Črna kronika

'Nisem se posluževal uslug prostitutk'

Zagreb, 27. 07. 2011 15.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V primeru elitne prostitucije je hrvaški podjetnik Zoran Štrbac sicer priznal, da pozna domnevni zvodnico in prostitutko, vendar je zatrdil, da se ni posluževal njunih uslug.

Na zagrebškem sodišču so začeli drugi postopek v primeru elitne prostitucije, potem ko je policija v začetku julija prijela tri osebe, ki jih bremenijo zvodništva.

Potem ko so prejšnji petek začeli sojenje dvema organizatorjema prostitucije, so zaslišali prve priče v ločenem postopku proti domnevni 23-letni zvodnici. Gre za Mariko Tomljanović - Kiprijanovski, obtoženo sodelovanja v verigi prostitucije zaradi posredovanja med dekleti in bogatimi moškimi. Današnji narok je bil zaprt za javnost.

V Zagrebu se je začelo drugo sojenje v primeru elitne prostitucije (simbolična fotografija).
V Zagrebu se je začelo drugo sojenje v primeru elitne prostitucije (simbolična fotografija). FOTO: iStockphoto

Kot organizatorja elitne prostitucije, v katero naj bi bile vpletene večinoma mlajše ženske iz hrvaškega sveta mode in zabave, bremenijo 61-letnega športnega fizioterapevta iz Zagreba Nebojšo Perunovića in 24-letno Saro Sikirić. Sojenje proti njima so prejšnji petek preložili na 1. september. Potekalo bo prav tako za zaprtimi vrati.

Na sodišču so zaslišali gradbeniškega podjetnika z Reke Zorana Štrbca, ki je po zaslišanju zatrdil, da se ni posluževal uslug prostitutk. Sicer pa je priznal, da pozna obtoženo Alico Cvetković, za katero hrvaški mediji trdijo, da je delala za Tomljanović - Kiprijanovsko.

Cvetkovićeva, večkratna prvakinja Hrvaške v fitnessu, je tudi pričala, vendar po zaslišanju ni dajala izjav. Hrvaški mediji so poročali, da je Tomljanović - Kiprijanovska od aprila do junija letos urejala kraj in čas srečanj Cvetkovićeve z moškimi, ki so želeli plačati za seks. Cvetkovićeva naj bi zaračunavala med 300 in 500 evrov za svoje spolne storitve, zaslužek pa sta si menda razdelili s prvoobtoženo, za katero je tožilstvo zahtevalo sedem mesecev zapora. Tomljanović - Kiprianovsko bremenijo tudi zaradi posedovanja pol grama kokaina, ki ga je našla policija v njenem stanovanju. Ona zavrača vse obtožbe.

Sojenje proti Tomljanović - Kiprianovski, ki je v priporu, bodo nadaljevali v četrtek, ko pričakujejo, da bo pričal eden izmed solastnikov kluba Papaya v Zrćah na otoku Pagu. Zrće so zaradi svojih razvpitih divjih zabav v številnih klubih na plaži eno izmed najbolj množičnih zbirališč mladih na hrvaški obali.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Raztezje
27. 07. 2011 18.37
Policaji, prostitutke,pa tudi lopovi, od nekdaj pašejo skupaj. V Zrčah na Pagu, se zbirajo v glavnem naši državljani, a zdaj bodo pa za naše študentke trdili, da so nekakšne prostitutke? Prostitutke računajo za spolne usluge, ne za pijačo ;)
Igor Hari 1
27. 07. 2011 17.58
Ja,Ja ,Ja tale je bla pa mal zlagana ..Saj jih imaš pri nas ogromno , sam da se zastonj dol dajejo ....Pa lih nebi o tem ...
Katja Ostrš
27. 07. 2011 17.55
ŽENA SE BO LEPO LOČLA PA MU POBRALA VES DNAR POL PA BO VIDO ČE SI BO ŠE LAHKO PRIVOŠČO PROSTITUTKO
odbogaposlan
27. 07. 2011 16.35
slučajno je bil tam...
major1
27. 07. 2011 16.22
Komu se opravičuješ? Ženi? Kaj imajo vsi ostali s tvojim privatnim življenjem?