Črna kronika

Osem let ženske izkoriščali za prostitucijo ter jih v sežanskem nočnem klubu prodajali za ceno 100 do 500 evrov

Ljubljana, 24. 08. 2017 10.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Kriminalisti so stopili na prste hudodelski združbi, ki je v zadnjih osmih letih izvršila vsaj 45 kaznivih dejanj s področja trgovine z ljudmi. Tuje državljanke so izkoriščali za prostitucijo.

Prostitucija
Prostitucija FOTO: Thinkstock

Policisti so prekinili delovanje hudodelske združbe, ki je od leta 2009 do 2017 zagrešila vsaj 45 kaznivih dejanj trgovine z ljudmi, so sporočili s PU Koper. V preiskavi so sodelovali kriminalisti SKP PU Koper, preiskavo pa je usmerjalo specializirano državno tožilstvo iz Ljubljane, potekala je ob pomoči kriminalistov kriminalističnih policij drugih PU. 

Člani združbe, ki jim očitajo, da so tuje državljanke izkoriščali za prostitucijo, so prijeli in zaslišali. Kazniva dejanja naj bi izvajali v nočnem klubu na območju Sežane. Kaznivih dejanj so osumljeni 42-letnik z območja Sežane, 54-letnik z območja Ljubljane, 46-letnik z območja Komna in 50-letnik z območja Radeč. 

Izkoriščali naj bi 45 žensk, državljank Dominikanske republike, Ukrajine, Moldavije, Hrvaške, Češke, Srbije, Filipinov, Slovaške, Kazahstana, Romunije, Bolgarije, Madžarske, Španije in Argentine. 

Za svoje sprevrženo početje naj bi izkoristili socialno-ekonomske razmere v izvornih državah oškodovank, ki naj bi jim obljubljali dobro plačano delo, povezano s plesom in animacijo. Namesto tega pa so jih nastanili v sklopu objekta nočnega kluba na območju Sežane, kjer so jih izkoriščali za prostitucijo. Z obljubljeno plačo tako ni bilo nič, plačilo je bilo povezano s prostitucijo in aktivnostmi v povezavi s prostitucijo - kot so prepričevanje strank, da jim plačajo pijačo, šele nato pa so z njimi opravile spolni odnos za plačilo. 

Da so dekleta dejansko najprej stranke prepričevale, da jim plačajo pijačo in šele nato z njimi odšle v sobo, pa je skrbel natakar, ki je nadziral dekleta v času odsotnosti vodje in lastnika nočnega kluba, ki je tudi sam opravljal delo natakarja, so še razkrili policisti. 

42-letnik z območja Sežane in 50-letnik z območja Radeč sta urejala delovna dovoljenja in dovoljenja za prebivanje ter na ta način legalizirala prihod in nastanitev oškodovank v Sloveniji. Tako sta želela prikriti pravo naravo njihovega dela v Sloveniji. 

Dekleta so lahko občasno - z dovoljenjem vodje in za plačilo - s stranko odšla tudi izven nočnega kluba. Oškodovanke so morale biti za prostitucijo na voljo vse dni v tednu. Za spolna dejanja je hudodelska združba "strankam" zaračunavala do 100 evrov za eno uro pa tudi do 500 evrov za celo noč. 

V času prijetja osumljenih se je v nočnem klubu nahajalo sedem oškodovank, šlo je za državljanke Dominikanske republike, Ukrajine in Moldavije ter šest moških "gostov" oziroma "strank". 

Kriminalisti so še ugotovili, da so bili obiskovalci nočnega kluba predvsem državljani Italije in Slovenije, občasno pa tudi tuji gostje obalnih hotelov, ki so v klub prihajali s pomočjo taksistov, ki so jim nudili prevoz. 

Kot poudarjajo policisti, so storilci zlorabili dostojanstvo žrtev, niso jim nudili nobene socialne in zdravstvene varnosti. So pa svoje račune "obogatili" z okoli 800.000 evri. Za svoje početje se bodo zdaj morali zagovarjati pred sodnikom. 42-letnik je v priporu, ostali pa so bili po zaslišanjih izpuščeni na prostost. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3