Črna kronika

Obdukcija: Italijana sta umrla takoj

Zagreb, 23. 08. 2011 11.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Rezultati obdukcije italijanskega zakonskega para, ki je umrl v trku njune jadrnice z gliserjem hrvaškega poslovneža, so pokazali, da sta mož in žena umrla takoj in da jima Horvatinčić ne bi mogel pomagati.

Odvetniki hrvaškega poslovneža Tomislava Horvatinčića Branko Baica in Velimir Došen sta danes sporočila, da je italijanski par, v jadrnico katerega je trčil Horvatinčić z gliserjem, umrl takoj, poroča Dnevnik.hr. Tako je namreč pokazala obdukcija. Včeraj so namreč zaokrožile govorice, da je moški umrl šele čez nekaj minut, Horvatinčić pa naj mu ne bi pomagal, ker je raje poskušal rešiti svoj gliser.

Trk gliserja in jadrnice je bil usoden za dva Italijana.
Trk gliserja in jadrnice je bil usoden za dva Italijana. FOTO: dnevnik.hr

Horvatinčićevi odvetniki so tudi sporočili, da se njihov klient počuti zelo slabo ter da se je njegovo zdravstveno stanje, glede na to, da je prebolel kostnega raka, zelo poslabšalo. Razkrili so še, da zagrebški podjetnik celico v šibeniškem priporu deli še z osmimi oziroma devetimi osebami.

