Črna kronika

FOTO: Neznanci poškodovali službena vozila POP TV, enega tudi zažgali

Ljubljana, 01. 02. 2016 08.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.Š.K./STA
Komentarji
0

Nekaj pred 3. uro zjutraj so se neznanci znesli nad vozili, parkiranimi pred stavbo POP TV. Poškodovali so štiri vozila, jih polili z vnetljivo snovjo in enega tudi zažgali. Zadevo preiskujejo kriminalisti. V Društvu novinarjev ter Združenju novinarjev in publicistov so napad ostro obsodili.

Nekaj pred 3. uro zjutraj so na Kranjčevi ulici v Ljubljani, pred stavbo medijske hiše POP TV, neznani storilci poškodovali več osebnih vozil, nekaj vozil polili z vnetljivo snovjo in enega tudi zažgali, je sporočilo vodstvo POP TV. 

Neznanci so vlomili v več službenih vozil, enega tudi zažgali.
Neznanci so vlomili v več službenih vozil, enega tudi zažgali. FOTO: Miro Majcen

S PU Ljubljana so sporočili, da so za zdaj še neznani storilci poškodovali štiri vozila. Policisti so kraj zavarovali do jutra, ko so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja pričeli kriminalisti PU Ljubljana. Ti so okoli 11. ure zaključili ogled kraja.

Uprava za zaščito in reševanje je še poročala, da je požar še pred prihodom gasilcev pogasila varnostnica Sintala, ki je opazila sumljivo dogajanje in ugotovila, da je zagorelo več vozil. Nemudoma je pričela z gašenjem in obvestila pristojne službe. 

Ostre obsodbe vandalskega napada

Delo na POP TV kljub dogodku poteka nemoteno, so se pa na dogodek odzvali tako v Društvu novinarjev Slovenije kot tudi v Združenju novinarjev in publicistov. 

Odgovorne v društvu in združenju pozivajo, da naredijo vse, da se krivce čim prej odkrije in kaznuje ter pojasni ozadje napada.

V Društvu novinarjev Slovenije so napad ostro obsodili. "Zaskrbljujoč incident ocenjujemo kot napad na delo novinarjev, pri čemer opozarjamo, da gre očitno za nove, še ostrejše in brutalnejše oblike stopnjevanja pritiskov na novinarje v že tako pregreti in nestrpni družbeni klimi. Pritiskom je novinarski ceh na dnevni ravni v obliki zmerjanja in žalitev vse bolj podvržen," so zapisali v društvu.

V Združenju novinarjev in publicistov pa so zapisali, da upajo, da nočni vlomi in poškodovanja službenih avtomobilov POP TV niso povezani z novinarskim delom POP TV. "Slednje bi namreč pomenilo nedopusten napad na novinarsko delo in zastraševanje novinarjev."

Židan: Svoboda medijev osnova za razvoj demokracije

Napad na medij je poleg obeh novinarskih združenj danes obsodil tudi prvak SD Dejan Židan. V izjavi novinarjem po delovnem posvetu vlade je dejal, da tega nobena država ne more tolerirati, saj je svoboda medijev osnova za razvoj demokracije. Država mora vse narediti za to, da ugotovi, kdo so storilci, in da jih tudi kaznuje, je poudaril Židan.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni