Črna kronika

FOTO: Za Munca in Markačevo sodišče odredilo enomesečni pripor

Ljubljana, 25. 03. 2012 09.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
U.Z./N.D./STA
Komentarji
342

Matic Munc in Natalija Markač iz Svetovalnice Akcija! sta zanikala, da vesta, kje je pogrešana koroška deklica. Na sodišču v Slovenj Gradcu so ju zasliševali več ur, na koncu pa odločili, da za oba odredijo pripor.

Potem ko so kriminalisti v petek v Ljubljani prijeli Matica Munca, v Velenju pa Natalijo Markač iz Svetovalnice Akcija!, so ju okoli 14. ure pripeljali na zaslišanje pred preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča Slovenj Gradec. Oba sta povezana s primerom pogrešane petletne koroške deklice, saj sta v okviru Svetovalnice Akcija! do nedavnega javno podpirala očeta deklice.

Munca in Markačevo so pripeljali ločeno, v izjavah novinarjem pa sta oba dejala, da ne vesta, kje je pogrešana koroška deklica. Munc je dejal tudi, da "se pedofil sprehaja po Koroški", ljudi, ki poskušajo zaščititi deklico, pa po njegovih besedah zapirajo. Zanikal je tudi, da bi od družine očeta pogrešane deklice prejemal kakršenkoli denar.

Zaslišanje Munca in Markačeve je trajalo več ur. Sodišče je enomesečni pripor najprej odredilo Markačevi, medtem ko se je zaslišanje Munca nadaljevalo. Okoli 21. ure pa je glede Munca sodišče sprejelo enako odločitev kot glede Markačeve – odredilo mu je enomesečni pripor. Kot je po zaslišanju pojasnil Munčev zagovornik Luka Podjed, je bil pripor za Munca odrejen zaradi ponovitvene nevarnosti in nevarnosti vplivanja na dokaze oz. uničenja dokazov.

Odvetnik Podjed je po zaslišanju ocenil, da razlogi za pripor niso podani, zato se bo na sklep o odreditvi pripora pritožil v roku 24 ur. Prav tako je pritožbo napovedala zagovornica Markačeve Maksimiljana Kincl Mlakar.

Do nedavnega sta podpirala očeta

Sicer sta Munc in Markačeva do nedavnega podpirala očeta deklice. Slednjega so 15. marca obsodili na tri leta in pol zapora zaradi odvzema in zanemarjanje mladoletne hčerke, ki je sicer že dobro leto dni pogrešana in jo policija neuspešno išče. A pred dnevi se je sodelovanje med Muncem in Markačevo ter očetom deklice končalo. Očetov odvetnik Boštjan Verstovšek je dejal, da je oče vložil ovadbo zaradi suma odvzema mladoletne osebe zoper Munca in Markačevo.

V spodnji fotogaleriji si lahko ogledate fotografije petkove aretacije Munca:

Dekličin oče: Želim ji omogočiti normalno življenje

Dekličin oče je sicer včeraj medijem posredoval pisno izjavo, v kateri pojasnjuje, da je v četrtek vložil kazensko ovadbo zoper Munca in Markačevo, ker "že več mesecev ravnata v popolnem nasprotju z mojimi zahtevami, da se hčerka vrne“.

Kot pravi, je ovadbo vložil iz več razlogov, na njegovo odločitev pa nikakor ni vplival njegov zagovornik Verovšek. "Ker menim, da je sedanja situacija rešljiva le tako, da se hčerka vrne, ker želim, da se zadeve rešujejo po pravni poti /…/, zato vso zaščito za hčerko prelagam na uradne organe, ki so to zaščito obljubili, ker že od začetka pripora Muncu in Markačevi pošiljam jasne zahteve, da se mora hčerka takoj vrniti, onadva pa to ignorirata, ker so rezultati njunega dosedanjega ravnanja v nasprotju z njunimi obljubami in hčerino koristjo, njuni predlogi pa peljejo v vedno slabšo situacijo in ker bom s tem omogočil, da bo imela hčerka normalno življenje,“ je zapisal.

