Črna kronika

FOTO in VIDEO: Storilca pobegnila z belim golfom

Litija, 21. 06. 2011 15.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Kresnicah pri Litiji se je zgodil oborožen rop pošte, pri čemer je umrla ena oseba. Ropar naj bi uslužbenko zabodel z nožem, nato pa s kolegom, ki ga je čakal v avtomobilu, zbežal z zgolj 300 evri. Policija išče belega golfa in prosi za pomoč.

V Kresnicah pri Litiji se je okoli 14.30 zgodil oborožen rop poštne poslovalnice, pri čemer je ena oseba umrla nasilne smrti, so potrdili na PU Ljubljana.

"V tem trenutku poteka intenzivno zbiranje obvestil in postopki za razjasnitev okoliščin dejanja. Policisti v ožji in širši okolici izvajajo prve nujne ukrepe za izsleditev ter prijetje storilcev. Ogleda kraja dogodka sta se udeležila tudi preiskovalna sodnica in državni tožilec," so zapisali.

Nadzorna kamera je v svoj objektiv ujela belega golfa. Ste ga videli?
Nadzorna kamera je v svoj objektiv ujela belega golfa. Ste ga videli? FOTO: PU Ljubljana

Policisti iščejo osebni avtomobil znamke VW Golf, bele barve, serije 5, ki ima zatemnjena stekla. Vse, ki bi kar koli vedeli o dogodku oz. o iskanem osebnem avtomobilu, naprošajo, da jih o tem obvestijo na številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

Eden ropal, drugi čakal v avtomobilu

Danes okrog 15. ure popoldne se je na pošti Kresnice v občini Litija zgodil tragični dogodek s smrtnim izidom, v katerem je življenje izgubila uslužbenka Pošte Slovenije. Tragični dogodek iskreno obžalujemo. Podrobnejše informacije vam bomo posredovali takoj, ko bo znanih več informacij. Pošta Slovenije

Storilca naj bi bila dva. Tisti, ki je ropal, naj bi poštno uslužbenko zabodel, ta pa je zaradi hudih ran umrla. Drugi naj bi svojega kolega čakal v avtomobilu, nato pa sta s kraja dogodka pobegnila.

Delo.si navaja očividko, ki je storilca videla in opisala. Gre za moškega z brki, manjšega od 170 centimetrov. Oblečen je bil v temna oblačila, roke je imel v žepu, hodil je počasi. Na glavi je imel čepico brez ščitka, potegnjeno do oči, dolge rokave, dolge hlače z belimi stranskimi črtami, obut pa je bil v temne superge. Iz poslovalnice naj bi odtujil zgolj 300 evrov.

Policija je v sklopu iskalne akcije zaprla vse okoliške ceste, območje je preletaval helikopter. Na delu so forenziki in preiskovalni sodnik, območje okoli objekta pa je obdano s policijskim trakom in zaprto za javnost. Poostrili so tudi nadzor na mejnih prehodih.

Storilca sta pobegnila v belem golfu.
Storilca sta pobegnila v belem golfu. FOTO: PU Ljubljana

Pošto že štirikrat oropali

Natakarica v bližnjem lokalu je našemu novinarju na terenu povedala, da naj bi storilca pred tem že poskusila vdreti v neko hišo, a so ju pri dejanju zalotili, zato sta pobegnila in si za naslednjo tarčo izbrala pošto.

To je sicer že četrti rop omenjene poslovalnice v zadnjih letih, pokojna uslužbenka pa je enkrat že bila tarča oboroženih roparjev. Takrat jo je odnesla srečno, tokrat pa žal ne. Domačini so zgroženi, da vsi ti incidenti niso pripeljali do tega, da bi v pošti namestili videonadzor.

Policija naproša vse,
ki bi kar koli vedeli o vozilu, da to sporočijo najbližji policijski
postaji na številko 113 ali anonimni telefon 0801200.
Policija naproša vse, ki bi kar koli vedeli o vozilu, da to sporočijo najbližji policijski postaji na številko 113 ali anonimni telefon 0801200. FOTO: PU Ljubljana
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni