Slovenija

VIDEO: Komu vse damo vozniški izpit?! Ob nesreči na dolenjski avtocesti spet vozili v nasprotno smer

Grosuplje, 24. 07. 2015 15.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Za predorom Mali Vrh v smeri iz Ljubljane proti Dolenjski se je zgodila nesreča, zaradi katere so nastali zastoji. Kljub nenehnemu opozarjanju in osveščanju o pravilnem ravnanju v primeru nesreč na avtocesti, so se vozniki, ki to enostavno ne bi smeli več biti, spet 'izkazali'.

Dolenjska avtocesta - 2
Dolenjska avtocesta - 2 FOTO: Promet.si

Zaradi nesreče za predorom Mali Vrh je bila popoldne krajši čas zaprta dolenjska avtocesta med razcepom Malence in uvozom Šmarje Sap. Nastajali so zastoji, a je promet ob 16. uri spet stekel.

Tiskovna predstavnica ljubljanske policije Maja Ciperle Adlešič je sporočila, da v nesreči ni bil nihče poškodovan, nastala je zgolj materialna škoda. Dodala je še, da policisti iščejo voznika vozila.

Današnji zastoji so ponovno na test postavili slovenske in tuje voznike, ki so obtičali v koloni. Nekateri so spet zapuščali vozila, vozniki tovornih vozil se niso umaknili, 'pika na i' pa so bili spet tisti, ki jim ni mar za predpise in varnost. Posnetek, ki nam ga je poslal naš bralec, prikazuje več nestrpnih voznikov, ki so po avtocesti vozili v napačno smer. Nekateri so peljali vzvratno, našel pa se je tudi 'pametnjakovič', ki je vozilo obrnil.

Bralec Jure nam je poslal fotografijo, ki jo je posnel v času zastoja na severni ljubljanski obvoznici. Z njo je želel opozoriti na nepravilno razvrščanje voznikov tovornih vozil.
Bralec Jure nam je poslal fotografijo, ki jo je posnel v času zastoja na severni ljubljanski obvoznici. Z njo je želel opozoriti na nepravilno razvrščanje voznikov tovornih vozil. FOTO: Bralec Jure

"Voznike opozarjamo naj se razvrščajo tako, da omogočijo prehod intervencijskih vozil," pa sporoča prometno-informacijski center.

Na primorski avtocesti zagorelo vozilo

Popoldne je na primorski avtocesti tako zagorelo osebno vozilo.
Popoldne je na primorski avtocesti tako zagorelo osebno vozilo. FOTO: 24ur.com
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (268)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