Pojasnil je še, da je svojega odvetnika prosil, naj še pred vložitvijo ovadbe v njegovem imenu prosi njegovega očeta, naj apelira na Munca in Markačevo, da deklico izročita, saj je v tem primeru pripravljen vso odgovornost prevzeti nase. Tako mu na koncu ni preostalo drugega kot ovadba, še piše.

Zapisal je tudi, da je Markačevi do priprtja plačeval vse storitve, a na roko, torej pisnih dokazov nima. Na koncu je še enkrat pozval, naj se deklica vrne.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (342)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

picajzlj
26. 03. 2012 15.03
+2
Izjava Boštjanovega očeta vse pove, kako se je njegov sin Boštjan spremenil v zadnjih dneh. Očitno pranje možganov se temu reče, temu pranju pa je sledila ovadba... če tukaj ne bodo letele glave krebsovke, kosa in še koga potem bom resno začel razmišljat, da spakiram kufre iz tega sranja ven, ker meni res živeti ni med ljudmi, ki jim vlada pokvarjena elita kot je naša!
voyo_user
27. 03. 2012 11.09
+1
ZAto so potrebni sedaj naslednji ukrepi. 1.) Suspendirati načelnika policjske uprave CELJE in MARIBOR 2.) Supendirati in zapreti komandirja policijske postaje, ki je zadolžena za ta primer. 3.) Odpustiti vse kriminaliste, ki so obravnavali ta primer in jih pozapretiž 4.) Džavno tožilko suspenirati in uvesti zapor 5.) Vodjo Okrajnega sodišča v Slovenj Gradcu suspendirati in na njegovo mesto postaviti gospo ŠTIBALARJEVO. 6.)Center za socialno delo odpustiti vodjo tega centra in mu prepovedati opravljanje dela na takšnem delovnem mestu. 7.) Uslužbenke centra za sociaslno delo pa suspendirati in izdati zaporni nalog za malomarno delo. ŠEle tako bomo imeli zaupanje v pravno državo.
cyklon
26. 03. 2012 14.02
+2
Nekaj podgančic se neverjetno trudi v drekec potisniti vsaj enega od obeh,ki se borita za Klaro in njenega očeta!! Kene??Dekleta in fantje??!!
Tanja Svetko
26. 03. 2012 14.27
CYKLON TO SO TISTI, KI NE VEDO KAJ GOVORIJO.PIŠEJO BEDARIJE, NITI SE JIM NE SANJA KAKŠNE ZADEVE SO TO.
tomy.anon
26. 03. 2012 12.27
+5
In zakaj je izginil moj komentar? Včeraj sem napisal, da sem ravno začel terapijo pri Muncu, in da če ga bodo zdej zarad take svinjarije zaprl, da to ni več normalno v Sloveniji, ker je eden redkih dobrih terapevtov pri nas. Mi kdo razloži, kaj je tukaj takšnega? Kak sovražni govor? Žaljenje? Popolnoma nič. To je bilo ene tretjič, da sem kaj komentiral na 24ur in evo, kaj se zgodi. Mislim.... Nenormalno.
Tonček Balonček
26. 03. 2012 13.51
-2
Naj zdaj vsak kriminalc izvaja terapije in poten ostane na svobodi? Ta poptv cenzura je pa itak že pojem na vsem svetu! Ni čudno, d aso prejeli Viktorja! Oni so branik stabilnosti!
Tanja Svetko
26. 03. 2012 14.06
+0
tomy in to zelo dobrih ljudi, ki gledajo v dobrobit otrok ali tistih, ki so žrtve.
santamaura
26. 03. 2012 11.58
+11
Kaj če je pa mala koroška deklica v tem trenutku srečna. Ne to je nemogoče -saj po zakonu ne more biti. Po zakonu je lahko srečen le tisti od staršev, ki ima boljšega odvetnika
Tonček Balonček
26. 03. 2012 13.52
-1
akšne bedne, že KArdelj je rekel, d ati sreče en more datid ržava ali partija, ne bodi smešen!
