Črna kronika

Novorojenčka odvrgla 29-letna mati?

Nova Gorica, 06. 05. 2011 09.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Š.Z./M.P./V.P.
Komentarji
0

Detomora naj bi bila osumljena 29-letna Novogoričanka, ki je trenutno na zdravljenju v psihiatrični bolnišnici. Imela naj bi še enega otroka, njen partner pa naj bi imel zaradi nasilnosti celo prepoved približevanja.

Trupelce so našli v smetnjaku v Novi Gorici.
Trupelce so našli v smetnjaku v Novi Gorici. FOTO: POP TV

Včeraj okoli 11. ure je zdravnica iz šempetrske bolnišnice poklicala policiste zaradi suma storitve kaznivega dejanja detomora, storjenega na območju Nove Gorice. Na podlagi obvestila so kriminalisti in policisti začeli preiskovati določena območja, zbirati obvestila, ogledovati kraje in na podlagi odredbe pristojnega sodišča opravljali nekatera nujna preiskovalna dejanja.

Ob 17.45 so pri pregledu smetarskih zabojnikov na Ulici Gradnikove brigade v Novi Gorici v črni vrečki našli truplo novorojenčka. Preiskovalni sodnik je nato odredil obdukcijo, ki bo pokazala vzrok smrti. Obvestili so tudi tožilstvo.

Policija
Policija FOTO: POP TV

Primer še preiskujejo, po dosedanjih ugotovitvah pa je osumljena 29-letnica iz Nove Gorice, ki naj bi v sredo zvečer rodila doma. Kot je za oddajo SVET na Kanalu A povedala namestnica predstojnika porodnišnice Neda Bizjak, so pacientko urgentno sprejeli zaradi krvavitev. "Vedeli smo, da je bila še pred kratkim noseča, ko je včeraj prišla, pa ni bila. To je sprožilo naše sume, zato smo obvestili kriminaliste," je povedala.

29-letnica, ki že ima sedemletnega otroka, naj bi bila zadnje čase pod precejšnjim pritiskom. S partnerjem ne živita skupaj, še več, minuli teden je zanj na sodišču zahtevala podaljšanje sodne prepovedi približevanja, ki naj bi jo pridobil zaradi nasilnosti.

Možnost, da je 29-letnica rodila že mrtvega otroka, ni izključena. Trenutno je na zdravljenju v psihiatrični bolnišnici v Idriji.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou