Črna kronika

Niš: Policisti prijeli soproga umorjene ženske. V policijskem pridržanju bo 48 ur

Niš, 03. 10. 2016 15.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

52-letnik je zgodaj zjutraj sina, ki se je vračal v Slovenijo, pospremil na avtobus, pravijo sosedi. Ko se je vrnil, je bila njegova soproga že mrtva, nato pa naj bi nekdo napadel še njega. "Slišal sem, kako nekdo kliče na pomoč," je dejal sosed, ki je moškega našel okrvavljenega. Policisti so 52-letnika prijeli, saj preverjajo sum, da je prav on umoril soprogo.

Iz naselja Medoševac pri srbskem mestu Niš se je zgodila tragedija. V družinski hiši so odkrili mrtvo 48-letno žensko in njenega ranjenega 52-letnega soproga.

Slednji naj bi na avtobusno postajo pospremil sina, ki se je vrnil domov v Slovenijo. Neuradno srbski mediji poročajo, da sta tudi zakonca dolga leta delala in živela v Sloveniji. Posnetki kažejo družinsko hišo, pred njo pa parkiran avtomobil z mariborskimi registrskimi tablicami.

Policija v Nišu je za 24ur.com dejala, da sta oba zakonca srbska državljana. Ali sta imela morda dvojno državljanstvo, še ni znano.

Zato smo prosili za pojasnila tudi višje javno tožilstvo v Nišu. Njihov tiskovni predstavnik Vladimir Stanojević je za 24ur.com dejal, da preiskava še poteka. "Ženska je mrtva, moški ranjen, v hiši pa so bili znaki, da je nekdo vdrl. Vse je bilo razmetano," je dejal Stanojević in poudaril, da bo več podatkov znanih jutri.

Ženska je umrla nasilne smrti, celotna družinska hiša pa je bila razmetana.

Ko se je njen soprog v zgodnjih jutranjih urah vrnil domov, naj bi ga nekdo napadel in udaril v glavo. Uspel se je še splaziti do vhoda, kjer je kričal in prosil, naj mu nekdo pomaga. Slišal ga je sosed.

Moškega so odpeljali v bolnišnico, a so ga kmalu izpustili, saj je utrpel lažje poškodbe.

Nato pa preobrat

Policisti so 52-letnika nemudoma prijeli in zanj odredili 48-urno pridržanje. V tem času morajo zbrati dokaze, ki bodo pokazali, ali je moški vpleten v smrt svoje žene.

Predstavnik tožilstva je dejal, da so se bali, da bi moški odpotoval v Slovenijo, saj tam živi in dela.

Sosedi: Mučila sta se in delala v tujini, zdaj pa to

Sosedi so v šoku. Pravijo, da sta zakonca dolga leta delala in živela v Sloveniji. Da sta bila poštena in prijazna.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1