Erin Straus
26. 03. 2012 11.28
+5
prav tako tudi Natalija Markač naj vloži več-milijonsko tožbo,saj brez dokazov dati ljudi v enomesečni pripor ,to še svet ni videl!!! vredu odvetnika in tožba!!! neč čakat!!!!
Nenad Bogdanovic
28. 03. 2012 01.28
Jože Zaplati?
26. 03. 2012 11.28
+7
Mene je novinar skoraj spravil za par let v zapor, ker je poslušal mojo bivšo ženo napisal je, da me išče interpol otroka sem res odpeljal ampak z razlogom na sodišču so ovadbo proti meni ovrgli in otroka dodelili meni, novinarja sem tožil ampak novinarja stožit je hujše kot bi tožil odvetnika
Tanja Svetko
26. 03. 2012 14.19
+1
MOTO, JE ZAJEBANO JA, KER PROTI TEJ BANDI NE MOREŠ NIČ.VSI SO POVEZANI MED SABO.EN SKUHA DRUGI JEJO.
vlab
26. 03. 2012 11.16
+6
Pri nas zaprejo kar vse po vrsti, ker ne morejo ugotoviti kdo ima deklico.
Erin Straus
26. 03. 2012 11.13
+9
MATIJI MUNCU ŽELIMO, DA VLOŽI Z ODVETNIKOM TOŽBO PROTI DRŽAVI IN BO DOBIL LEPE KUPE DENARJA!!!! VSEENO ČE GA BOMO DALI MI DAVKOPLAČEVALCI! NEMOREJO ZAPIRATI POLICAJI LJUDI, SPLOH BREZ DOKAZOV IN KI SO NEDOLŽNI !!! UPAMO DA BO TOŽBA VEČ MILIJONSKA!!!!
Indigo Pingvin
26. 03. 2012 12.54
+1
Tanja Svetko
26. 03. 2012 14.17
+1
PODPIS....DUPLO PLAČAM ČE DOBI MUNC ODŠKODNINO....
YONSON
26. 03. 2012 10.32
+7
You Tube 25. marca je Zvone Kaker, oče BOštjana in dedek Klare, Koroške deklice, povedal, da mu je država ukradla zaupanje, voljo do življenja in razbila družino.
nikana
26. 03. 2012 10.29
+3
Mislim, da tu ni kaj dosti za komentirat, saj ne vemo, kdo pije in kdo plača. Kaj o zadevi kdo ve, vedo samo vsi akterji. Zato nekoga kovati v zvezde, drugega pa potisniti v zemljo, ne vem, če je najbolj korektno. Počakajmo, da se stvar razplete, potem pa bomo lahko tudi mi "pametni". Videz in lepe besede so že marsikdaj varale.
Milan Koleznik
26. 03. 2012 10.21
+5
res pa je da pri tajkunih imate sum a jih ne zaprete,pri tem pa mislim da je zakon za vse enak sum je sum,isto za vse ljudi.
legnum
26. 03. 2012 09.54
+9
Sram me je, da se na račun neke deklice nekateri kitijo s perjem kot so CSD, policija, sodstvo razni posamezniki češ da želijo urediti zadevo v prid deklice je popolna laž vseh teh ustanov. Sram me je, da na tem mestu ne smem izpovedat resnico vseh dejanj teh ustanov in imen ne da se mi kaj zgodi. Vendar me ni sram da iščem državo v kateri bom svobodno poimensko napisal zlorabe otrok iz strani vseh teh institucij Me je pa sram da živim v taki skupnosti in molčim.
Tonček Balonček
26. 03. 2012 09.46
-4
Očitno je samo to, da tega, kje je deklica, takorekoč ne vesta ne starša, \"psiholog\", policija ne nihče! Bo treba iskati z bajalico in s pomočjo bioenergetikov, kot Maddie! KAo more nekdo trditi, d aje deklica mna varnem, če pa ne ve, kje je, takša izjava je skregana z zdravo pametjo! Sicer pa o tem Muncu na svojem blogu piše Kunstelj, svoje izkušnje z njim na Povšetovi, kjer je bil Munc zaposlen kot psiholog! Nič od njega! NAmestod a bis eukvarjal z arestanti, za kar je bil plačan, jim je dajal po par svežnjev križank!
Tonček Balonček
26. 03. 2012 09.10
-14
To je samo še en primer, kao pomembno je, da ima otrok mamo in očeta!
Sabina Kopše
