. 2010 18.03
navadna zabita primitivca.Za to ,da sta se prišla maščevat policaju na dombi jih bilo treba,kar malo na hladno dat,pa ne zato ,ker sta to naredila policaju,ampak če sta njemu,kaj bosta drugič obračunavala šele z navadnimi državljani
kmetx
10. 01. 2010 18.03
zabimivo je kako hitro je bil izrečen ukrep nepribliževanja ...če pa "bivši" nadleguje žensko z otroci potem so pa sami izgovori, da se takega ukrepa ne izreče!!!!!
Slavko ?erv
10. 01. 2010 17.48
No vsekakor to zame nista nobena športnika, in če kdo prejema kaj denarja o športne zveze, karkoli, je treba to nemudoma ukiniti.
andrej_123
10. 01. 2010 17.47
"6zabica 10.01.2010, 15:48 Ko bi policija tako ukrepala tudi kadar ne gre za uradno osebo bi bilo veliko manj nasilja v družinah,na javnih mestih...povsod." Saj policija ne odredi pripora ampak PS, prav tako pri družinskem nasilju. Zato policija ne more biti kriva za vsa dejanja, katera so posledica, ker nekdo ( PS ) ni odredil pripora.
Slavko ?erv
10. 01. 2010 17.46
A ne gre v tem primeru za dva športnika? Sokliča smučarskega tekača, in njegovega frenda ki je bil alpsk ismučar! Torej 24UR, a boste kaj dopolnili novico?
coyoteugly82@gmail.com
10. 01. 2010 17.15
@tomaz80: Prvo napišeš, kako ti je vseeno kakšno je mnenje ostalih, potem pa repliciraš skoraj vsem, ki ti oporekajo... če bi bil tako pameten, kot se hočeš tukaj pokazat, bi vedel, da to dvoje ne gre skupaj ;)
Sweet_Cocaine
10. 01. 2010 16.54
Ce ni bil na delu, je CIVIL.