Črna kronika

Nosečo partnerico je pretepal in ji grozil, da jo bo ubil

Novo mesto, 30. 04. 2012 11.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

26-letni nasilnež, ki je pretepal svojo nosečo partnerico in ji grozil, da bo ubil njo in otroke, je v priporu. Novomeški policisti pa so na njegovem domu odkrili tudi 200 gramov konoplje, kar poveča možnost, da mu bo izrečena višja kazen.

Zaseženi zavojčki marihuane.
Zaseženi zavojčki marihuane. FOTO: PU Novo mesto

Novomeški policisti so bili pred nekaj dnevi obveščeni o nasilnih dejanjih 26-letnega moškega. Ko so zbrali obvestila, so hitro tudi sami ugotovili, da je moški pogosto pretepal svojo nosečo partnerico. Nasilnež pa svoje "boljše polovice" ni le pretepal, ampak ji je tudi omejeval svobodo in grozil, da bo ubil tako njo kot otroke, pri tem pa je grožnje večkrat podkrepil s pištolo.

Policisti so tako prejšnji četrtek stopili v akcijo in nasilneža pridržali. V hišni preiskavi pa so našli še več, kot so iskali. 26-letnik je imel doma pištolo, naboje, okoli 200 gramov konoplje, tehtnico in 3450 evrov gotovine. Količina te prepovedane droge in pripomočki (tehtnica) so potrdili sum, da se je moški ukvarjal tudi s prodajo marihuane.

Vse skupaj je bilo dovolj, da so osumljenca privedli k preiskovanemu sodniku zaradi kaznivih dejanj nasilja v družini, povzročitve splošne nevarnosti ter nedovoljene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Preiskovalni sodnik je zoper njega odredil pripor.

Šele po več letih povedala, da jo je mož pogosto pretepal

26-letnik moški je partnerici grozil tudi s pištolo.
26-letnik moški je partnerici grozil tudi s pištolo. FOTO: PU Novo mesto

Zaradi nasilja v družini so imeli polne roke dela tudi šentjernejski policisti. V petek so stopili do prestrašene ženske, ki jim je zaupala, da jo je soprog pretepal in ji grozil, da jo bo ubil. Nasilnež jo je popihal tik pred prihodom mož postave, vendar ne za dolgo, saj so ga izsledili v noči na soboto.

Izrekli so mu ukrep prepovedi približevanja zaradi suma, da bo ogrozil življenje, osebno varnost in svobodo žrtve. Policisti so še ugotovili, da 53-letni nasilnež že več let izvaja fizično in psihično nasilje nad svojo ženo, vendar žrtev v preteklosti ni poiskala pomoči. Ovadili ga bodo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3