26. 03. 2012 09.44
+7
...tako je, res sta poskrbela, da je njunemu otroku prijetno, da se počuti varno in, da delita njuno otroštvo na najbolj prijeten in primeren način...še dobro, da ima očeta in mamo, ki najbolj vesta kaj je za njunega otroka najbolje...
silvy63
26. 03. 2012 10.29
+4
RES, TAKE STARŠE RABIMO, BRAVO TONČEK BALONČEK!!!!!
Tanja Svetko
26. 03. 2012 08.42
+18
Verjamem, da onadva ne vesta kje je deklica.Je pa res čas da se izkaže kakšno je naše sodstvo in CSD. Sami lažnivci in nesposobni za opravljanje svojega dela.Kje je pa deklica??Kaj se je z njo dogajalo???To ne rešujejo sedaj, ker jim je drugo bolj pomembno. Munc je povedal čisto prav, pedofili se sprehajajo.Nihče jim ne more ničesar. Oče pa si bo verjetno še kaj namislil.Še ni dovolj.Me pa zanima, kdo bo sedaj očetu stal ob strani, razen odvetnik. Munc drži se!
Tonček Balonček
26. 03. 2012 09.09
-19
JA seveda da ne vesta kje je. NAzadnej sta jo videla, ko sta jo prodala v tujino. Menda ne bo kupec zdaj redno Muncu poročal, kje deklica je! JAz mu čisto verjamem, da ne ve!
22345
26. 03. 2012 09.32
+1
Edina sta, ki sta verjela očetu, da dedek zlorablja deklico, sedaj pa je oče spremenil izjavo in njiju obtožuje. Kaj si misli sedaj ta oče.Uboga deklia. Do sedaj pa se deklica ni še našla, lepo vas prosim ?. No bo Gorenak poskrbel z svojo sposobnostjo, da jo bodo hitro našli, brez skrbi.
Tanja Svetko
26. 03. 2012 09.56
+4
Tonček kake bedarije govoriš.Najbolš da sta jo prodala.Boste vidli razplet.Šele potem bo nekaterim zaprlo kljune.
Nada Bratusa 1
26. 03. 2012 08.31
+6
Tito_Partija
26. 03. 2012 08.27
+14
Sodni sistem in policija hočeta z 'odločno akcijo', ki je pa prepozna in napačno usmerjena, prikriti škodo, ki sta jo sama povzročila z nepravilno preiskavo in nepoštenim sojenjem. Kazniva dejanja in oškodovanja se kar vrstijo, odškodnine, ki jih evropsko sodišče dosoja kot po tekočem traku pa plačujemo mi, davkoplačevalci.
silvy63
26. 03. 2012 08.33
+5
Vrstni red: socialno služba, policija, tožilstvo, sodišče!!!!
22345
26. 03. 2012 09.35
+1
Ja prijeli so napačne, samo Gorenak mora sedaj pokazati svojo moč in sposobnost, tudi za ceno prijetja nedolžnih. To kar smo želeli, to pač imamo. Vsi tisti kateri ste hoteli to usrano zlagano vlado na oblasti , jo pač imate in da bi vsi tisti, kateri ste volili Janšo, Žerjava Novakovo in Viranta scali kri pod to vlado. Da ne bi imeli niti skorje kruha za požret, prav vam je.
haarpo
26. 03. 2012 08.00
-20
Tema dvema lopovoma ne verjamem ama ništa.... Je Munc svetoval narkomanski mami, ki ni znala skrbet za otroka( beri, povila u najlon), kako tožit CSD ki ji je odvzel otroka zaradi zanemarjenja.... Ni bil problem za Munca zanemarjen otrok in narkomanska mama, bolj ga je zanimalo kako nagajat in tožit CSD
Tanja Svetko
26. 03. 2012 09.04
+10
Haarpo, koliko opravka si pa ti imel s CSD, da si tako pameten.Ne veš kaj se tam dogaja, zato si lahko tiho.Tisti, ki imajo izkušnje s tem, pa vidiš kakšno mnenje imajo.Tako da CSD je za en drek mešat in nič drugega.Ko pa karkoli rabiš, jih pa ni.
22345
26. 03. 2012 09.36
+10
CSD je samo inštitucija na papirju in mlatenju prazne slame. Sami nesposobni ljudje
