Črna kronika

Policija o strelcih: brata sta izbrala kriminalno življenje

New Orleans, 16. 05. 2013 07.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.M./N.Š.
Komentarji
5

Motiv strelskega napada na paradi v New Orleansu, v katerem je bilo ranjenih 19 ljudi, še ni znan. Je pa policistom uspelo ujeti dva osumljenca, gre za 19 in 24 let stara brata.

V sredo zvečer po lokalnem času so policisti prijeli prvega osumljenca za strelski napad na paradi v New Orleansu. Gre za 19-letnega Akeina Scotta. Predstavnica policistov je razkrila, da so mladeniča odkrili v mestu, več podatkov pa ni želela predstaviti.

Znano je, da je imel Scott že v preteklosti težave z zakonom. Policisti so ga nekajkrat prijeli zaradi nezakonitega nošenja orožja in nošenja ukradenega orožja, upiranja med policijskim postopkom, večkrat so ga dobili tudi z drogo, tudi s heroinom. Trenutno je bil pogojno na prostosti.

Danes pa je bil v povezavi s streljanjem aretiran še njegov 24-letni brat Shawn, ki ga obtožnica prav tako bremeni kar 20 kaznivih dejanj.

Kot je dejal načelnik policije Ronal Serpas, oblasti menijo, da sta brata napad načrtovala in izvedla skupaj.

Kot je še povedal, sta na žalost izbrala kriminalno življenje, oba naj bi bila dolgoletna člana lokalne tolpe.

Aiken se je sicer že pojavil pred sodnikom, ki je zanj odredil varščino v višini 10 milijonov dolarjev, oziroma 500 dolarjev za vsako točko obtožnice.

Serpas je še dejal, da so poleg bratov aretirali še štiri ljudi, ki naj bi jima pomagali na begu pred policijo. Šlo naj bi za osebe, stare od 19 do 32 let, ki jih zdaj obtožnice bremenijo poskusa uboja in oviranja pravice.

Policija sicer meni, da je primer proti bratoma Aikenu trden, imajo namreč posnetek, ki ga prikazuje med streljanjem, prav tako ga je na policijskem prepoznavanju kot storilca izbralo več prič.

Prva poročila so sicer govorila o treh strelcih, zato naj bi policija še vedno iskala enega osumljenca, čeprav uradnih izjav o tem ne dajejo.

V streljanju na tradicionalni paradi ob materinskem dnevu v New Orleansu, ki se je je udeležilo nekaj 100 ljudi, je bilo ranjenih 19 oseb. Med njimi je 10 moških, sedem žensk in tudi desetletna fantek in deklica. Nihče ni bil v smrtni nevarnosti.

Akein Scott je v rokah policistov.
Akein Scott je v rokah policistov. FOTO: New Orleans Police Department
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rdeč alarm
17. 05. 2013 06.50
+2
večkrat so ga dobili tudi z drogo, tudi s heroinom. nasmejali ste me;D
godhead
16. 05. 2013 08.42
+0
v sds taboru pravijo, da ga je najel kučan
dolejo
16. 05. 2013 15.17
+0
linuxfan
16. 05. 2013 23.37
-1
ne samo da ga je najel,tudi titovko mu je posodil in nekaj "modrosti" naših presvetlih levičark mu je posredoval
Luka Doni? Ja lej ...
16. 05. 2013 08.25
+10
Pod valjar in gas !