Črna kronika

'O. J. mi je rekel, da ubijem pr****o, če bo to nujno'

Los Angeles, 20. 11. 2012 09.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za umor Nicole Brown Simpson in njenega prijatelja naj bi bil kriv že obsojeni serijski morilec Glen Rogers. Ta je svojemu bratu povedal, da ga je O. J. Simpson najel, da iz doma njegove soproge ukrade diamantne uhane, in mu tudi dal dovoljenje, da jo ubije.

O. J. Simpson s soprogo Nicole
O. J. Simpson s soprogo Nicole FOTO: Reuters

Nov dokumentarec, ki so ga pripravili pri Discovery Channelu, buri duhove. Primer umorov Nicole Brown Simpson in njenega prijatelja Rona Goldmana namreč na novo osvetljuje in prinaša novega krivca. Za umora naj bi bil namreč odgovoren že obsojen serijski morilec Glen Rogers.

Rogers sam v dokumentarcu ne nastopa, teorija pa temelji na besedah njegovega brata Claya. Ta je producentom dokumentarca povedal, da je Rogers umora priznal.

Rogers naj bi trdil, da ga je O. J. Simpson najel, da vlomi v dom njegove soproge in ukrade 20.000 dolarjev vredne diamantne uhane. Dal pa naj bi mu tudi dovoljenje, "da ubije pr****o, če bo to nujno". Rogers je trenutno za zapahi na Floridi, kjer zaradi umora dveh žensk čaka na smrtno kazen. Rogers se je ob aretaciji leta 1995 hvalil, da je odgovoren za smrt okoli 70 žensk, na koncu pa je zatrjeval, da se je le šalil in da ni nikogar ubil. Potem ko je bil Rogers nekaj let že v zaporu, je po Clayevih besedah umora priznal tudi policistom in jim povedal celotno zgodbo.

Teorija o novem morilcu je dvignila veliko prahu. Fred Goldman, oče Rona Goldmana, teoriji nikakor ne verjame. Vztraja, da je krivec za umora Simpson, čeprav so ga v sojenju stoletja oprostili. Goldmanov oče je prepričan, da se je nova teorija pojavila le zato, da bi Discovery dvignil svojo gledanost. Primer umorov in Simpsonova domnevna vpletenost vanju namreč že vrsto let privlači javnost in ravno zato zgodbo vedno znova pogrevajo, je prepričan Goldman.

Na sojenju stoletja je tožilstvo skušalo dokazati, da je bil O. J. do svoje soproge nasilen. Tako je kot dokaz predložilo tudi fotografijo, na kateri je Nicole polna modric. A dokazi in pričanja porote niso prepričali in O. J. je takrat odkorakal na svobodo.
Na sojenju stoletja je tožilstvo skušalo dokazati, da je bil O. J. do svoje soproge nasilen. Tako je kot dokaz predložilo tudi fotografijo, na kateri je Nicole polna modric. A dokazi in pričanja porote niso prepričali in O. J. je takrat odkorakal na svobodo. FOTO: Reuters

Potem ko je bil Simpson oproščen, sta ga družini žrtev tudi civilno tožili in tokrat zmagali na sodišču. Odrejeno je bilo, da Simpson družinama izplača skupno 33 milijonov dolarjev. Ker tega ni želel storiti, je sledil rubež.

Simpson je zdaj trenutno v zaporu, saj so ga obsodili zaradi oboroženega ropa v Las Vegasu. Leta 2007 je namreč skupaj s štirimi drugimi moškimi vlomil v hotelsko sobo in ukradel športne spominke. Simpson sicer zanika, da je uporabil orožje, in pravi, da je le želel dobiti nazaj stvari, ki so bile njegove. Šlo je namreč za športne spominke iz časa, ko je bil Simpson velika zvezda ameriškega nogometa.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

prepri43
21. 11. 2012 10.19
+6
Discovery ga res pretirava in si misli na ta način zvišati gledanost ki zaradi neskončnih ponavljanj vsebin izgublja gledalce.
BigLebowski
20. 11. 2012 11.38
-9
Pa kaj vi govorite, če je Simpson že priznal, da jo je sam zaklal, ko so mu naložili zapor zaradi ropa, natančneje, ker je pohabil nekega modela pri tem.
nevica
20. 11. 2012 11.19
+47
Zakaj je potem bežal s kraja zločina, če ni bil tam? Cel svet si je lahko ogleda pregon na netu.