Tanja Svetko
26. 03. 2012 09.47
+4
22345 imaš prav.Ti človek grozi pred soc. delavko, pa reče nisem slišala...Treba jih je zjebat in dat v časopise.pride vse na dan počasi....
haarpo
26. 03. 2012 09.55
-5
Munc je, milo rečeno en navaden lopov in blefer.
brice
26. 03. 2012 13.31
+2
harpo......a zato, ker se je trudil pomagati deklici in njenemu očetu? a zato, ker je edini povedal resnico? a zato, ker ne hinavi skupaj z CSD ?
jansapartizan
26. 03. 2012 07.04
+18
spet bomo plačali odškodnine..........ko bo tole Evropa videla bo Slovenija plačala mastne denarce
_Riba
26. 03. 2012 07.43
-13
Nič ne bomo plačevali. Največjo škodo je utrpela deklica in sicer zaradi takih svetovalcev, ki jih je imel njen oče..
Darko32
26. 03. 2012 08.28
+3
Daj pojasni koliko pa ti poznaš ta primer?? Ali si glavni akter na drugi strani proti očetu?? Glej če si ti predlagam, da se zapreš v sobo brez oken in samo z enimi vrati. Nesmeš imeti nič pri sebi in si postaviš odgovore na naslednja vprašanja: ZAkaj nisem otroka previjala od malega?? Ali bo moja trma in hoja skozi betonski zid rešila in pripomogla k zdravemu razvoju otroka?? KAj lahko naredim sedaj, da bi rešila kar se rešiti da.?? Koliko sem škodovala razvoju otroka in kakšne posledice bo imel v razvoju.???? Če imaš vest in moralo. Če nimaš krize vrednot si odgovri na ta vprašanja. JAz sem videl podoben priemr, ko je otrok po toliko časa moralno tako poškodovan, da celo trpi celotno njegovo življenje, ki ga ima pred seboj.
silvy63
26. 03. 2012 08.34
+13
ČUDNO: DEKLICA IMA MAMO IN OČETA. A ZDAJ PA TO NI VEČ V REDU?? ZDAJ SO "SVETOVALCI" KRIVI! O MOJ BOG!!
WikiX
26. 03. 2012 06.58
+5
Kaj bi se zgodilo, če bi sodišče spustilo vse na prostost in pustilo oba starša, naj se sama zmenita med sabo, moramo tudi za to na referendum?
WikiX
26. 03. 2012 07.12
+12
Mislim, ne gre ravno za Šrota, Bavčarja ali Tovšakovo, to so predvsem navadni državljani, za katere je pomembno še kaj drugega v življenju, kot večno skrivanje in strah pred pobesnelo državo. Običajno pedofile spuščajo, ker pač ničesar ne priznajo, otroci pa tudi ne morejo dokazati, še tatove in morilce morajo pustiti pri miru, kadar proti njim ni neposrednih dokazov, tu pa gre za blefiranje in psihofizično mučenje, na podlagi posrednih domnev in fantazijske pravljice, s katerimi skušajo zapolniti vrzeli v svojih konstruktih, saj si sodišče poljubno izmišljuje dejstva in samo ustvarja svojo logiko, da lahko izvajajo posamezne zakonske ukrepe. Takšna oblast nima pravice preganjati nikogar in tudi ne more pričakovati, da bo milijonska javnost nasedla ter podprla njihovo izživljanje, nekdo bo moral vložiti obtožnico tudi proti sodišču in državi, ki ji služijo. Končno bi morala policija zaščititi tudi zapornika, če nimajo neposrednih dokazov proti njima, so jima kršene pravice, ta trenutek nekdo drug predstavlja neposredno grožnjo za ljudi in premoženje.
brice
26. 03. 2012 13.37
in seveda....v nekem drugem članku, pa pljuvate čez policaje, ki se borijo za svoje plače(mizerne), vidite, da jih hudo potrebujemo, brez njih bo kaos in jih je treba plačati življenju primerno: