Črna kronika

Ogrizel ga je policijski pes

Beltinci, 02. 04. 2007 20.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V okolici Beltincev je policijski pes ogrizel pobeglega kolesarja. Policija je že ustanovila posebno komisijo.

Policista sta 1. aprila okoli 4. ure zjutraj ustavljala kolesarja, ki je peljal po kolesarski stezi med Rakičanom in Beltinci. Kolesar policistov ni upošteval, odvrgel je kolo in stekel med polja. Policista sta kolesarja večkrat pozvala, naj se ustavi in ga opozorila, da bosta v nasprotnem primeru zoper njega uporabila prisilna sredstva. Ker ukazov ni upošteval, sta policista za njim poslala službenega psa z nagobčnikom in brez vrvice.

Policijskemu psu se je snel nagobčnik, zato je pobeglega večkrat ugriznil
Policijskemu psu se je snel nagobčnik, zato je pobeglega večkrat ugriznil FOTO: POP TV

Psu se je med prerivanjem s kolesarjem snel nagobčnik, zato je do prihoda policistov večkrat ugriznil pobeglega, ki je bil zaradi telesnih poškodb z reševalnim vozilom odpeljan v soboško bolnišnico.

Direktor Policijske uprave Murska Sobota je za razjasnitev okoliščin dogodka imenoval komisijo, ki bo raziskala, če je bila uporaba službenega psa zakonita in strokovna, so še sporočili s policijske uprave.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (32)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Astrid1
04. 04. 2007 22.35
Na prestrašenega pijančka spustit službenega psa priča o veliki nesposobnosti presoje obeh policistov in tudi o njuni strahopetnosti. Na žalost...
hinko.murovec@siol.net
04. 04. 2007 20.14
Hinko MUROVEC, psu dajte nagrado , par lepih zrezkov, policajema teden dni nagradnega, tekača pa ko okreva v kurirsko službo , tam bo brez skrbi tekal. Človek z mirno vestjo se ne boji ne policaja ne hudiča. Čas bi bil, da postane policija zopet policija in ne nekakšen zbor usmiljenk, ki ima pravico vljudno opominjati vsemogoče lopove in nasilneže ter naduteže. Če pa koga potreplja po ramenu je že obsojen nasilništva. Tistih realnih nekaj , ki so res nagnjeni k nasilju pa naj izločijo sami, vedo kdo so. Hinko MUROVEC
mona33@email.si
03. 04. 2007 16.39
Jaz pa menim,če bi tale prekmurec imel čisto vest in čisto dušo NEBI BEŽAL pred policisti!Zato ne krivite policistov še majn pa psa!
medomen
03. 04. 2007 16.08
opa, moji komentarji so bili že dvakrat cenzurirani. hecno, saj nisem bil prvič žaljiv in nestrpen do drugih.
medomen
03. 04. 2007 14.37
jaz še vedno navijam za psa.
eBuddy
03. 04. 2007 12.16
david.F.off_nič v tem smislu nisem rekel...potemtakem....podal sem mnenje.......noben ni spi***.........smešiš se...
david_off
03. 04. 2007 11.34
Ti si en taprav jodl. Potemtakem, če policaji nekoga ustavijo in jim ta spi***, lahko le skomignejo z rameni in rečejo 'je** ga'.
eBuddy
03. 04. 2007 11.25
problem je v tem da naši policisti niso bili vzgojeni za delo v demokraciji....v času komunizma ni bilo pritožb čez policijo ker s tem nisi nič dosegel......precejšen del problema je tudi v izobrazbi policajev.......takoj po osamosvojitvi je do tega poklica lahko prišel vsak šlosar.....to je pustilo velike posledice......drugič se spet najdejo mladi nadobudneži, ki se grejo wild wild west.....sam sem bil priča primeru, ko je mlečnozobi policaj iz našega kraja hotel postrojiti skušpino mladih, ki smo se za konec tedna pač dobili zunaj.......brez pomislekov je nameril službeno puško v nas in nas zastraševal.......kaj bi se lahko zgodilo v primeru da bi se nekdo ustrašil puške in začel bežati.......idiot bi ga bil zmožen ustrelit - saj je on zakon.......taisti policaj je čez čas pretepel invalida, da je ta končal v bolnici.....ne nimam dobrega mnenja o policajih........
dark_one@email.si
03. 04. 2007 07.37
Kaj bo naslednja stvar? Komisija ki bo ugotavljala ce je sploh zakonit obstoj Policije? Pa ce bo slucajno ugotovila da je, nova komisija da ugotovi ce je prva komisija delala strokovno in ni bila podkupljena? Se pravi, ce jaz vse skupaj prav razumem bi policista morala stati ob robu polja in vljudno prositi, ce lahko neha bezat in se vrne nazaj, drugace bosta zelo jezna in bosta morala naprej brez dabi opravila kontrolo?? Kuza pa da imata s seboj zato, ker pac mora iti na sprehod?? Mislim da bi bila potrebna marsikatera drugacna komisija. Recima taksna ki bi ugotavljala ce je "zakonito in strokovno" da vsak ki je storil prekrsek ali k.d. lahko tozi policijo za prekoracitev pooblastil in ce je "zakonito in strkokovno" da ima vsak pof*** kriminalec vec pravic in je bolje zasciten (pravno) od vseh Policistov skupaj. Je pa lepo, kot je bilo ze spodaj zapisano, da vsaj tokrat vecina zagovarja policista.