daf3
26. 07. 2015 16.12
+6
če bi morali delati enak zdravniški pregled kot vozniki tovornega vozila bi bile SLO ceste skoraj prazne in še nekaj denar dela čudeže zato pa vozi skoraj vsak
BrBrBrr
26. 07. 2015 13.13
+1
Morana razdalja je mišleno toliko velika da bi se lahko tasrednji kamjoni lahko pravilno razvrstili,ker pa je jure in njegov pas bil nabit skupaj se niti niso nogli umakniti tudi če bi hoteli se pravilno razvrstiti kapiš..!!!??
BrBrBrr
26. 07. 2015 10.59
-4
BRALEC JURE JE SAM V PREKRŠKU KER FOTOGRAFIRA MED VOŽNJO, POVRHU NIMA VARNOSTNE RAZDALJE ,KER ČE BI BIL PROSTOR PRED NJIM BI SE LAHKO KAMJON UMAKNIL PRED NJEGA,STANDARDNO DA SE NABIJAJO TAKO Z AVTOMOBILI IN RINEJO POD TOVORNJAKE ZAKAJ NI SLIKAL SVOJ PAS KAKO JE ZABIT ,IN KAKO JE PUSTIL PROSTOR ON IN OSTALI ZA SREDNJA VOZILA,VIDI DRUGE SEBE PA NE ,TISTI NA TOVORNJAKU JE PREVOZIL VEČ NA RIKVERC KOT ON NAPREJ ,O KULTURI AVTOMOBILISTOV PRI NAS NEBI NITI RAZPRAVLJAV.....
Morana7
26. 07. 2015 11.54
+4
Nagradno vprašanje ali je varnostna razdalja enaka pri komaj premikajoči se koloni ali celo stoječi enaka kot pri 130 km/h????
ajajjaj
25. 07. 2015 11.37
+1
Razumem da je enim tezko ce nimas klime ampak to?
Ramzess
25. 07. 2015 10.37
+2
Teorija je eno, praksa je drugo.
OF
25. 07. 2015 10.34
+16
močno upam da jih obiščejo policisti z plačilnimi nalogi in odvzemom vozniške, tem pa res privoščim!!!
Stoj?
25. 07. 2015 09.52
+7
Nisem vedla da lahka na slovenskih cestah vozmo z zvratno!!!!!!Grem takoj probat????
zriki
25. 07. 2015 11.54
+2
korintos23
25. 07. 2015 09.28
+3
Kaj pa če se je totim mudilo na špricar in so zato rikverc vozili?
njnj
25. 07. 2015 09.19
+45
Vsem tistim, ki so vozili v nasprotno smer in katerih registerske tablice so na posnetku vidne, bi bilo treba odvzeti vozniško dovoljenje.
korintos23
25. 07. 2015 09.27
+8
The-red-devil
25. 07. 2015 11.35
+6
Neki "MOJSTER" ti je minus stisnil :)) Ma je talent. Al pa je on kontra vozil..
zriki
25. 07. 2015 11.55
+2
vzdev
25. 07. 2015 13.08
-1
@The-red-devil, tudi jaz sem mu dal minus. Pa ne zato, da se ne strinjam s kaznijo. Takšne bi bilo potrebno strogo kaznovati, celo odvzeti izpit. Toda ne strinjam pa se, da bi lahko čisto vsak snemal in se bi potem na podlagi tega posnetka kaznovalo. Kje je potem še sploh svoboda. Kaj če kdo malo priredi posnetek in, da na avto drugo tablico. Kje imaš dokaz, da temu ni tako? Na avtocestah so kamere in se naj uporabi tiste, ne pa posnetke naključnih snemalcev.
DuhSaSjekirom
25. 07. 2015 09.00
+7
korintos23
25. 07. 2015 09.07
+0
Banion
25. 07. 2015 08.25
+7
Res je dobro vprašanje komu vse ali kdo vse. Najprej je težava da so pri nas avtoceste za marsikoga neznanka. Včasih so bili zdravniški pregledi strogi še mali psihološki test je naredi zdravnik. Kako je danes ne vem? A gledam nekoga ki bi rad naredil izpit pa niti brati ne zan dobro (na žalost rahlo prizadet mladenič) in v avtošoli ga vzamejo kljub temu da vedo kakšen je in sedaj je že nekajkrat hodil interno na preizkus znanja kjer je od 10 vprašanje imel vse narobe. Torej je nekaj odgovornosti tudi na avtošolah ki jim gre samo za dobiček. Včasih so bile avtošole državne ustanove in kar ostra selekcija niso te vzeli kar tako predvsem pa ne malo neumnih in posebej so poudarjali strpnost v prometu. Pri starejših je veliko odvisno koliko in kje vozijo, tudi stalna konzumacija alkohola ne koristi starejšim
Kajetan
25. 07. 2015 08.18
-5
Bralec Jure nam je poslal fotografijo, ki jo je posnel v času zastoja na severni ljubljanski obvoznici. Z njo je želel opozoriti na nepravilno razvrščanje voznikov tovornih vozil. - no tale bralec ga malo verjetno vizualizacija okoli prenaša, ceste pri nas so povečini ožje za 25 cm od avstrijskih in nemških - to mislim na vozne pasove, in ob pogledu na to fotografijo če bi se razvrstil desni tovornjak kakor zahtevajo pravila on izvoza z avtoceste ne bi videl tako da bi lahko to sliko posredoval naprej do DARS-a in direkcije za ceste RS in vprašal kako je s tem??
METKA102
25. 07. 2015 08.08
+8
"Komu vse damo vozniški izpit!?" Uspešno opravljen izpit za voznika motornih vozil je pogoj za pridobitev vozniškega dovoljenja.
61810
25. 07. 2015 08.02
+8
Nekareri dobijo izpit na lepe oči. preverjeno.nIso krivi samo stari vozniki,ko me je na dveh polnih črtah prehitel avto in še sredinec pokazal, je sedel za volanom mlad fant.Takrat pa pride mimo drugi avto za las smo se izognili trčenju. Ampak on je prihiteval naprej kot da ni nič. Da ne govorim o semaforjih, včasih bi rekli če si farbenblind ker ne vidijo barve na semaforju, to pičijo tudi če je rdeča. Da pa dobi vsak mlad zdravniško spričevalo, ki se mi zdi da je včasih podkupljeno. Ne rečem da so vsi mladi slabi šoferji ampak 30% pa sigurno. 30% starostniki 30% alkoholiki in 10% objesnikov, kot da je cesta samo njihova.
Kajetan
25. 07. 2015 08.12
+1
Evo pa je oni blondi iz direkcije uspelo, dolgotrajno ponavljanje lači pomeni da postane resnica, 15% alkoholikov povzroči nesrečo in zgolj 10 % starostnikov, če pa misliš glede napak ki jih povzročijo pa obrni statistiko in reči 80% ljudi je nestrpnih in ne tolerira napake drugih udelžencev.
Kajetan
25. 07. 2015 07.57
+16
Najbolj žalostno je da si delavci na ministrstvo ustvarjajo mnenje in njihove analize temeljijo na osnovi komentarjev na takšnih portalih, kjer so vsi nastrojeni proti vsakomur. Žalostno je da DARS skiče tiskovno konferenco in naniza podatke kot neke svoje ugotovitve, ljudje se pri tem sramotijo ne da bi se v prvi vrsti opravičili za napake pri gradnji avtocest. Npr. tunel se uporablja zato da se v prvi vrsti skrajša pot in v drugi vrst da ni potrebno graditi ceste preko hribov. Vedar pri nas je pa to skoraj obratno recimo trojane so izjemno lep primer kar se pri gradnji ne sme delati. Cesto vlečejo v hrib kolikor se le da in ko je preboj najkrajši naredijo tounel, da je mera polna se celotni tuneli še vzpenjajo, potem se čudijo od kod pride do tolikih vžigov vozil v poletnem času. No izgradnja primorske avtoceste z njihovimi hribi pa je tako ali tako tehnoločki višek. No cesta od rondoja do pobrežja je pa narejena direkno za testiranje motorjev in njihovega oprijema s cestiščem mislim kakčna vijugasta ... Nato pride če ljubljanska obvoznica kjer je avtocesta del obvoznice, vsakemu je jasno da je preveč priključkov na kratkih razdaljah in da to ni dobro in je mošnost nesreč večja. NAto nastopijo še delovne zapore kjer se dejansko vidi da izvajalci sploh nimajo pojma kaj se dogaja in kako morajo delovne zapore narediti.In kar je najbolj žalostno po TV vidim svoje sošolce ki smo skupaj študirali kakšne klestijo glede varnosti da me ma da bi se vsedo na letalo priletel v SLO in jih z glavami malo skup rukno. Najprej se naj naučijo postavljat zapore pri nesrečah ali delovne zapore pol se lahko dalje menimo. Samo namig za njih kar že dolga leta prakticiramo tukaj kjer sem sedaj in se pretočnost poveča vsaj za 80%, Na avtocesti morač zmiraj začeti usmerjati iz prehitevalnega pasa v vozni pas ne iz voznega v prehitevalni kot to delajo - vsaj 4-6 km pred zaporo namesti table da se morajo začeti vozila postavljati na vozni pas in hkrti opremi odsek z tablami o prepovedi prehitevanja, namesti table da bo odsek fotogrfiran glede kršitev in je mir. Ljudje se postavijo pravilno ni potrebno dosti, če pa ne zaleže jih pač malo opomniš s položnicami. Seveda lahko malo opremiš z reklamo po TV pa je.
hotchilipoper
25. 07. 2015 07.51
+5
Naša policija zna samo ustaviti promet,za kaj drugega niso sposobni.Lahko bi šli na inštrukcije k nemški policiji,ker imajo znanje kako se to dela
Kajetan
25. 07. 2015 08.01
+8
