Črna kronika

VIDEO: Strelec na univerzi Virginia Tech ubil dve osebi

Washington, 08. 12. 2011 19.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na ameriški univerzi, kjer je neuravnovešen študent pred štirimi leti ubil 32 ljudi, je znova zavladal preplah. Na enem od parkirišč so odjeknili streli, ubita sta bila dva človeka. Storilca naj bi našli mrtvega.

Spomin na strelski pohod pred štirimi leti, v katerem je umrlo 32 ljudi, je še vedno živ.
Spomin na strelski pohod pred štirimi leti, v katerem je umrlo 32 ljudi, je še vedno živ. FOTO: Reuters
V streljanju na ameriški univerzi Virginia Tech sta bila ubita dva človeka, policist in študent, je potrdil predstavnik univerze. Policija je več ur iskala storilca, nato pa je sporočila, da grožnje ni več. Agencija Reuters navaja poročanje neke televizije, da naj bi ga našli mrtvega.

Streli so odjeknili na enem od parkirišč v študentskem naselju, študente in zaposlene pa so o tem obvestili preko družbenega omrežja Twitter. Predlagali so jim, naj ne hodijo ven, saj bi lahko bilo nevarno, dodali pa so tudi opis storilca. Obveščali in opozarjali so jih tudi preko sms- in elektronskih sporočil.

S kraja dogodka pobegnil peš

Dopisnik BBC poroča, da naj bi moški policista ustrelil, potem ko ga je ustavil med kontrolo prometa. Nato naj bi izstopil iz avtomobila in peš pobegnil proti drugemu parkirišču. Tam naj bi našli drugo žrtev.

Eden najhujših pokolov v ameriški zgodovini

Virginia Tech je bila 16. aprila 2007 prizorišče strelskega pohoda, ki je zahteval več kot 30 žrtev. 23-letni študent iz Južne Koreje Čo Seung Hui je ustrelil 32 vrstnikov, predavateljev in zaposlenih na univerzi, nato pa sodil še sebi. Morilec je vstopil v enega od študentskih domov in tam ustrelil dva študenta. Prebivalci naselja so več kot dve uri po prvem streljanju prejeli le skopo elektronsko sporočilo o streljanju in priporočilo, naj bodo previdni. Ker niso storili ničesar, je po dveh urah neovirano spet udaril in v predavalnicah in na hodnikih ene od fakultet ubil 30 ljudi, potem pa v eni od predavalnic naredil samomor, tako da se je ustrelil v obraz.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3