Črna kronika

Obviseli 150 metrov nad tlemi

Bohinj, 29. 04. 2008 17.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
M.K./E.K.
Komentarji
5

Med vzdrževalnimi deli na žičnici na Vogel so trije delavci obviseli tik pod vrhom. Žičnica se je ustavila zaradi napake v napetosti.

Med rednimi vzdrževalnimi deli na nihalni žičnici na Vogel se je ta nenadoma tik pod vrhom ustavila. Trije delavci so obviseli 150 metrov nad tlemi, gorski reševalci pa so jim s helikopterjem neuspešno skušali pomagati tri ure, a se jim zaradi premočnega vetra propelerja helikopterja ni uspelo približati.

Delavci so se rešili sami.
Delavci so se rešili sami. FOTO: POP TV

Na koncu so se delavci rešili kar sami, tako da so po vrvi splezali do tal. Nekaj ur po tem, ko so se rešili delavci, so pri podjetju Žičnice Vogel Bohinj odkrili tudi razlog za zaustavitev žičnice. Kot so pojasnili za 24ur.com, je prišlo do različne napetosti v vrveh, zaradi česar se je v računalniku vklopil varnostni sistem in žičnica se je ustavila. Tudi slednjo so medtem že prepeljali na spodnjo postajo.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

giiigiii
30. 04. 2008 12.13
Zakaj bi bilo smučišče še odprto, če je strošek obratovanje verjetno večji od morebitnega dobička. Folk že masovno rine na morje in bi bil res debilizem met odprto za 100 smučarjev in biti v minusu. kar se tiče reševalcev je pa verjetno prav da se jih obvesti o težavah že zaradi pravil. si predstavljate, da jih ne bi in bi se zvedelo, to bi bila katastrofa. je pa lahko bit pameten od doma kajne?
Tonček Balonček
30. 04. 2008 11.47
Temu Voglu je treba zaračunati stroške reševcanej, kaj s delajo norca iz reševalcev in helikopterja MNZ, ko so videli tiste Belgijce, so mislili, da se lahko gredo kar tako! Največja nesposonost teh bohinjskih žičničarjev je pa ta, da bi ob pravilnem vodenju danse smučali, ne pa reševali meghaniokov, dovoljenje za obratovanje jm je namreč poteklo med sezono! A je zadj kriva politika, pa ne vem! Ko bodo regije, bo to teklo ko namazano!!!
garfie
29. 04. 2008 20.33
Fantje, js delam na žičnicah vendar ne na voglu, zato vem kako hitro lahko to obtiči... Gre za sistem, ki signalizira po jekleni vrvi in kaj hitro lahko pride do okvare.
predal23@email.si
29. 04. 2008 19.34
pa kak za vraga lahko to obtiči ?
banny2
29. 04. 2008 19.11
Pa kaj za hudiča so se zdej odločil za remont,ko je še snega dovol za smučanje????