Črna kronika

Nesreča zaradi snega in neprilagojene hitrosti

Slovenj Gradec, 05. 01. 2010 16.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na cesti Slovenj Gradec–Mislinja je 65-letnik izgubil oblast nad vozilom in pristal na nasprotnem voznem pasu. Takrat je pripeljal 59-letnik in s prednjim delom avta trčil v prevrnjeno vozilo.

Včeraj popoldne, ob 17.35, se je na glavni cesti Slovenj Gradec–Mislinja, izven naselja Dovže pri Mislinji, zgodila prometna nesreča, v kateri so se tri osebe lažje poškodovale, na vozilih pa je nastala večja gmotna škoda.

Nesreča na Koroškem
Nesreča na Koroškem FOTO: PU Slovenj Gradec

Nesreča se je zgodila, ko je 65-letni voznik iz Gornjega Grada med vožnjo po zasneženem in spolzkem vozišču iz Slovenj Gradca proti Mislinji zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom. Avtomobil je zato začelo po ravnem delu vozišča zanašati. Vozilo je zaneslo na nasprotno smerno vozišče, kjer je pristalo na boku. Takrat je pripeljal 59-letnik iz Mislinje in s prednjim delom vozila trčil v prevrnjen avtomobil.

Po trčenju je avtomobil slednjega odbilo z vozišča in prevrnilo na streho. V prometni nesreči sta se oba voznika lažje poškodovala, ranjena pa je bila tudi 59-letna sopotnica v vozilu 59-letnika.

Nesreča na Koroškem
Nesreča na Koroškem FOTO: PU Slovenj Gradec

Z reševalnim vozilom so vse tri odpeljali v bolnišnico, kjer so ostali na zdravljenju. Kot so sporočili s PU Slovenj Gradec, je bil zaradi nesreče na omenjeni cesti daljši zastoj prometa.