Črna kronika

Nesrečo, v kateri se je poškodovalo šest oseb, povzročil 23-letnik pod vplivom alkohola

Maribor, 11. 02. 2015 12.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nesrečo na cesti Ptuj–Ormož, v kateri se je poškodovalo šest oseb, je povzročil 23-letnik, ki je z neprednostne ceste zapeljal na prednostno in tam trčil v 40-letnico, ki je pripeljala pravilno. Policisti so ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola.

Danes so mariborski policisti poslali pojasnilo prometne nesreče, o kateri smo poročali včeraj.

Okoli 14.40 je 23-letni moški vozil osebni avtomobil po lokalni cesti iz smeri Moškanjcev proti naselju Cunkovci. Ko je izven Cunkovcev pripeljal do križišča s prednostno glavno cesto, ni upošteval pravila prednosti v križišču – čeprav je to izraženo z dobro vidnim in nedvoumno vertikalno postavljenim prometnim znakom – in je zapeljal na cesto. Takrat je iz smeri Ptuja pravilno pripeljala 40-letna voznica osebnega avtomobila, ki je s prednjim delom svojega vozila trčila v prednji desni bočni del osebnega avtomobila povzročitelja. Obe vozili je po trčenju odbilo z vozišča, obstali pa sta šele na polju.

prometna nesreča na cesti Ormož - Ptuj
prometna nesreča na cesti Ormož - Ptuj FOTO: Carbon

V trčenju se je voznica osebnega avtomobila hudo telesno poškodovala, povzročitelj pa lažje. Oba so z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Maribor. V vozilu povzročitelja so se lahko telesno poškodovali tudi vsi njegovi sopotniki: 25-letni moški in tri ženske, stare 18, 17 in 16 let. Vse štiri so z reševalnimi vozili prepeljali v ptujsko bolnišnico.

Policisti Postaje prometne policije Maribor, ki so opravili ogled kraja prometne nesreče, so ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, saj je elektronski alkotest pokazal, da je imel v organizmu 0,46 mg/l alkohola. Policisti ga bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

prometna nesreča na cesti Ormož - Ptuj
prometna nesreča na cesti Ormož - Ptuj FOTO: Carbon
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3