Črna kronika

Niš: 48-letnica umrla zaradi udarcev z železnim predmetom. Mož v priporu

Niš, 04. 10. 2016 13.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Še naprej odmeva primer umora 48-letne ženske v naselju Medoševac pri srbskem mestu Niš. Njenega soproga, ki ima poškodovano glavo in zatrjuje, da ga je nekdo napadel, so policisti priprli. Zakonca sta srbska državljana s stalnim prebivališčem v Sloveniji.

Tiskovni predstavnik višjega javnega tožilstva v Nišu Vladimir Stanojević je za 24ur.com danes razložil, da so prve ugotovitve preiskave tragičnih dogodkov v naselju Medoševac pri srbskem mestu Niš pokazale, da obstaja "utemeljen sum, da je žensko umoril njen soprog".

Tožilstvo je za moškega zahtevalo 48-urno pridržanje, tako da so ga policisti prijeli. V tem času bodo skušali dokazati, da je odgovoren za "kaznivo dejanje umora na grozovit ali zahrbten način".

48-letno žensko so našli mrtvo, prve ugotovitve preiskovalcev pa so pokazale, da jo je napadalec večkrat udaril po glavi, in sicer z železnim predmetom. Žrtev je umrla na kraju napada.

Tam so potem našli njenega 52-letnega soproga. Policistom je dejal, da ga je napadel neznanec in ga udaril po glavi. Zatrjuje, da je bil nekaj časa nezavesten, tako da se ne spomni, kaj se je dogajalo.

Njegove klice na pomoč je prvi slišal sosed, ki je tudi našel mrtvo žensko.

Moškega so sprejeli v Kliničnem centru v Nišu, tam pa so zdravniki ugotovili, da je utrpel le lažje poškodbe.

Med preiskavo so ugotovili tudi, da je bilo v družinski hiši vse razmetano, tako da je na začetku res delovalo, da so zakonski par napadli roparji.

Stanojević nam je potrdil, da sta zakonca srbska državljana, ki sta imela v Sloveniji urejeno stalno prebivališče.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3