Črna kronika

Motorist podlegel poškodbam

Nova Gorica, 09. 04. 2010 16.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
M.R./V.L./STA/D.Š.
Komentarji
55

Na Tolminskem je v prometni nesreči umrl 61-letni motorist. Na cesti Dolenja Trebuša–Slap je sprva eno osebno vozilo le oplazilo drugo, potem pa je eno od vozil odbilo v motorista, ki je pripeljal mimo.

Slovenska policija
Slovenska policija FOTO: Jani Dolinšek

Okoli 13.30  se je na glavni cesti Dolenja Trebuša–Slap ob Idrijci v zaselku Merečice zgodila prometna nesreča. Kot so za 24ur.com povedali na Policijski upravi Nova Gorica, so bili v nesreči udeleženi motorist, voznik in voznica osebnega avtomobila. 61-letni motorist iz okolice Tolmina je kmalu po nesreči podlegel poškodbam.

Sprva je na cesti eno osebno vozilo le oplazilo drugo, kasneje pa je eno od vozil odbilo v motorista, ki je pripeljal mimo. Motorist je utrpel tako hude poškodbe, da je umrl na kraju nesreče.

Okoliščine prometne nesreče policisti še preiskujejo, kraj prometne nesreče pa sta si ogledala tudi preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka iz Nove Gorice. Policisti naprošajo voznika osebnega avtomobila, znamke Renault 5 bele barve, ki je vozil iz smeri Slapa ob Idrijci proti Dolenji Trebuši tik pred voznikom motornega kolesa, da zaradi razjasnitve prometne nesreče pokliče na številko 113 ali se zglasi na najbližji policijski postaji.  Prav tako se naproša tudi ostale morebitne očividce prometne nesreče, da pokličejo na št. 113.

