Črna kronika

Ogenj zajel indonezijski trajekt

Džakarta, 28. 01. 2011 08.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, Reuters
Komentarji
1

Najmanj 17 ljudi je umrlo v požaru, ki je izbruhnil na indonezijskem trajektu na poti med Javo in Sumatro. Reševalcem je uspelo rešiti 427 ljudi, vkjučno s člani posadke.

Trajekt so po požaru zvlekli do obale.
Trajekt so po požaru zvlekli do obale. FOTO: Reuters

Ogenj je na trajektu izbruhnil v noči na petek tri kilometre pred pristaniščem Merak na zahodu Sumatre. Požar naj bi izbruhnil na vozilu, ki ga je prevažal trajekt. Po poročanju BBC so gasilci ogenj z vodnimi topovi pogasili iz čolna ob trajektu.

Voznik tovornjaka Musaka je novinarjem po nesreči dejal: ''Bilo je grozljivo, ker se je ogenj razširil, ko je bilo še vedno zelo temno. Najprej je zagorel avtobus, zgorel pa je tudi moj tovornjak. Rešil sem se, ker sem pograbil rešilni jopič in skočil v morje.''

Prebivalci Indonezije, največjega svetovnega arhipelaga z več kot 17.000 otoki, so močno odvisni od prevoza s trajekti, pogoste pa so nesreče zaradi gneče na krovu in slabih varnostnih standardov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PREDSIGNAL69
28. 01. 2011 12.26
če drži, kar je povedal tovornjakar (zagorel je avtobus), ni to nič neobičajnega, v indoneziji seveda. varnostni standardi indonezijskih avtobusarjev so na papirju še sprejemljivi, le v praksi se slabo ali pa sploh ne izvajajo. sicer pa je bilo nekoč pri nas podobno. odpovedovale so zavore (tudi šolskih busov), goreli so motorji, ... sreča v nesreči je bila, da se je to dogajalo na kopnem (nimamo trajektnega prometa), sicer bi bile statistike še poraznejše.