FIT 24UR

Ob rojstvu so imeli v krvi kokain, PCP in heroin

Sacramento, 23. 04. 2011 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Barbara in Smitty Harris sta posvojila štiri dojenčke, ki so imeli ob rojstvu v krvi kokain, PCP in heroin – njihova mama je namreč odvisnica. Barbara je nato ustanovila Projekt preprečevanje.

Ko je Barbara spoznala svojega sedanjega moža Smittyja Harrisa, je imela sama že enega sina, on pa tri. Pozneje sta se jima rodila še dva sinova in spoznala sta, da bosta hčer dobila le, če kakšno posvojita. Njuna prva posvojenka je bila Destiny, takrat stara osem mesecev, in povedali so jima, da je imela ob rojstvu v krvi kokain, PCP in heroin, saj je njena mama odvisnica. Do takrat nista niti pomislila, da se zasvojenost z mame lahko prenese na dojenčka …

Barbara s sinom Isaiahom
Barbara s sinom Isaiahom FOTO: Reuters

Barbara je bila razočarana nad sistemom, ki odvisnicam dovoli rojevati zasvojene dojenčke, ki nato končajo v rejniškem sistemu. Odločena je bila, da pomaga tudi drugim otrokom, ki jih je rodila Destinyjina mama, tako je pozneje posvojila še dva dečka in eno deklico. Destiny je bila peta od otrok, ki jih je na svet spravila njena zasvojena mama, in Barbari je bilo najtežje ob misli, da odvisnice celo nosečnost plod “namakajo“ v mamilih.

Štiri mesece za tem, ko sta dobila Destiny, so ju poklicali, da je njena mama spet rodila, in vprašali, ali želita vzeti k sebi tudi tega dojenčka. Brez razmisleka sta tudi njemu dala topel dom, nato leto pozneje še njunemu bratcu in na koncu še njihovi sestrici. “Tako imava sedaj štiri otroke iste mame, vse sva posvojila, sledijo pa si leto narazen.“ Pozneje mama ni imela več otrok, za kar ji je Smitty zelo hvaležen, saj se je bal, da bo moral kupiti šolski avtobus.

Barbara je ustanovila Projekt preprečevanje (Project Prevention), organizacijo, ki plačuje odvisnicam, da jemljejo kontracepcijska sredstva. Preverite, koliko denarja prejmejo, če ne zanosijo.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dejkometod
25. 04. 2011 17.52
Moji primeri dokazujejo kaj naredi odvisnost . Mamil. otroci so še živi, bolani, Mamice pa pokojne. Pa ne moje . Da ne bo pomote. Otroci pa velike reve.Velike. Naša zakonodaja bo morala to sankcionirat in kaznovat take ljudi . Z desetkratno prispevno stopnjo za zdravstvo. Potem pa bo mir. Sedaj krije vse zdravstveno zavarovanje, v tujini pa je drugače. Ko bodo morali pri nas vse plačevati, se bodo vsi zamislili.!
sweetpoet
23. 04. 2011 17.59
@stic_joze ; se strinjam.... ma kku so kšni ljudje lohk taki. ! Ma otroci so nejki najlejbžga ! Mislim, kdr bom velika.... če bom še žvela... bi takoj mela otroke.
kosez
23. 04. 2011 10.39
Od katarine lauženk bo tudi mel..
blade_runner
23. 04. 2011 10.05
spet sej ne rečem lepo in prav, sm to so zgodbe za lady, dejte se bralci zamislt, na kakšen nivo je padel pop.tv, taka novica na prvi strani najbolj obiskanega portla v slo... admin ne briši, ni žalitev, samo izražam svoje mnenje
blade_runner
23. 04. 2011 10.02
spet sej ne rečem lepo in prav, sm to so zgodbe za lady, dejte se bralci zamislt, na kakšen nivo je padel 24ur, taka novica na prvi strani najbolj obiskanega portla v slo...
Maja Živanovi?
23. 04. 2011 09.25
kje pa kdo sodi mamo? to, da je zenska razocarana nad njeno neodgovornostjo. ce me ze sebicnostjo, je pa (vsaj meni) popolnoma razumljivo... zenska je spravila na svet 4 zasvojene otroke v 4 leth... ki so sli cez pekel, da so odplacali NJENE napake... in potem je zrtev mati? tezko...
Magdalena Sara
23. 04. 2011 09.08
..in kako bojo srecni otroci pri cloveku ki tako arogantno sodi njihovo mamico?
muha66
23. 04. 2011 08.48
Na sreco se je za otroke lepo koncalo!!
Pattrisha
23. 04. 2011 08.43
in taki majo otroke kot po tekočem traku ? dejmo met spolne odnose z odgovornostjo !
a1b2c3d4e5f6
23. 04. 2011 08.34
Takim staršem bi morali dati najmanj 30 let zapora, saj s svojim neodgovornim dejanjem škodijo nič krivim otrokom, ki bodo posledice nosili vse življenje. Uničuj samega sebe, nedolžne pa pusti pri miru!