sdrago@siol.net
03. 04. 2007 07.18
Očitno si oblast želi kruha in iger. Oboje si zagotavlja z neživljensko zakonodajo ki spodbuja krivice in kriminal. Dokaz za goraj zapisano so tudi maškare ali klovni v podobi policajev brez pristojnosti. Ti ukrepajo le na cesti. V primerih škodovanja sebi, sočloveku, družbi in okolju pa jim prepoved pristojnosti zagotavlja, da se jim ni treba vpletati v razreševanje, kar jim nedvomno prinaša večjo varnost. V konkretnem primeru naj komisija ugotovi razloge in v primeru, da je kriv pes, ukine vse policijske pse ter vse kar je povezano z njimi.
hecate
03. 04. 2007 02.07
ATTITUDE: motiš se...človek ni homo sapiens ampak homo sapiens sapiens :P kar se pa tiče psa...hja kaj je pa bežu...da se je pa nagobčnik sneu pa-se neve kako...loh ga je tut ubežnik sam sneu...kdo ve
xes
03. 04. 2007 01.23
Prav mu je, da ga je pes ogrizel... se premalo ga je !! Vsaj nekdo, pa ceprav le pes, v policiji res dobro dela tisto za kar je bil solan !! Komisija pa je neumnost! Kot je nekdo ze zapisal, naj raje naredijo komisijo ki bo pod drobnogled vzela tega "kolesarja"...
nemejugat
03. 04. 2007 01.06
...nekateri tu so očitno mnenja, da zakonov ni potrebno spoštovati. Saj jih tudi jaz kdaj prekoračim, toda le tiste cestne. Če me zaustavijo, potem je logično da me legitimirajo, a ni? Če moram plačat kazen ker sem bil prehiter sem sam kriv, da bi pa bežal se mi zdi malo glupo, saj me čaka višja kazen, pa morda strošek...ježek čez cesto. Policija je med drugim tudi za to da nadzira in legitimira, plačani so, pes pa je med drugim tudi za to da jim pomaga, teče pač hitreje... Če je ob 4 zjutraj bežal med njivami brez kolesa, mora da mu je huda predla, kdo ve kaj je držal v žepih ali kaki torbici... in če so ga pregledali še niso homoseksualci, to je pač njihovo delo, ne pa sedaj za vsak drek neke komisije itd. Da ne bosta še morda ostala brez službe in pes pa na veterino po inekcijo...Zločince in podobne tiče bi bilo še strože nadzirat, kazen pa ne zapor, so prepolni, očitno je tam lepo, temveč poslat na kako fizično javno delo. Zbistri um...
attitude
03. 04. 2007 00.35
PRAV MU JE!!Zakaj se piše samo o tem, da ga je pes ugriznil. Zanima me, ali je bil kolo ukraden, mogoče vreden malo premoženje? Ali gre mogoče za kakšnega dilerja, znanca policije? Zakaj se piše samo proti eni strani, človek pa izpade kot ubožec?! Če ga mati ni tepla, ga pa roka pravice!
haydegger@gmail.com
03. 04. 2007 00.32
Hehe, to me spominja na tisto nedeljo lanskega poletja, ko sem tudi jaz šel s kolesom domov in se je sredi mesta pred mano ustavila marica. Dva policaja sta me 15 minut pregledovala, po tem, ko sem sam spraznil hlačne žepe sta jih še osebno preverila. Po tej homoseksualni izkušnji tudi jaz bežim pred policaji (aja, da ne omenjam tega, da imam vedno kaj nelegalnega pri sebi, DOH!)
imperiala
03. 04. 2007 00.23
No pa je le dobil kar je iskal, pravica mu je pokazala, da se ne sme bežati in je višja sila snela psu nagobčnik. Upam, da je fajn poškodovan. Take ukrepe bi jaz uzakonil, naši zakoni sa tko premili. Danes državljan ne ustavi policistu že zaradi zafrkancije, v tujini si tega ne privoščijo kar tako, ker ima policija strožje ukrepe.
attitude
03. 04. 2007 00.16
Končno. Zelo me veseli, da je večina na strani policije. Vsak človek, ki nima nič za bregom se bo ustavil na zahtevo policista, ta možak pa sem skkoraj 100 odstoten, nekaj že imel na vesti. Pa saj je človek homosapiens ne pa homoerektus!!! Ali pa se motim?
campati@email.si
02. 04. 2007 23.57
Ponovno se pojavlja vprasanje o delu policistov. Zakaj pa, saj imajo zakone po katerih se morajo-mo drzati. Posledica bega je spust psa, ki je zato tudi dresiran. A je policist pravilno ravnal, da je imel psa brez nagobcnika, tudi nekje pise. Kdaj in kako se je le ta psu snel pa ni pomembno, saj mora oprema brezhibno delovati, a ne, saj smo jo vsi placali :)))
mit.ya@email.si
02. 04. 2007 23.51
Jaz bi kr poklical tistega sodnika iz Hrvaške, da vstreli psa. Prav bi bilo tako. A zdaj se bodo pa še policaji odločali spuščati pse, da pogrizejo tistega, ki beži? Ma dajte no, kaj bo naslednje, te bodo vstrelili, ker ne boš sodeloval pri legitimaciji pred nočnim klubom?
moris22
02. 04. 2007 23.37
Policija nima več pooblastil,tako kot v bivši yugoslaviji .... nažalost vsak ki ima pet minut časa toži policaja, čež da je prekoračil poobalstila -- s takšnimi zakoni daleč ne bomo prišli.