Glede tega se popolnoma strinjam s tabo vendar v Nemčiji policija ne svetuje in organizira prometa tko kot se pri nas vtika ker vejo da to ni njihovo področje. Je pa potrebno nekaj poudariti Nemci imajo čisto drugačen odnos do denarja in njihove nizke kazni glede prehitre vožnje zaležejo kajti npr. če Nemca dobijo z cca 17 km prehitro plača med 35 do 45 eur in je čisto potolčen češ glej dobli so me in moram plačat celih 45 eur. Pa tudi podijo se ne za tabo po avtocestah in te za vsako bedarijo ustavljajo razen če resnično ne delaš neumnosti.
Model1a
25. 07. 2015 09.12
-1
kajetan seveda ja.... pol če ne ustaviš ne gredo za tabo? v katerem filmu pa ti živiš? Ko vladi enkrat prebilo da mora popolnit nezasedena delovna mesta policije NA TERENU, takrat bo bolje, ker boveč policije na cestah, posledično večja verjetnost, da se te dobi, zaradi tega pa bo tudi prometna varnost boljša. Žal slovence boli le in samo kazen. Žalostno ampak resnično.
slayer2
25. 07. 2015 07.46
+12
Kot sem že parkrat napisal,50% ljudi ne bi smelo voziti,ker nimajo občutka,so neprilagojeni,med vožnjo počnejo vse drugo,samo na promet niso osredotočeni....,še bi lahko našteval!!!
Tone 12345
25. 07. 2015 08.03
+3
pa se nisi kdaj vprašal da si lahko ti med njimi v teh na oko rečenih 50%slabih voznikov!Ker v prometu je tako-vsak misli da je najboljši!!
slayer2
25. 07. 2015 08.37
+5
Ne nisem se uprašal,ker sem sam spoznal da nisem za na cesto,zato tudi ne vozim oz.nimam izpita,pa mi popolnoma nič ne manjka!!! Poleg tega je pa avto en sam strošek!!!
brusilec
25. 07. 2015 07.41
+21
Samo za info.. obračanje na avtoccesti v iztjemnih pravilih bi moralo biti pravilo.. to sem že videl v tujini. Policija se pripelje mimo, obvestilo po radiju in se cela kolona obrne in gre proti svobodi,.. ne pa da se pusti ljudi pajsati na soncu, mučiti.. in še celo to.. v tujini delijo "Darsovci" vodo, pozimi čaj in čokolade, dekne... kaj pa pri nas? pri nas se gladko pose*jejo na nas.. pa samo za info, nikoli še nisem vozil v napačno smer, ampak samo za informacijo..
brusilec
25. 07. 2015 07.46
+10
seveda so pred tem vsi reševalci, policisti na mestu nesreče, ali celo naredijo dostop iz druge strani (pridejo gor pri naslednjem izvozu in se peljejo nazaj po avtocesti.. ja NAZAJ v napačno smer, ker je itak tam vse prazno!!!).. in se to dogaja zelo poredko.. tole kar pa delajo tile debiši tukaj na videu, pa seveda ne podpiram. če bi jim prišel nasproti reševalno vozilo, bi se spet zgubljalo minute.. ORGANIZIRAT se je treba, uporabljat zdravo pamet, ne pa slepo slediti napisanim pravilom ki so jih napisali ljudje ki imajo šoferje! potrebne so reforme!
TRUMPP
25. 07. 2015 07.40
+3
Komu vse damo vozniški izpit? ....Tudi inštruktorji in policaji se vozijo čez rdečo luč....že večkrat videl. Vsak najprej vidi drugega sebe pa nikoli. To je to.
vrtnar01
25. 07. 2015 07.58
-5
vožnja skozi rdečo luč ni popolnoma nič nevarna seveda v posebnih pogojih (nobenega vozila v križišču niti v bližini njega) Upa ,kdo stavit?
Brakedirt
25. 07. 2015 08.34
+4
Janko Ig
25. 07. 2015 07.29
+6
Dokler bo vozniški izpit pravica bo tako, ko pa bo privilegij, ki si ga zaslužiš z znanjem in sposobnostjo vožnje( ne samo 20 ur ampak vsaj 50 ) in ga moraš obnavljat tako kot v letalstvu na vsake toliko časa ( na 1-2 leto odvisno od licence ) vključno z zdravniškim pregledom bo tako kot je.
Apostol1
25. 07. 2015 07.39
+8
Poznam ljudi ,ki so naredili izpit pri samo 10 urah ,kar danes ni več možno in so prevozili ogromno kilometrov pa nobene nesreče in tudi nekoga ki ga je naredil šele po 150 urah vožnje pa danes ne vozi več ker je kmalu zagrešil kar nekaj nesreč in je raje nehal voziti. Izpit je samo dovoljenje ,ki preprečuje da ti povzročiš nesrečo ,če se držiš predpisov , kako čim bolj varno in strpno voziti se pa učiš vse življenje in nikoli ne ne reci nikoli ,ker se ti neumnost lahko zgodi že v naslednjem trenutku.
Brakedirt
25. 07. 2015 08.36
+1
jaz sem naredil izpit dvakrat po 9 ur, enkrat za avto in drugic za prikolico,po 35 letih brez nesrece.