Črna kronika

V nesreči pri Trbovljah dva mrtva

Ljubljana, 19. 11. 2010 06.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.D./N.S./U.F.
Komentarji
0

Jutro se je na naših cestah začelo tragično. Pri Trbovljah so trčila tri vozila, dve osebi sta zaradi poškodb na kraju umrli. V Ljubljani pa se je smrtno ponesrečil 67-letnik.

Nesreča pri Trbovljah
Nesreča pri Trbovljah FOTO: Gasilski zavod Trbovlje

Na glavni cesti Trbovlje–Zagorje (na odseku pri ribogojnici) se je zgodaj zjutraj, nekaj po 5. uri, zgodila prometna nesreča. Po prvih podatkih so bila v nesreči udeležena tri vozila, in sicer dve osebni vozili in tovorno vozilo s polpriklopnikom. Nesreča se je zgodila, ko je 30-letni voznik tovornega vozila s polpriklopnikom vozil po glavni cesti iz smeri Trbovelj proti Zagorju. Pri ribogojnici v bližini Trbovelj je polpriklopno vozilo domnevno zdrselo na nasprotno smerno vozišče. Takrat je iz nasprotne smeri (iz Zagorja proti Trbovljam) pripeljal 55-letni voznik osebnega vozila, v katero je trčil polpriklopnik.

Po trku je polpriklopnik zdrsel še naprej po vozišču, kjer je trčil še v vozilo 30-letnika, ki je dobil tako hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrl. Zaradi poškodb je umrla tudi potnica v drugem osebnem vozilu, poškodovan pa je bil tudi voznik prvega avtomobila, v nesreči pa sta se poškodovali tudi 52- in 37-letni potnici.

Nesreča pri Trbovljah
Nesreča pri Trbovljah FOTO: Gasilski zavod Trbovlje

Na kraj nesreče so prispeli tudi gasilci Gasilske zveze Trbovlje, ki so iz zvite pločevine rešili ukleščene osebe, osvetlili kraj nesreče, odklopili akumulatorje ter pomagali policiji in reševalcem. Gasilci so s folijo tudi pokrili razsuti tovor in preprečili onesnaženje reke Save, pa so sporočili z Uprave RS za zaščito in reševanje.

Umrl voznik kolesa s pomožnim motorjem

Že včeraj zvečer okoli 21.30 pa se je v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. 67-letni voznik kolesa s pomožnim motorjem je vozil po Kašeljski cesti od Spodnjega Kašlja proti Ljubljani. Zaradi neprilagojene hitrosti je pred križiščem s Trtnikovo ulico zapeljal na desno na makadamsko bankino in padel. Pri tem je utrpel takšne poškodbe, da je na kraju nesreče umrl.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3