Spomnino. 16. avgusta je 12-metrski Horvatinčićev gliser v bližini Primoštena trčil z italijansko jadrnico. V nesreči sta umrla italijanska zakonca, njuni trupli pa so našli v morju po več kot dveurnem iskanju. Poslovnež je medijem kmalu po nesreči poslal pismo, v katerem je zapisal, da je vozil gliser, vendar je odpovedal sistem za upravljanje. Dodal je še, da je Italijana poskušal opozoriti, vendar brez uspeha.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (29)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Franca Špacapan
24. 08. 2011 09.40
klasika, obtoženi je hudoooo bolan
pa dobr no
24. 08. 2011 09.09
Meni se najbolj zdi zanimivo, da je iz kraja nesreče pobegnil, čeprav naj bi gliser bil neupravljiv oziroma nevozen. Kako je lahko prišel do obale? Sej je čisto jasno, da si je okvaro izmislil. V primeru okvare krmiljenja se itak najprej ugasne motor a ne? Ali je tako pameten, da se je vozil par kilometrov dokler koga ne povozi...
Borut Pahor 1
24. 08. 2011 08.01
ja čolne nej jim uzemajo raj pa jahte to bo dnarja za državo sam mislm da nipihnjenih bogatašev to ne bo ustavl
bingo 1
24. 08. 2011 07.17
Za tale in podobne primere treba uporabiti enak zakon o kršitvi prometa kot zakon na cest če si kriv za smrt takoj vzeti sva dovoljenja in jahto in podobno pa bo manjših bilo nesreč----bingo x Ljubljana---
Jožajoža
23. 08. 2011 21.53
obdukcija je pokazala, da sta bila mrtva že pred trkom.in to je zadnja uradna verzija.
grozjak
23. 08. 2011 21.35
periot22 se strinjam in tega bo vedno več. vzorec je res ponovljiv. upam samo, da bom hudo bogat, ko bom kaj ušpičil.
periot22
23. 08. 2011 21.12
Če imaš denar lahko obdukcija pokaže kar hočeš!!!!!!!
brezreklam
23. 08. 2011 20.57
Pa saj nihče več ne ve a sta umrla prej ali kasnej. Če na 24 ur so danes že 5x spremenili. Kazen si zasluži ker je pobegnil z kraja nesreče(tudi če ni pobegnil ker je zaradi napake na gliserju se peljal naprej) bi moral TAKOJ OBVESTIT POLICISTE!!! zaradi tega si zasluži visoko kazen ampak v bran njemu. Z gliserjem se je zaletel prvič, zelo se je vstrašil tudi za svoje živlenje zato ni želel da gliser potone. Imam pa tudi sam prijatelja kateri je padel z motorjem(ne po svoji krivdi) in je v rešilcu govoril kako je z motorjem-torej mu je motor bil bolj pomemben kot on sam-ZARADI ŠOKA!
OldWorldOrder.
23. 08. 2011 20.30
i.g. - nikogar ni nihče skušal opozorit,ker je bil v kabini, delal vsi vemo kaj. - če ti z gliserjem naciljaš direkt na jadrnico, kdo je dolžan spremenit smer? po logiki, zakonu, predpisih in pomorskem kodeksu? - če ti v pljuča mrtveca natočiš vodo, voda ne pride v pljučne mešičke, saj dihanje poteka zaradi podtlaka pri razširitvi prsnega koša i s tem spužvastega tkiva celotnih pljuč. in ta podtlak pri utopljencu potegne vodo v najmanjše prostorčke pljuč. - dihamo tudi nezavestni. kakšno zvezo ima to s primerom? dokazali pa so, da je ON vozil (nastavil avtopilota), da ni ustavil na kraju nesreče, pač pa več 100 m naprej, da se ni vrnil na kraj trka, pač pa v skrit zaliv, pregledal gliser, se posvetoval z odvetnikom, mehanikom, poskušal popravit gliser, pobegnit. kot vedno stori. odvetnik pa mu je razložil, da ne bo šlo. GPS pa to. če razumeš. do metra natančno se vidi, kdaj in kje se je premikalo katero plovilo.
is.gd.24sekund
23. 08. 2011 20.07
vau, nekaj je kao bilo nekaj a brez informacij in mi verjemimo da je tako ker so bogovi mediji tako rekli in to je to če bi ljudje dobili kaj pravih informacij bi se pa svet podrl, važno da ne manjka tupih reklam in ostale nezanimive navlake
BMWmunja
23. 08. 2011 18.59
Kako prozorno...., tudi naši tajkuni nemudoma zbolijo, po tem ko kaj naštimajo. Najbolj zanimivo pa je to, da jim diagnozo postavijo kar njihovi odvetniki. Šele potem vso stvar spregledajo zdravniki in "diagnozo" potrdijo. Ostalo postane v kratkem zgodovina...
abc?defgh1
23. 08. 2011 17.13
hmm a pise kje da bo oproscen ??
Martiny
23. 08. 2011 17.00
In ker sta umrla takoj, bo zdej oproščen al kako? V vsakem primeru bi moral ponuditi pomoč, preveriti v kakšnem stanju sta žrtvi, TAKOJ poklicat pomoč!!! To je pobeg s kraja nesreče in pika! Nima veze, če je žrtev mrtva, težje poškodovana ali samo opraskana - če si udeležen v nesreči je po zakonu tvoja dolžnost da ne zapuščaš kraja nesreče in pomagaš po svojih močeh!
kombajn66
23. 08. 2011 16.05
Ja ,OldWorldOrder,se popolnoma strinjam,in ni se treba zdaj izgovarjat na bolezen (v tem primeru kostni rak).Mar je treba, zato ker je na smrt bolan ubit ljudi željne zasluženega dopusta ki nikoli ni poceni.Ah,saj se vedno vsi potem ko naredijo "štalo" počutijo slabo.
armagnac
23. 08. 2011 15.27
Pa kaj modruješ , glede tega ,da jih je opozarjal.Saj ni vozil tankerja ,da je bil trk neizogiben.Na jadrnici,če imaš vklopljen motor,ne slišiš,kaj ti tam daleč nekdo upije.To vem,ker imam sama jadrnico že mnogo mnogo let.Cel kup možnosti je imel,da bi se izognil trku.Vklopljen avtomatski pilot je imel,pe stran je gledal.Motor preprosto ugasneš
OldWorldOrder.
23. 08. 2011 15.22
če je ponesrečenec v vodi, ti ne vidiš, a mu manjka noga ali ne. pa tudi če mu manjka, mnogo jih preživi amputacijo. hladna slana voda pa še posebej poveča možnost preživetja, saj stisne žile in zmanjša izgubo krvi. še bolj pa bi izgubo krvi zmanjšalo, če bi ta tajkun ponesrečenca zvlekel na svoj dragoceni zglancani gliser in mu naredil PREVEZO! ampak je odpeljal naprej, se skril v zaliv, klical odvetnika, prijatelje, spraševal, kako poštimat razpoko na sprednjem koncu gliserja. vedoč, da čas dela zanj: ko oba v vodi umreta, ga ne moreta več obtožit. šele ko je videl, da je šalo odnesel hudič, da ne more pobegnit, ker ima poškodovan gliser in ker mu je njegov odvetnik povedal, da imajo vsa plovila in njihovo trenutno pozicijo v računalniku, se je odločil, da počaka na policijo. zdaj je pa seveda na hitro zbolel. kot vsak lopov. zaprite pahorja, v hipu bo imel levkemijo, tetraplegik instant!
zvon7
23. 08. 2011 15.10
Ja Hrvatje to je to (narečno) : "moj tata, i tvoj tata, sta dva tata".
blitvanija
23. 08. 2011 15.10
A jih je opozarjal, ko sta bila še živa, ali šele po posvetu z odvetnikom. Kako gre že un vic o odvetnikih na dnu morja?
Ramzess
23. 08. 2011 14.19
Zoro27="Drugače pa so hrvašli mediji pisali, da so bila Italijanova pljuča polna vode, kar nakazuje na to, da je bil na začetku še živ." To ničesar ne dokazuje, glede na okoliščine, lahko voda vdre v telo skozi odprtine, tudi sama. Sama prisotnost vode ni dokaz, dokazati morajo, da jo je vdihnil, ...pri zavesti.
Ramzess
23. 08. 2011 14.14
"Dodal je še, da je Italijana poskušal opozoriti, vendar brez uspeha." Dejstvo je, da če se ljudje ne odzovejo na opozorila, jih ignorirajo, jim ni pomoči, tako je. Njihove odgovornosti in krivde ne morejo nositi drugi.