Črna kronika

Objavili fotografijo koroške deklice

Celje, 16. 11. 2011 14.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ob soglasju matere so objavili fotografijo več kot osem mesecev pogrešane koroške deklice. Na policiji namreč ocenjujejo, da bodo z objavo fotografije lahko dobili koristne podatke, ki bi pomagali pri njenem iskanju.

Na celjski policijski upravi doslej kljub vsem pozivom javnosti in odmevnosti primera niso dobili uporabnih podatkov, ki bi jim koristili pri preiskavi, ki poteka že od marca letos, ko je bila podana prijava o pogrešanju štiriletne deklice iz Koroške.

Z današnjo objavo fotografije so spet pozvali vse občane, ki imajo kakršen koli podatek, kje bi lahko bila, ali imajo kakršen koli drug koristen podatek, ki bi pripomogel k njeni čimprejšnji najdbi, naj to sporočijo na telefonsko številko 113 ali na anonimno številko policije 080 12 00.

Za policijo so pravice in interesi otroka na prvem mestu, zato bodo njihove aktivnosti še naprej usmerjene v iskanje. Pri preiskavi sicer intenzivno sodeluje več kriminalistov in policistov, ki so v času od dekličinega izginotja do danes opravili več kot 200 razgovorov in dodatnih poizvedb. Policija pri iskanju sodeluje tudi z različnimi institucijami in tudi s tujimi varnostnimi organi.

Oče je v priporu

Deklico pogrešajo od marca, njen oče je kljub pravnomočni odločitvi sodišča ni želel predati njeni mami. Prejšnji teden se je začelo sojenje zoper njega. Obtožen je odvzema mladoletne osebe – svoje hčerke.

Aktivisti Svetovalnice Akcija!, ki v javnosti zastopajo njegove interese, vseskozi zahtevajo odpravo pripora za očeta, ki je priprt od 23. junija, in opozarjajo na po njihovem še odprta vprašanja, povezana z domnevno spolno zlorabo deklice s strani dedka po mamini strani. Menijo, da je zaščita otroka potrebna, dokler se nevarnost, tveganje in kakršno koli ravnanje v škodo otroka ne izključi, kar pa se po njihovem doslej ni zgodilo.

