Črna kronika

Maribor: Vozili pijani in obe zavili na nasprotni vozni pas

Maribor, 16. 06. 2016 11.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Skoraj ob istem času v Mariboru: ena nesreča na Goriški, druga na Engelsovi ulici. Obe voznici sta bili pod vplivom alkohola in obe sta vozili po napačni strani ceste. 34-letnica je imela v organizmu kar 1,43 mg alkohola na liter izdihanega zraka, 62-letnica pa 0,45 mg.

Včeraj sta se med 19.30 in 20. uro na območju Maribora zgodili dve prometni nesreči z materialno škodo, ki sta med drugim bili posledica vožnje pod vplivom alkohola, je sporočil tiskovni predstavnik mariborskih policistov Miran Šadl.

Prva nesreča: zgodila se je na Goriški ulici, povzročila pa jo je 34-letna voznica osebnega avtomobila, in sicer zaradi nepravilne strani vožnje. Pri preizkusu alkoholiziranosti z indikatorjem alkohola je bilo ugotovljeno, da je imela voznica v organizmu kar 1,43 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Voznici je bila prepovedana nadaljnja vožnja, zoper njo pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Druga nesreča: zgodila se je na Engelsovi ulici, povzročila pa jo je 62-letna voznica osebnega avtomobila, prav tako zaradi nepravilne strani vožnje. Pri preizkusu alkoholiziranosti z indikatorjem alkohola je bilo ugotovljeno, da je imela voznica v organizmu 0,45 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Voznici je bila prepovedana nadaljnja vožnja, zaradi kršitev cestno-prometnih predpisov pa ji je bila izrečena predpisana globa in kazenske točke v cestnem prometu.

Vožnja pod vplivom alkohola še vedno predstavlja ključni dejavnik, ki – ne glede na zaužito količino – vpliva na ravnanje voznikov v cestnem prometu in povzročitev prometnih nesreč.

"Zato svetujemo, da se odločite za vožnjo v cestnem prometu le takrat, ko ne boste uživali alkoholnih pijač. Prav tako dosledno upoštevajte tudi druga cestnoprometna pravila, še zlasti pravila o hitrosti, prednosti, prehitevanju, uporabi varnostnih pasov in mobilnih telefonov ter varnostni razdalji," je še sporočil Šadl.

Več nasvetov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3