Črna kronika

Neznanec v črnem na prizorišču umora?

Krško, 26. 03. 2011 12.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tragedija v Volovniku pri Krškem, v kateri so bili umorjeni trije člani družine, je za seboj pustila številna vprašanja. Policija previdno molči, saj ne želi ogroziti preiskave. Kdo je neznanec v črnem, ki se je usodnega dne potikal okoli hiše?

Prebivalci vasi so prestrašeni in v šoku.
Prebivalci vasi so prestrašeni in v šoku. FOTO: ePosavje.com
Trije člani družine Zakšek so umrli v noči na torek. Neuradno naj bi bili pokončani s strelnim orožjem, nato pa naj bi storilec oziroma storilci podtaknili požar, da bi prekril sledove umora.

Trije mrtvi – mati, oče in sin. Po še neuradnih podatkih je obdukcija pokazala, da so bili najprej ustreljeni, nato pa še zažgani. Prebivalci Volovnika pri Krškem so še naprej v šoku. Preiskovalci se trudijo, da bi na pogorišču in okolici našli kakšno sled, ki bi jih pripeljala do morilca ali morilcev 63-letnega moškega, njegove 45-letne žene in njunega 21-letnega sina.

Neznanec v črnem?

Časopis Dnevnik poroča, da so policisti zaslišali 23-letnico, edino preživelo članico družine. Okoli pol enih zjutraj je namreč ponjo prišel fant in skupaj sta se odpravila domov, v hišo njegovih staršev, kjer sta že nekaj časa prebivala.

23-letnica naj bi policiji dejala, da je usodnega večera opazila neznanca v črnem.
23-letnica naj bi policiji dejala, da je usodnega večera opazila neznanca v črnem. FOTO: POP TV

Policistom naj bi povedala, da je v večernih urah v bližini hiše opazila neznanca, ki je bil oblečen v črno. Hiša, kjer se je zgodila tragedija, sicer stoji na samem in na začetku vasi. Neznanec naj bi se "sumljivo smukal po okolici“, poročajo novinarji Dnevnika.

Ko se je s partnerjem odpravila v njuno skupno domovanje, pa o neznancu več ni bilo sledu. Sosedi menijo, da bi se lahko neznance "brez težav lahko potuhnil kje v bližini hiše in čakal na svojo priložnost“. "Za hišo je namreč več pred radovednimi pogledi skritih gozdnih poti, ki bi lahko nudile idealno skrivališče za prevozno sredstvo, le streljaj stran pa se razprostira tudi gozd, ki bi prav tako lahko ponudil zavetje, menijo vaščani. Morda bi prav omenjeni neznanec lahko ponudil ključ do rešitve krvavega umora, saj je po mnenju Volovničanov zelo nenavadno, da bi se v večernem času po vasi potikali zgolj naključni sprehajalci,“ pišejo in citirajo izjavo ene od domačink, ki je razložila, da ob "takšnih urah praktično ne srečaš nikogar, niti znanca ne, kaj šele neznanca".

Je 21-letnik res poskušal zbežati?

Policisti še naprej zbirajo dokaze in preiskujejo okolico.
Policisti še naprej zbirajo dokaze in preiskujejo okolico. FOTO: POP TV

Trupli zakonskega para naj bi policija odkrila v spalnici, truplo njunega sina, ki je bilo po podatkih Dnevnika precej manj ožgano kot drugi dve trupli, pa v bližini enega od oken hiše. "Ležal naj bi na trebuhu, zato vaščani sklepajo, da je storilce najprej presenetil, nato pa si je z begom poskušal rešiti življenje," še pišejo.

Vprašanj in ugibanj je ogromno, prav tako možnih motivov za trojni umor. A na koncu bo treba počakati na uradne ugotovitve policije, ki bo javnosti pojasnila, kaj se je dogajalo usodne noči, in sodišča, ki bo presodilo, kdo je odgovoren za tragedijo.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou