Črna kronika

'Ni nam jasno, zakaj je storil to grozljivo dejanje'

London, 06. 06. 2010 15.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Družina britanskega taksista, ki je ustrelil 12 oseb, je popolnoma strta. Pravijo, da ne razumejo, kaj ga je vodilo v to grozljivo dejanje. "V naših očeh je bil najbolj prijazna oseba na svetu," so dejali.

Derrick Bird
Derrick Bird FOTO: Reuters

Družina britanskega taksista Derricka Birda, ki je v sredo v Veliki Britaniji ustrelil dvanajst oseb, pravi, da ne vedo, kaj ga je vodilo v to grozljivo dejanje. Izjavo so prebrali v cerkvi St. Michael v vasi Lampligh. V tej vasi so namreč našli truplo njegovega brata dvojčka, ki naj bi bil njegova prva žrtev.

Družina je tudi izrazila sožalje družinam žrtev. V izjavi sta Birdova sina, Graham in Jamie, dejala, da sta popolnoma strta zaradi smrti očeta. "V naših očeh je bil najbolj prijazna oseba na svetu."

"Bil je ljubeči oče. Pred kratkim pa je tudi postal dedek. Ni nam jasno, zakaj je storil to grozljivo dejanje. Vsi smo zgroženi," so sporočili. "Naš oče je bil veselega značaja, poznala ga je celotna skupnost. Pogrešali ga bomo."

Motive za njegovo dejanje se trudijo poiskati tudi britanski mediji, ki že namigujejo na to, da se je Bird ali bal, da bo zaradi utaje davkov moral v zapor, da se je prepiral s kolegi taksisti ali pa se je sprl z družino.

Dan po streljanju v Veliki Britaniji
Dan po streljanju v Veliki Britaniji FOTO: Reuters


 

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Naglas
07. 06. 2010 08.40
Ja, težava je v tem, ker se nekaterim čez leta nabira jeza in gnev in potem eksplodirajo. Težko je, ker tega ne kažejo in so navzven prijetni in prijazni (kar jih včasih tudi tepe) tako, da se jih ne da predvidet in jim pravočasno pomagat. Včasih je dobro, če se partnerja tudi sporečeta (marsikdaj tlačita svoje frustracije, da ne bi prizadela drug drugega) in si povesta stvari, ki ju motijo ... dobro pa bi bilo sem ter tja iti v gozd in se "zdret" na ves glas, da se sprosti tista napetost in gnev. Že država pa bi morala opozarjat in učiti ljudi kako naj se sprostijo in kako naj si pomagajo, sploh pa v teh časih, ko je pritisk in napetost vse hujša. Vsekako pa je najboljši odkrit in pravočasen pogovor s partnerjem, starši ali prijatelji ... žal je tu nastradalo 12 nedolžnih ljudi.
undertakerslo
06. 06. 2010 23.58
Verjetno je celo življenje vso nezadovoljstvo, jezo in negativo skrival v sebi. Poznam kar nekaj takih, En majhen triger, ena majhna kapljica čez rob je lahko dovolj....tisti neprijazni, vzkipljivi in "neprijetni" izražajo negativo pravočasno, ni materiala za takšno čustveno eksplozijo. Zato se je pretirano (v smislu večnih veseljakov, ala nikoli ni bil slabe volje, nikoli se ni skregal z nobenim) prijaznih/ustrežljivih/tihih voda najbolj za bati. In osebo takšne tudi "najmanj" cenim, ker se mi to ne zdi naravno in normalno. Mi je mnogo ljubše, da me kdo natuli kot da se mi v obraz prijazno smeje, v oblačku pa vidi film, kako me s sekiro....
yerbas
06. 06. 2010 21.25
yerbas
06. 06. 2010 21.25
Tole branje je prav presenetljivo Vedno me je zanimalo zakaj se dogajajo tako nenadne trenutne spremembe? V filmu Cvetje v jeseni je bil stavek: bruhnil je vame....Toda to je bilo videno. Kaj pa nevidno? Človek mora spoznati tisto, kar se spreminja v. To je zelo pomembno..... zanimivo Ljudje, ki so neprijazni s stanjem kakršnega imajo tega ne opazijo, čeprav je isto....
marcone
06. 06. 2010 17.34
sej tem ta prjaznim se strga...
scipio
06. 06. 2010 16.26
no comment. molite za (svojo) zdravo pamet.