Črna kronika

Oče, ki je pretepel sinovega posiljevalca: Pravi heroj je moj sin

Daytona Beach, 22. 07. 2014 08.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Spregovoril je oče, ki je pretepel 18-letnika, ki je posiljeval njegovega 11-letnega sina. Dejal je, da je moškega najprej želel ubiti. To mu je preprečil njegov sin. Oče ničesar ne obžaluje. Napadalec je stopil pred sodnika in dejal, da ni kriv očitanih dejanj.

Raymond Frolander
Raymond Frolander FOTO: Volusia County Correctional Facility

18-letni Raymond Frolander je stopil pred sodnika in dejal, da ni kriv spolnega napada na osebo, mlajšo od 12 let. Njegov obraz je bil še vedno močno otečen. Oče žrtve ga je namreč zalotil pri napadu in ga pretepel.

Svet je pozdravil očetovo dejanje, sam pa pravi, da ničesar ne obžaluje. Dodaja, da je pravi heroj njegov sin. 35-letnik je namreč priznal, da je najprej želel ubiti posiljevalca, saj bi tako preprečil, da bi še koga prizadel. "Moj sin je rešil Raymonda. Raymond je negibno ležal na naših tleh, ko sem šel v kuhinjo po mesarski nož. Moj sin me je ustavil. Moj sin je stopil pred mene in tako je rešil življenje svojega napadalca," je novinarki zaupal oče.

Poudaril je, da je Raymonda sprejel kot svojega sina in da je policijsko poročilo v delu, ki govori o tem, da je 11-letnik že tri leta žrtev spolnih zlorab, napačno. Sam zatrjuje, da je pred tremi leti Raymond želel zlorabiti njegovega sina, a da je po tem dogodku zapustil mesto in se šele pred kratkim vrnil domov. Kaj natančno se je zgodilo pred tremi leti, ni jasno zapisano. Žrtev naj bi o dogodku tri leta molčala, oče pa je zanj izvedel šele po zadnjem incidentu.

Oče meni, da je sin napadalcu že oprostil, saj mu je rešil življenje. Sam bo potreboval še veliko časa, da oprosti, ne ve pa, ali bo sploh lahko oprostil kaj takega, kot je napad na njegovega sina.

Šel po hrano, nato pa zalotil 18-letnika pri zlorabi

Posilstvo se je zgodilo v petek, in sicer v floridskem mestu Daytona Beach. Oče je šel iz hiše, da bi kupil hrano. Ko je prišel nazaj, je bila v hiši popolna tišina, kar se mu je zdelo nenavadno, saj je imel njegov sin obiske. S prijatelji so igrali računalniške igrice, nato pa so se odpravili domov. S fantom je ostal le Frolander. Ko je oče vstopil v sobo, je bil priča posilstvu.

Napadalec je sicer njihov družinski prijatelj. Oče ga je pretepel do nezavesti, nato pa je poklical policiste. V telefonskem pogovoru jim je dejal, da je pravkar zalotil odraslega moškega pri zlorabi in da ga je tako močno pretepel, da zdaj leži v mlaki krvi. "Pošljite reševalno vozilo. Potreboval ga bo," je še dodal oče žrtve. "Storil sem vse, kar sem imel pravico storiti. Le ubil ga nisem. Fant ima prekleto srečo, da imam rad svojega boga," je dodal 35-letnik. Ko ga je policist vprašal, če je na kraju zločina tudi orožje, je moški odvrnil: "Moja noga in moja pest." Dodal je, da je napadalca zvlekel iz sobe, kjer se je zločin zgodil, v dnevno sobo, kjer v nezavesti čaka na prihod policistov

Ko so policisti prispeli na prizorišče spolnega napada, so 18-letnega Frolanderja našli ležati v mlaki krvi. Iz ust mu je še vedno tekla kri.

Frolanderja so najprej odpeljali na zdravljenje, nato pa mu je sodnik prisodil pripor brez možnosti plačila varščine. Na zaslišanju pred policisti je sicer priznal krivdo, zdaj pa jo je na sodišču zanikal.

Sicer pa je bilo v policijskem zapisniku navedeno, da je Frolander 11-letnika kar tri leta spolno zlorabljal. Kaj je res, bo pokazala preiskava.

Policisti zoper očeta niso vložili kazenske ovadbe. Njihov predstavnik je novinarjem dejal, da se je moški na dogodek odzval kot oče in da v njegovem dejanju niso zaznali znakov kaznivega dejanja.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni