Črna kronika

NPU zaradi oškodovanja družbe za 364.000 evrov ovadil nekdanjega mariborskega direktorja

Ljubljana, 15. 04. 2013 10.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Preiskovalci NPU so ovadili 59-letnega nekdanjega direktorja gospodarske družbe z območja Maribora zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti.

Lisice
Lisice FOTO: Thinkstock

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada so kazensko ovadili 59-letnega nekdanjega direktorja gospodarske družbe z območja Maribora zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti.

Po neuradnih informacijah časnika Finance gre za nekdanjega direktorja Farmadenta Leopolda Donka.

Osumljeni je leta 2011 zlorabil svoj položaj s tem, da je v nasprotju z določili zakona o gospodarskih družbah, akta o ustanovitvi gospodarske družbe ter pogodbe o zaposlitvi sklenil in podpisal za gospodarsko družbo škodljivo prodajno pogodbo, so sporočili z Generalne policijske uprave.

S to pogodbo je kupil poslovno stavbo s pripadajočim zemljiščem za 750.000 evrov, čeprav je vedel, da je pogodbeno dogovorjena vrednost nepremičnine bistveno višja od dejanske tržne vrednosti.

Tako je odgovorna oseba družbi, ki je poslovni objekt prodala, pridobila premoženjsko korist v znesku približno 364.000 evrov, za isti znesek pa povzročila premoženjsko škodo gospodarski družbi, ki je nepremičnino kupila.

Za kaznivo dejanje zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti je določena kazen zapora od enega do osmih let, so dodali na policiji.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

brezhišnik
15. 04. 2013 21.38
+3
vsi ki lahko,kradejo...
autmigec
16. 04. 2013 17.26
+1
6 mesecev pogojno se pravi 50.000 eurov na mesec . se splača v Sloveniji. Najbolj donosna služba trenutno na svetu :Postani goljuf v Sloveniji.