Črna kronika

Notranji minister o ugrabitvi deklice: Sumimo, da je šlo za organizirano trgovino z ljudmi

Beograd, 18. 03. 2015 11.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Srbski minister za notranje zadeve Nebojša Stefanović pravi, da preiskava ugrabitve dveletne deklice v Beogradu še poteka, vse pa kaže, da je šlo za organizirano verigo trgovine z ljudmi, ugrabitelji pa so deklico nameravali prodati.

Preiskava primera ugrabitve dveletne deklice v Beogradu zaenkrat kaže, da je šlo za organizirano verigo trgovine z ljudmi, ugrabitelji pa so deklico nameravali prodati, je za TV Pink povedal srbski minister za notranje zadeve Nebojša Stefanović. Verzij, ki jih preverjajo, je sicer več, a ta je najverjetnejša.

Kot je povedal Stefanović, ki se je tudi zahvalil francoskim kolegom za sodelovanje, so ugrabitelji v Srbijo prišli 12. marca, večji del dneva in noč preživeli v Pančevu, naslednji dan pa so se odpravili v Beograd, kjer so ugrabili deklico.

V naslednjih dneh se bo po njegovih besedah pokazalo, ali so ugrabitelji hoteli ugrabiti konkretno njo ali zgolj naključnega otroka. "Policija jim je dokazala, da tega v Srbiji ne morejo početi," je še dejal. Povedal je, da Srbija ni država visokega tveganja, a ljudje morajo vseeno imeti svoje otroke pod nadzorom.

Ugrabitelji naj bi bili le 'manjše ribe' v veliko obsežnejši organizirani združbi.
Ugrabitelji naj bi bili le 'manjše ribe' v veliko obsežnejši organizirani združbi. FOTO: POP TV

Kot je znano, so osumljenci – trije francoski državljani – v naselju bratov Jerković v petek, 13. marca, sredi belega dne ženski iz naročja iztrgali otroka in pobegnili s sivim BMW-jem, a jih je policija po dveh urah ujela na cestninski postaji Šimanovci na avtocesti Beograd – Šid.

Trojica naj bi policistom povedala, da je fotografije deklice in vse potrebne informacije o njej našla prek svetovnega spleta. V Srbijo so se odpravili, da bi jo ugrabili in jo izkoristili za sodni boj v primeru skrbništva, nato pa so jo nameravali vrnili v Srbijo, so še povedali. Preiskovalni sodnik je zanje odredil 30-dnevni pripor.

Dvome v njihovo zgodbo so takoj izrazili kriminologi, ki pravijo da so takšne akcije veliko predrage za manjše kriminalce, zato gre skoraj zagotovo za trgovino z ljudmi, pri čemer so ugrabitelji zadolženi samo za tranzitni del, niso pa sposobni celotnega vodenja zadeve. "V takih primerih ugrabitelji policiji prodajo več različnih zgodb o svojih motivih, predvsem zato, da bi zaščitili človeka, ki financira zadevo. Zagotovo so znotraj Srbije imeli pomagača, ker je nemogoče, da bi se tako dobro znašli v nepoznanem mestu," je povedal Zlatko Nikolić.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ssbobo
19. 03. 2015 22.41
+1
A se take stvari pri nas skrivajo da ne pridejo informacije do nas ............. se pravi nimamo pogrešanih oseb, Za katere nihče ne ve kje so............. potem ne bomo tako varna država kot se hvalijo od Vašga Zokija naprej pa vse do parlimenta.
ffet
18. 03. 2015 13.19
+14
Bravo za srbsko policijo! Bi se lahko šli naši kaj naučiti o hitrem ukrepanju. Samo včerajšnji primer pobeglega povzročitelja nesreče na Zališki je dovolj zgovoren. Drugače, pa upam, da jih bodo zaprli tako, da ne bodo nikoli več videli belega dne ... ti ti (nimam besed) izrojenci človeštva.
Ka pa mislis
18. 03. 2015 13.06
+18
Lepo bivanje s pravimi psihici v zaporu zelim tem neljudem
BellaCiao
18. 03. 2015 12.10
+44
Trgovce z ljudmi, človeškimi organi, pedofile, ugrabitelje & morilce otrok....kaznovati z eno in edino možno in pravično kaznijo....smrtna obsodba. Neverjetno kaj vse ljudje storijo dandanes. Nimam besed.
Uporabnik981904
18. 03. 2015 13.50
+2
Ob zablokiranem komentiranju trendovskih nebuloz pa tule: kupovanje nadomestnih mater na prostem trgu ni prav daleč od tega početja
kar tako 1
18. 03. 2015 11.40
+50
Vsaka cast srbski policiji. Ljudje mislijo da ja v bivsi jugi bosni,srbiji itd.. Policija neuspesna zal se zelo motijo njihova resljivost primerov je zelo velika v procentih. Upam da bojo v zaporu spoznali prave domoljubne srbe.
xes
18. 03. 2015 11.47
+20
Drzi, tam ima policija kar nekaj pristojnosti, pri nas je 12 letna vladavina LDS policijo degradirala na prometnike.
BellaCiao
18. 03. 2015 12.11
+30
Upam da bodo v zaporu vsako noč cvilili in si bodo sami želeli umreti.