Kriminalistično preiskavo iskanja pogrešane deklice, ki že mesece pred izginotjem ni več obiskovala vrtca, njena mama pa je bila z njo nazadnje v stiku pred več kot letom dni, usmerja Okrožno državno tožilstvo iz Slovenj Gradca. To je 18. maja letos tudi zavrglo kazenski ovadbi, ki ju je zaradi domnevne spolne zlorabe deklice zoper njeno mamo in maminega očeta podal dekličin oče.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (178)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mtdbe
18. 11. 2011 11.27
+2
Navijam za očeta,ker se očeta nikdar ne upraša in posluša nič!!!!!!!.Iz lastnih izkušenj lahko to trdim,mati skozi lagala kot sodišču kot CSD in vendarle po dolgem času so tudi oni ugotovili kdo laže in danes je otrok pri očetu,na kar sem zelo ponosen.Sreča da je bila mati malo .........!Oče te koroške deklice je bil sigurno primoran deklico odpeljat na varno,drugače bi jo 100% dobila mati,tako je praksa našega sodstva.Za očeta in deklico držimo pesti.
ORIGINAL1970
17. 11. 2011 14.44
bogo dete kakšno breme mora prenašati namesto da bi imela lepo otroštvo pa ima pol to .Upam da je z pupiko vse vredu in da se uredi tako kot je treba saj si vendar zasluži otroštvo takšno ki ji pripada to pa je veliko ljubezni .Starši kje vam je materinski čut ? očitno ga nimate ..... žalostno !!!
rob01
17. 11. 2011 13.26
Oče koroške deklice žrtvuje svojo prihodnjost in življenje za svojega otroka, mogoče kar tako? Munc žrtvuje svojo prihodnjost kar tako? Ali zato ker imajo resne dokaze za svoje navedbe, ki pa jih uradni organi zavestno ne želijo videti in slišati, ker so s svojimi nezakonitimi delovanji prišli že preko roba, ko ni več vrnitve?!
Polly ß
17. 11. 2011 12.54
Gizadlinka! Popolnoma se strinjam z vam. Oba sta kriva! Nista se mogla zmeniti kako in kaj,sedaj je pa tako.Zadnje čase opažam,da največ ščitijo matere,toda marsikje so prav one krive,da pride do takšnih stvari.Zakaj? Preprosto si lastijo otroka zase in potem si po možnosti še namišljujejo vse mogoče stvari samo,da očeta čimbolj očrnijo tako pri otroku ,kot v javnosti.Na vsezadnje pa otrok potegne ta kratko.Otrok ima sigurno oba rad in je zelo hudo za njega.Ne mislim samo tu,je dosti še takih ali drugačnih primerov!
Ramzess
17. 11. 2011 12.47
Preveč se vrtijo okoli otroka, in zakonov, slepo, ...naj rajši se ukvarjajo s sporom med staršema, ...zaščita otroka nima zveze s principom, da mora po zakonu v rejništvu, da se lahko zadeva nadaljuje, kaj je narobe z sorodniki, ...in res ne vem zakaj vlečejo zraven vrtec, ki nima s tem nič, služi le za nek izgovor za nekaj (v domeni merljivega). Preveč zakonom in premalo zdrave logike in pometi, ... oče ni naredil nič napak, bogve kje sicer otrok zdaj bil in v kakšnem stanju, ko bi ga obdelali 'strokovnjaki', v skladu s svojimi zakoni in mentalnimi programi.
mtdbe
17. 11. 2011 11.43
+2
Tudi jaz mislim,da je center GNIL.Iz lastnih izkušenj lahko povem,da je bil moj otrok zaradi nasilja mame nad otrokom odvzet obema in takoj nameščen v krizni center,nakar so me po tem dejanju center obvestil popoldne,ko je bil otrok že v KC. 2 meseca nisem mogel nič,nato otrok odšel v rejništvu in šele po 3 letih bojevanja s sodiščem in CSD dobil otroka jaz v skrbništvo.Dejansko se upošteva samo mama pa kakršna koli je. To je naše sodstvo in centri.Marsikateri oče je boljši kot mama !!!!!!!!!!!
gizadlinka
17. 11. 2011 11.32
zdaj bivša partnerja svoje kopje lomita na svojemu otroku. Oba starša bi morali, kot so rekli včasih , po goli ri..ti.
meri1987
17. 11. 2011 11.15
Mislim, da nas je veliko takih, ki razumemo, da je ta zgodba odsev našega GNILEGA socialno - pravnega sistema. Tukaj bi se morali ljudje zbrati skupaj in iti PROTESTIRATI V JAVNOST!
punca08
17. 11. 2011 10.58
bravo....in spet leva opcija _ *
Anja Hribernik 1
17. 11. 2011 10.50
