Črna kronika

FOTO: Grozljivo nesrečo naj bi povzročila neprilagojena hitrost in mokro cestišče

Lovran, 22. 04. 2012 09.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Huda nesreča pri Opatiji naj bi se zgodila, ko sta v ostrem ovinku trčili dve skupini motoristov. "Izbruhnil je ogenj, nesrečni motoristi pa so poskušali gasiti drug drugega," je dejala očividka. Eden od motoristov se še bori za življenje.

Po tragični prometni nesreči, ki se je zgodila na cesti med krajema Medveje in Moščenička Draga, in v kateri so umrli trije motoristi, na dan prihajajo grozljive podrobnosti.

Kaj je policija ugotovila z ogledom kraja dogodka, sicer še ni uradno znano, a trčenje sedmih motoristov naj bi povzročila neprilagojena hitrost in mokro cestišče. Do zdaj so policisti potrdili le, da so trije motoristi, stari med 30 in 52 let, umrli na kraju nesreče, štiri pa so prepeljali v reški klinični center. Eden od teh se še vedno bori za življenje, medtem ko eden ni več v smrtni nevarnosti, dva pa so danes že odpustili iz bolnišnice.

Trčili dve skupini motoristov

Po neuradnih informacijah spletnega portala Index.hr pa se je nesreča zgodila, ko sta v ostrem ovinku trčili dve skupini motoristov. Bilo naj bi jih deset. Ena skupina je peljala iz smeri Reke, druga pa jim je pripeljala nasproti. Najprej naj bi čelno trčila dva motorista, na katera so naleteli ostali. Le nekaterim se je uspelo ustaviti. Pet motorjev je zajel ogenj.

Motoristi naj bi bili prebivalci Reke in Labina, poroča lokalni portal e-rijeka.com.

Slađana Lazarić, očividka, ki je v velikem šoku, je opisala grozljiv prizor. "Česa takšnega še nisem videla. Izbruhnil je ogenj, nesrečni motoristi pa so poskušali gasiti drug drugega!" je dejala.

Nesreča je šokirala tudi policiste, ki so opravljali ogled kraja nesreče. Povedali so, da še niso videli nesreče, v kateri bi bilo udeleženih toliko motoristov.

Kmalu po nesreči so se na kraju začeli zbirati številni motoristi, ki so se prišli prepričat, ali so med žrtvami tudi njihovi kolegi. "Vsako leto v aprilu in maju nastrada največ motoristov. Cesta je hladna, gume so slabe. Za takšno nesrečo še nisem nikoli slišal. Spominjam se ene, ko so na istrskem ipsilonu trčili avtomobil in motorji, a to je grozno," je za 24sata povedal Ante Bistra iz motorističnega kluba iz Opatije.

 

Spremljajte 24ur.com na Facebooku in Twitterju!

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3