Črna kronika

Osumljenec, ki je odvisnik od iger na srečo, ostaja v priporu

Ljubljana, 11. 08. 2011 11.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Odvetnik domnevnega ugrabitelja 15-mesečne deklice iz Mekinj je sporočil, da njegov klient ostaja v priporu. Dodaja pa, da bi zadostoval zgolj hišni pripor, saj moški razume, da ugrabitev ni pravi način za doseganje ciljev.

Ljubljansko višje sodišče je zavrnilo pritožbo na pripor zoper domnevnega ugrabitelja 15-mesečne deklice, je pojasnil njegov odvetnik Andrej Žabjek. Pojasnil je tudi, da je na vrhovno sodišče tudi že vložil zahtevo za varstvo zakonitosti.

Višje sodišče je tako z odločitvijo pritrdilo zunajobravnavnemu senatu ljubljanskega okrožnega sodišča, ki je pripor odredilo minuli petek. Še pred tem je preiskovalni sodnik domnevnemu storilcu odredil zgolj hišni pripor, čeprav je državni tožilec predlagal odreditev pripora.

Hiša v Mekinjah, iz katere je osumljenec iz rok varuške iztrgal deklico.
Hiša v Mekinjah, iz katere je osumljenec iz rok varuške iztrgal deklico. FOTO: Miro Majcen

Kot je dejal Žabjek, je višje sodišče svojo odločitev utemeljilo z besedami, da pri njegovem klientu obstaja ponovitvena nevarnost ogrozitve, saj je osumljeni odvisnik od iger na srečo ter je zato tudi zabredel v dolgove. Žabjek pa ne verjame, da bi moški kaj takega ponovil, saj, kot je dejal, je osumljenec to storil v stiski. Poudaril je, da ima njegov klient za seboj težko izkušnjo in ve, da tako dejanje ni pravi način za doseganje ciljev. Žabjek tako meni, da bi hišni pripor zadostoval.

Spomnimo

Zamaskirani moški je deklico ugrabil 2. avgusta v Mekinjah pri Kamniku. Ugrabitelj jo je pozneje odložil ob cesti v bližini Ljubljane. Po ugrabitvi je zahteval tudi odkupnino, vendar so osumljenca policisti še isti dan okoli polnoči prijeli in pridržali. Za tem so na obrobju Ljubljane našli tudi otroka.

Reševalci so deklico odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana, kjer so ji nudili pomoč zaradi dehidracije, kmalu pa so jo tudi že odpustili iz bolnišnice.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TheGlenlivet
14. 08. 2011 12.29
samo zavajanje,...najprej zaradi lestve, potem kraja kovancev, zdej izsiljevanje zarad zasvojenosti od iger na srečo,.kr neki,.
amirk
14. 08. 2011 09.57
ne placas par obveznosti pridejo in te zaprejo za 5 mesecev ugrabis otroka posilis zensko ropas itd dobis pogojno shiiitttt
Draža
12. 08. 2011 23.36
Oprostili ga bodo vsega,saj imamo zelo slab zakon v državi.
York
12. 08. 2011 17.25
Osumljenec je izmeček najslabše vrste. Dekletu je ukradel nekaj tisoč eurov, ki jih je imela od prodaje avta, nekaj tisoč evrov je bil dolžan materi in, ker vse to ni zadostovalo za pokritje hazarderskih dolgov je ugrabil otročka. In kje neki bi bil v hišnem priporu? Dekle z malim otrokom ga je zapustila, mati ne želi imeti več opravka z njim. Luzer do konca.
zajcek_bine
12. 08. 2011 08.49
odvisen od iger na srečo, zdej so ga pa zaprli.... upam da mu v celico naštimajo vsaj en poker avtomat, in da mu dajo en komplet kart, da ne pride do abstinenčne krize...
rhett
12. 08. 2011 08.14
glede na učinkovitost našega pravosodja, še zlasti v takih primerih, bo za tega bastarda in njegova nova dobra dela, še slišati! In res, v Ameriki bi mu s kirurško natančnostjo prisodili npr. 136 let zapora, brez kakšnih opcij.
kala123
11. 08. 2011 20.35
glede na to s čim se družina ukvarja, bi morali tako dejanje, ki je gnusno tudi pričakovati....tudi v prihodnosti...ker mafija je mafija....film Boter je približno taka zgodba....je pa idealna priložnost da policija začne preiskovati tudi družino in potem bo bolj jasna resnica zakaj je do tega nesmelega dejanja prišlo.
Brabus
11. 08. 2011 15.39
V Ameriki ugrabitelj tudi v zaporu spozna, da to ni način, pa ga , če ga, spustijo po 100 letih , ali pa nikoli. Naši vrli sodniki pač ne spoštujejo žrtev , ampak se jim smilijo kriminalci. *
Andre.MB
11. 08. 2011 13.36
se opravičujem - 30 LET PRISILNEGA DELA !!!
Andre.MB
11. 08. 2011 13.34
Jaz bi mu ODPRAVIL PRIPOR in ga nadomestil takoj z 30 LET RESTA. To je bolj gnusno dejanje kot kakršenkoli rop - valda brez poškodb ali tatvina. Pa vse zaprejo takoj. Ta bi pa ven. aahhhaaa. Pa kaj če bi dojenčico kakšni psi dobili ali kaj podobnega??? TAKOJ V REST Z NJIM !!!