za mene to ni mama, ki je označila svojeka otroka do konca njenega življenja. sama sem mama treh otrok in tega nebi nikoli storila, raje bi popustila in čakala da je ponoletna in sama pride do mene, kot pa jo tako izpostavim kruti javnosti. Stem bo mogoče dobila otroka, a ta otrok nikoli ne bo mogel živeti v sloveniji brez predsotkov i krutih vprašanj soljudi. Ko bo večja pa svojih prijateljev in tako naprej. Taka mama še kravi nebi bila spodobna nemogoče
mvs
17. 11. 2011 10.47
Taki dedki so prijazni,imajo radi otroke,dajajo jim darila.,spotoma pa jih šlatajo in otipujejo ali zahtevajo obratno.Otrok takega dejanja ne razume.Tudi to je zloraba,ki največkrat ostane skrita doma za stenami.Svojci točno vedo,ker enkrat jih le zasačijo ali pa otrok kaj pove,otrok pove po svoje,on ne razume ta podla dejanja.Taki dedki so bolani in to delajo celo življenje.Sama družina ga ščiti.U našemu kraju je bilo tako.Cela vas je vedela da otipava punčke,pa nič. V tem primeru bi lahko rekla da je isto.Če je punčka karkoli omenila,ji je treba verjeti,tak otrok se takih stvari ne izmisli. Otrok pove po svoje.Otrok je nemočen in ima dedka rad,ker se igra z njo ....Glede sodišč pa na kratko.ščitijo od pedofilov do tajkunov.Deklico je treba zaščitit.
punca08
17. 11. 2011 10.47
+2
center je nesposoben, Krebsova pa tudi...naj razkrijejo identiteto mamice
Pagsly
17. 11. 2011 10.45
gre se za ugrabljeno deklico...ceu rompompom so nardil...zdaj po 8 mesecih pa objavijo še sliko?? ja res so dobri...butalci....
bgtnhz
17. 11. 2011 10.43
Ne vem zakaj v priporu ni tudi dedek?
dado4008
17. 11. 2011 10.22
POP TV javno vas sprašujem,zakaj brišete komentarje.Nič nisem napisal,takega,kar že ni tukaj napisalo več 50 ljudi..Da pa smo ljudje ogorčeni nad tem kaj se dogaja in zahtevamo pravico za otroka in očeta,tega pa ne morete preprečiti,kakor koli da brisali komentarje.Odslej bom vse komentarje kopiral in jih objavil na drugih forumih,pa naj tudi ostali vidijo in ocenijo,ali sem bil kakorkoli žaljiv in koliko ste v teh zadevah objaktivni vi
Domen Ramšak 1
17. 11. 2011 10.06
ne vem zakaj bi kdo policiji povedal kje je deklica ali res ne vidijo neiskrivih žalostnih oči male punčke
MICLA
17. 11. 2011 10.05
sploh se ne čudim ,in sram me je da živim v taki državi ki vlada sama korupcija in lumparija.pa naj bo od sodstva policije,kriminalistov in socjalne,ki si teg imena ne zasluži.kje je bila mati prve tri leta ko jeoče skrbel za deklico potem se pa pojavi mati ki ni vredna tega imena , da jo hoče nazaj in naša koruptivna družba takoj ustreže. SRAMOTA.
Mamuth
17. 11. 2011 10.05
Jasno je samo da bodo očeta zaprli ,deklico pa enkrat našli in jo vrnili k mami.Zanima pa me ime tistega ki bo odgovarjal če se bo deklice spet lotil dedek v katerega naročje jo dobesedno tiščijo naši državni organi,klub temu da sum nadlegovanja deklice ni bil nikoli ovržen.
enasmrklja
17. 11. 2011 10.04
uboga deklica, nič kriva. upam, da je v dobrih rokah.
MiroF
17. 11. 2011 09.54
Komaj čakam na epilog tega primera, tu se vidi v kakšni vlogi je država, pogrnila je na celi črti in kje je varuh človekovih-otrokovih pravic, zakaj za vraga očeta zapret, če ima deklica samo njega, ki je normalen, ki je pravi starš on jo je zaščitil pred lažnjivo in pokvarjeno materjo on jo je zaščitil pred dedkom in ravno dedek bi moral po že zbranih podatkih sedet v zaporu odnosno preiskavi. Verjemite mi, da bi sigurno pomagal očetu in otroku, če bi lahko in niti na pamet mi ne pride, da bi ju izdal, če bi karkoli vedel in srčno upam, da to ne bodo naredili tisti, ki kaj vedo o otroku !!! Očetu pa samo to, v slogi je moč nikar ne misli. da si sam, mnogi te podpiramo pa čeprav ne veš, zdrži dokler bo treba, kajti na koncu bo zadoščenje še večje in verjamem, da boš v korist svojega otroka !!! Organom pa samo to, če že govorite o soglasju matere, kaj a očeta ste pa že odpisal, njegovo soglasje ne šteje ali kaj, mislim, da se vam je že orng skisalo in ne veste več kaj bi priznajte napako spustite očeta pa naj v miru zaživita z hčerkico, kajti kar jima je ta država storila nimam besed za takšno zlo !!! Držita se oče in hči !!!