Črna kronika

Pričala bosta proti Simpsonu

Las Vegas, 24. 10. 2007 14.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tožilstvo je od dveh obtožencev, ki sta sodelovala z O.J. Simpsonom pri vdoru v hotelsko sobo, uspelo doseči priznanje.

Tožilstvu je uspelo pridobiti dve dodatni priči proti O.J. Simpsonu
Tožilstvu je uspelo pridobiti dve dodatni priči proti O.J. Simpsonu FOTO: Reuters

Tožilstvo v Las Vegasu je od dveh obtožencev, ki sta 13. septembra sodelovala z O.J. Simpsonom pri vdoru v hotelsko sobo dveh zbirateljev, uspelo doseči priznanje in dogovor o pričanju proti Simpsonu ter še trem drugim v zameno za nižjo kazen. Simpson trdi, da je šel s prijatelji v sobo, da dobi nazaj svoje športne spominke, ki naj bi jih ukradli. Trenutno je na prostosti in doma v Miamiju čaka na nadaljevanje postopka.

Simpsonov nekdanji prijatelj Walter Alexander je priznal sodelovanje v zaroti za rop, Charles Cashmore, ki Simpsona ni poznal in je le nosil škatle s spominki iz sobe, pa je priznal udeležbo pri oboroženem ropu. Oba bosta sedaj najverjetneje dobila le pogojni kazni. Cashmore naj bi pričal, da sta imela Alexander in soobtoženi Michael McClinton 13. septembra pri sebi pištolo. Alexander pa je že septembra policiji povedal, da ga je Simpson naprosil, naj vzame s sabo pištolo.

Poleg Simpsona in McClintona sta obtožena še Clarence Stewart in Charles Erlich, ki bodo morali pred sodnika v začetku novembra. Četverica je obtožena ugrabitve, oboroženega ropa, napada s smrtonosnim orožjem, zarote in še nekaj kaznivih dejanj, zaradi česar jim grozi dosmrtni zapor. Skupina je 13. septembra vdrl v sobo dveh zbirateljev, ki imata prav tako pisano preteklost glede nespoštovanja zakonov, in odnesla spominke.

O.J. Simpsonu je bil leta 1994 obtožen za umor svoje nekdanje žene Nicole Brown in njenega prijatelja Rona Goldmana. Po slavnem sodnem procesu je bil spoznan za nedolžnega, vendar je družina obeh pokojnih kasneje proti njemu zmagala v civilni tožbi in sodišče ga je razglasilo za krivega umora ter mu naložilo plačilo 33,5 milijona dolarjev odškodnine, kar še vedno odplačuje.

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou