Črna kronika

Obtožbe o pedofiliji pregnale vzgojitelja

Debeli rtič, 30. 04. 2010 18.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Za vzgojitelja v otroškem letovišču na Debelem rtiču sodelavci pravijo, da je spal z otrokom v postelji. Policija je bila po besedah upraviteljice letovišča obveščena in je sum kaznivega dejanja ovrgla.

"Tega vzgojitelja smo opazovali že nekaj časa," je za 24ur.com dejala ena izmed vzgojiteljic Mladinskega zdravilišča in letovišča RKS na Debelem rtiču. Pravi, da se je vzgojitelj vedno zelo vživel v igro z otroki. "Otroke je poljubljal, bil je preveč nežen, preveč jih je objemal. Čeprav otroci so ga imeli radi, mogoče so vse skupaj dojemali kot igro," je dejala vzgojiteljica. Nato pa naj bi ga vzgojitelji še ujeli, medtem ko je spal v postelji z otrokom. "Bil je samo v spodnjih hlačah in z erekcijo," pripoveduje vzgojiteljica. Ker so menili, da uprava to prikriva, so obvestili medije.

A uprava pripoveduje drugačno zgodbo. Vodja letovišča Karmen Kajba pravi, da so takoj, ko so bili obveščeni o tem dogodku, vzgojitelja umaknili od skupine in poklicali pristojne službe. "To se je zgodilo s srede na četrtek ponoči in takoj zjutraj smo poklicali policijo," je dejala. Policija je po besedah Kajbove opravila razgovore z več vzgojitelji, na koncu pa ovrgla kakršen koli sum, da bi vzgojitelj kaj narobe storil. To informacijo smo želeli preveriti tudi na Policijski upravi Koper, a se na telefon nihče ne oglaša. Neuradno smo sicer izvedeli, da navedbe Kajbove držijo.

Debeli rtič
Debeli rtič FOTO: POP TV

Vzgojitelji pa vztrajajo pri svojem. Pravijo, da je okoli pet vzgojiteljev na lastne oči videlo njegovo početje. "Mislim, da večina od vseh 30 vzgojiteljev stoji za tem," je dejala vzgojiteljica. A Kajbova pravi drugače: "Velik del njih je tudi šokiran nad tem, kaj se je zgodilo, predvsem to, kako je to šlo zdaj v medije."

Sicer pa je po navedbah upraviteljice vzgojitelj že zapustil letovišče. "Šel je sam, zato ker ni zdržal vsega tega. Včeraj je še ostal tukaj, je prespal tukaj, a ni prespal s to skupino otrok. Enostavno se je odločil, da ne zdrži tega in je šel," je povedala Kajbova.

Starše vpletenega otroka je vodstvo zdravilišča obvestilo o dogajanju, a so se starši odločili, da otroka tam pustijo. Prav tako je vodstvo obvestilo vsa območna združenja Rdečega križa po Sloveniji. Kajbova tudi pravi, da zaenkrat po svojega otroka ni prišel niti nihče od drugih staršev.

Kajbova tudi ne razume, kako to, da vzgojitelji, ki trdijo, da so vse skupaj opazovali že nekaj časa, o tem vodstva niso prej obvestili.

Delovne razmere na Debelem rtiču: Tokratna zgodba le vrh ledene gore?

Bazen
Bazen FOTO: Reuters

Z zgodbo o pedofiliji pa je v javnost prišlo tudi pritoževanje o delovnih razmerah v letovišču. "Tu so grozne razmere med zaposlenimi, ne samo med vzgojitelji, ampak nasploh med zaposlenimi," je dejala vzgojiteljica in izpostavila, da so želeli javnosti povedati, kaj se dogaja. Po njihovo je upraviteljica želela vse skupaj prikriti zaradi ugleda letovišča.

Kajbova je bila pri odgovoru na obtožbe previdna, saj pravi, da ne ve čisto točno, na kaj to leti. "Jaz lahko samo rečem, da so moja vrata zmeraj odprta, in to zaposleni tudi vedo, da lahko kadar koli potrkajo na vrata in pridejo na pogovor," je dejala. Veliko bolj odločno pa je odgovorila na obtožbe, da v letovišču največ varčujejo ravno na otrocih. "To definitivno ne, si upam trditi, da to ni res in to zavračamo," je povedala. Razložila je, da se velik dela na varnosti otrok in so tako že z lanskim letom poostrili tudi nadzor na plažah in na kopališču. "Otroci imajo šest obrokov na dan, če želijo še, dobijo. Zmanjšali smo skupine otrok na vzgojitelja, tako da to definitivno ne drži," pravi Kajbova.

Vztraja, da so njihova prva prioriteta otroci. "Hvaležni smo vsakemu, ki opozori na kar koli. Ko opazijo kaj, naj takoj pristopijo do nas. Prioritetno je tukaj, da skrbimo mi tudi za te otroke in žal se ta dva dneva res ukvarjamo več ali manj sami s sabo, kot pa s temi otroci," je še dejala.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (64)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

yellou
04. 05. 2010 17.52
zanimivo tudi kako ta " vzgojitel" vsakič drugačno zgodbo pove!!! in stem da govori kak so bli eni pijani se samo rešuje ven.... in ne verjamem da ni biu nikoli poleg!!!!se bo že pokazalo kaj je res in kaj ni!!!vem kakešne so razmire dol tko da upam da se čimprej odkrije resnico!!!
pre_mar@hotmail.com
03. 05. 2010 11.33
Na Dnevniku od danes je nadaljevanje zgodbe, po kateri vse kaže, da so trije pijanci namenoma pripravili diskreditacijo kolega. Meni je bilo že takoj sumljivo kot rečeno, da ni policija odkrila ničesar sumljivega, glede na to, da je vsak osumljenec v njihovih očeh praviloma avtomatično že krivec. Se pravi celo njim je zadeva že takoj izgledala za lase privlečena. Na Dnevniku je razloženega še malo ozadja.
FkotFO
02. 05. 2010 18.43
Lažnivka pokvarjena je ta Kajba! Ženska ni za prat posodo, kaj šele za biti vodja zravilišča!!! Vprašajte VSE zaposlene v ex hotelih Palace, sedaj Lifeclas - počela je isto, terorizirala, žalila in pozročala sam kaos! Popolnoma nesposobna, v nulo!
Bonie3
02. 05. 2010 15.18
Sama sem bila pred beč kot 10imi leti na Debelem Rtiču, ampak takrat ni noben vzgojitelj spal z otrokom...Halooo?! Zanimivo je tudi, da so omenjeni predvsem dečki... Se pa oproščam, če se motim...
bog-je
02. 05. 2010 08.53
torej je kriva ovadba. v USA bi take tri pijane fante takoj priprli in jim sodili čez tri dni, pa bi takoj priznali resnico
pravakritika
02. 05. 2010 08.16
+1
Preden kaj komentirate si VSAJ 3 x preberite tale prispevek od PAMUSKE, pa se spomnite svoje mladosti, ko ste nagi tekali po plaži, pa ni bila nobena pedofilija če vas je kdo slikal....: "....Ta zgodba mi diši po konstruktu... nekakšna obtožba v smislu maščevanja iz drugotnih razlogov. Ni vsak pedofil, ki objame otroka. Sama se spominjam strica, ki me je redno objemal, žgečkal in posedal v naročje... bral pravljice v postelji in podobno še kot 7 letnemu otroku, pa se nisem počutila nikoli ogroženo, še manj zlorabljano."..... Po vsem napisanem ne verjamem, da je kriv! Premnogi izrabljajo gonjo proti pravim pedofilom kot orodje za dosego svojih ciljev tudsi na povsem nedolžnih."....
Heinekenx
02. 05. 2010 08.04
+1
Debeli rtič: Vodja Karmen Kajba z ljudmi dela nečloveško, prikriva stvari, hrana za otroke je pošastna, bivalne razmere pa katastrofalne, ........ Objavljeno na zurnalu...24.com
poetess
02. 05. 2010 05.51
običajno je tako: ...kjer je dim je tudi ogenj...
saki15300
02. 05. 2010 04.57
Bla, bla, bla... baje pa da je Bavčar lansko leto spravil v žep še dodatnih 150 tisočakov, poročajo dobro obveščeni viri... a sodni mlini tudi to opazujejo?
kubo
02. 05. 2010 01.59
ljudje vidimo tisto ,kaj je re,vendar je krivdo resnice tezko dokazati...otroka vprasat....saj ma ze...
kubo
02. 05. 2010 01.53
tujega otroka lupckat.... in zakaj se je nag kopal...lahko bi mel gate.....
Ninjica636
02. 05. 2010 00.15
Tete pač ne vedo, da se nas večina moških zbudi z jutranjo erekcijo:))) Hvala bogu:)))
pamuska
01. 05. 2010 23.29
'bil je PREVEČ nežen z otroki'.... kaj pomeni biti 'preveč nežen'? Če bi jih garbal, bi bilo pa OK? Sumljivo mi je tudi to, da se niso obrnili na vodstvo, ampak takoj na policijo.... ker čez noč, čeprav so stvari 'opazovali' že dlje časa. In tista erekcija... mogoče so ga šle vzgojiteljice odkrivat zjutraj? Veste.... imam izkušnje s pedofilijo in otok NOČE stikov, če bi bilo karkoli narobe oziroma, če se otrok počuti nelagodno, se ne obeša pedofilskim moškim okoli vratu. Ta zgodba mi diši po konstruktu... nekakšna obtožba v smislu maščevanja iz drugotnih razlogov. Ni vsak pedofil, ki objame otroka. Sama se spominjam strica, ki me je redno objemal, žgečkal in posedal v naročje... bral pravljice v postelji in podobno še kot 7 letnemu otroku, pa se nisem počutila nikoli ogroženo, še manj zlorabljano. Po vsem napisanem ne verjamem, da je kriv! Premnogi izrabljajo gonjo proti pravim pedofilom kot orodje za dosego svojih ciljev tudsi na povsem nedolžnih.
pijanec22
01. 05. 2010 22.36
Naj otroka vprašajo. Mali otroci težko lažejo. Mogoče pa je samo vzgojiteljice motilo kaj drugega, takšna obtožba pa je najlažja, da nekomu uničiš življenje.
Zehek
01. 05. 2010 20.15
Tale članek pa malo za lase privlečen zveni. In tale "vzgojiteljica", ki je citirana, mora bit ena grozno zakompleksana, zafrustrirana paranojična babura... -.-'
saintjozef
01. 05. 2010 19.24
Zgleda, da je temu vzgojitelju blo bollj varno ob otrocih spat, kot ob vzgojiteljicah. A otrok ni pa nič rekel?
naivna
01. 05. 2010 18.32
Re: Igor-Gojcic Kdo bo bral tvoje litanije? Napise par stavkov in naredi point.
theta
01. 05. 2010 18.26
ti vzgojitelji delajo vedno probleme, enkrat so krivi otroci, drugič kolegi vzgojitelji. kdo že to financira?
PeggySue*
01. 05. 2010 17.26
Redko se zgodi,da se takšne govorice izkažejo za izmišljene.
pikapolonica20
01. 05. 2010 17.18
NIKJER ZA NIKOGAR NI VEČ VARNO.....A NI TO ŽALOSTNO??