Zaradi prometne nesreče je bila cesta Slap ob IdrijciDolenja Trebuša zaprta za ves promet od 13.30 ure do 19.00 ure.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (55)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kawasakimen
10. 04. 2010 17.53
Tisti ki se ne znate lepo izrazati raje ne komentirajte pa tisti,ki so le povrsno prebrali clanek tudi.Motorist ni bil nicesar kriv..le to,da se je takrat peljal mimo,ko sta se oplazila avta in je enega zaneslo v motorista.Doma sem v blizini in poznam cesto,ker se dnevno po njej vozim na delo in lahko mirne duse recem da je kvecjemu za enosmirni promet.Bog ne daj da srecas kakega tujca,ki ne pozna ceste in je zraven se slab voznik,ki je vajen kvecjemu letalske steze.Poznal sem tudi motorista,ki ni bil noben divjak saj je imel 61 let motor pa je vozil od pamtiveka.
Audy
10. 04. 2010 12.56
STE VIDELI OSMRTNICI V DANAŠNJEM DELU??? Kot sem zadnjič napisal, norec dirkalni motor = SMRT!!
yerbas
10. 04. 2010 12.34
Kdaj se bo ta ošabna in naduta slovenska drhal zavedala, da so ceste namenjene prometu in ne njim. Zavedati se je treba, kakor da ste na tujem ozemlju kadar ste na cesti. Potrebno je z vsemi sposobnostmi in z vsem znanjem cesto pravilno zapustiti Še premajhne kazni so za ne-umno (brez uma!) spoštovanje uporabe cest. ČIM BOLJ ZAHTEVNA CESTA TEM BOLJ ZAHTEVNA KAZEN plus dodatki (droge, zdravila, alkohol, stanje vozila..........)
Biofrutek
10. 04. 2010 12.33
Ja mad1 ne boš vrjel. Nazadnje sem dva srečal predvčerajšnjim in obadva sta bila čez pol ure mrtva. Da ne omenjam srečanj na gorenjski avtocesti ki se dogajajo praktično vsak teden. Veliko sem na cesti in res veliko je taki padalcev. Sicer pa...poglej si na you tube razne posnetke Kranj- Ljubljana neke 4min...z motorjem seveda. Vsakič počakam motorista ko se vključujem na prednostno, vsakič posebno pazim na vas ampak pravim ti da vseh stvari pa res ne moremo predvidet. To da na nevarnih osdekih ne divjaš je samo odraz tega da se zavedaš nevarnosti, hitrosti in imaš nekaj znanja v glavi. Tisti ki tega kančka pameti ne premorejo ponavadi končajo do konca sezone nekje pod zemljo...na žalost. In prej ko VSEM motoristom vbijemo v glavo da so oni tisti ko so hitri, majhni in ZELO ranljivi je tudi na njih da POSEBNO previdno pazijo in ne izzivajo kjer ni treba. In to da se na ves glas vpije avtomobilisti pazite na nas motoriste in že v istem trenutku pritisneš gas do konca...no v tem je nekaj hudo narobe. Veš...tudi sam sem imel motor ampak sem ga prodal ker res ne mislim končat v havbi nekoga zaradi svoje napake ali pa zaradi napake nekoga ki me spregleda.
mad1
10. 04. 2010 12.21
ti dnevno srečuješ motoriste ki divjajo z 200km/h ali je to plot tvoje bujne domišljije, jaz namreč dosedaj nisem videl še podobnega primera in tud sam sem motorist, mlad da ne bo pomote, na cestaku če že hočeš po tvoje divjak, se še nikoli nisem peljal po odseku kjer se ceste nevarno vključujejo vsaj približno tej hitrosti ne, in NE ne rabiš čakat da se bo kdo pripeljal z 200km/h ker boš na križišču penzijo dočakal ampak PROSIM ne samo tebe ampak VSE da če se vključujejo na prednostno cesto in opazijo motorista, naj počakajo da odpelje... ponavadi za njim tako ali tako ni nobenega... kdo se pa vozi za motoristom 200 ane?
ninja.subversion
10. 04. 2010 12.12
mene je kar groza ko gonim z kolesom po tej cesti, nikoli ne veš kdaj te kdo zbije, raje se držim gozdnih ter stranskih poti...
Biofrutek
10. 04. 2010 11.12
Mad1 ne gre se zato da nebi mogel počakat tisto 1s. Ampak potem lahko cel teden stojim na križišču in čakam da mi kdo 200 prleti. A je težko se držat omejitev? Vsaj približno... Dejstvo je da veliko motoristov s svojimi dejanji spravlja v nevarnost sebe in ostale udeležence. Poznam pa nekaj ljudi ki so si kupili motor zaradi užitka v vožnji ampak taki nimajo R1 in BMW1000 z mega velik kubature in vozijo normalno. Če ne boste v prvi vrsti sami zase poskrbel ne pričakujte da bodo VSI ostali gledal na vas. Žal je tako. Ne prelagajte odgovornosti na ostale udeležence.
lupcka
10. 04. 2010 11.07
NO KA BOSTE PA LETOS REKLI KAR JE NESREČ Z MOTORISTI VSE SO DRUGI KRIVI ZDEJ PA NISO VEČ OBJESTNI MOTORISTI TKO KOT STE NAS SKOZ IMENOVALI
BB29693
10. 04. 2010 10.43
BB2969309.04.2010, 19:17 -6 Cesta je zaradi prometne nesreče še vedno zaprta. Ne več! Sem že doma! Zakaj pa minusi? S tem sem želel povedati da cesta ni več zaprta. Mimogrede smo 4 ure čakali, ker nisi mogel nikamor.
lakyluk
10. 04. 2010 10.41
Zakaj naslovi člankov vedno usmerjeni proti motoristom??? zakaj v tem primeru ne piše OBJEStNI VOZNIK UBIL MOTORISTA???? vedno je naslov tako napisan da je motorist divjak... in potem pokažejo slikco kako so dobili motorista ki pelje 130 km/h... seveda ministrica je pa peljala s povprečno 160km/h, za druge bodo pa pokazali trenutno najvišjo... dejte bit enkrat že strpni do vseh udeležencev v prometu... ne zapirat poti motoristom, samo zato ker pač lahko gredo mimo kolone... jaz tudi sovražim kolesarje na cesti... ampak vedno počakam do konca nepreglednega ovinka da lahko varno prehitim... mlade mamice v naseljih ena ob drugi z vozički... seveda jaz se bom umaknil, da je ne povozim, nasproti drug avto, in bom največji kriminalec... Samo pravim, da nehajte obtoževat motoriste in ostale... strpnost in minuto prej od doma pa bo vse O.K. lep dan vsem skupaj...
mad1
10. 04. 2010 10.15
roko na srce a je težko počakat tisto sekundo?
Biofrutek
10. 04. 2010 10.03
Mad1 v ZVCP ju piše da vsak udeleženec v prometu LAHKO pričakuje da se vsi ostali ravnajo po CPP predpisih. Se pravi če je omejitev 50km/h in je motor oddaljen reciva 200m je načeloma več kot dovolj časa da prepelješ križišče. Če gre pa ta motor 200 si se pa seveda *...
mad1
10. 04. 2010 09.56
že biofrutek, ampak če ga opaziš in kot praviš ne moreš ocenit hitrosti, zakai potem ne počakaš? kot motoristu se mi je že večkrat zgodilo da sem se peljal po prednosti cesti in na stranski cesti se vozilo namerava vključiti na prednostno.. oseba za volanom me gleda in cinca ali sem hiter ali ne in glej ja zlomka tik pred mano potegne ven?!?! zakaj ?? če pa za mano sploh ni vozila? problem je samo v kulturi voznikov in nestrpnosti.
Biofrutek
10. 04. 2010 09.24
Človeško oko in možgani so sposobni sprocesirat hitrosti ki so enake teku. In zdej če ti za sabo na avtocesti ali pred sabo na cesti kjer zavijaš opaziš motorista(mala lučka) NE moreš ocenit a gre ta motorist 200 ali pa 100 ali pa 50. Hitrost določijo možgani na podlagi izkušenj, časa ki ga porabi motor za določeno pot itd...in zdej če se motoristi vozte konkretno čez omejitve in ob tem v en glas upijete pazite na nas, tukaj smo...ja smola. Zdej bomo pa VSI ostali na cesti pazil na enga k se gon 200 skozi naselje(primer predvčerajšnjim Vojsko-Selo). Glede na to da ste motoristi tisti ki se absolutno bolj ranljivi kot vozniki v avtomobilih, tovornjakih...boste VI poskrbeli najprej za SVOJO varnost z ustrezno opremo in z vožnjo po omejitvah in šele na to pričakovali da ostali gledajo na vas. Sej ne rečem vsak naredi na cesti milijon napak in dokler so ostali pozorni se zadeve izzidejo. Ampak takoj ko pa recimo na motorju in tudi v avtu nekdo pritisne desno stopalko do konca se pa zadeve poslabšajo v trenutku.
* KSIHT *
10. 04. 2010 07.36
@dare_p: Se strinjam z tvojim pisanjem. Tudi sam se zavedam, da tisto minuto, ko stisnem na avtocesti do 200km/h, da kršim cestno prometne predpise. Predvsem pa to storim takrat, ko NIKOGAR ne ogrožam in je cesta prazna. Užitek pa traja minuto največ dve, samo toliko, da potešim dušo. Drugače pa uživam v vožnji in zelo malo se vozim po AC, ker mi je ljubše po stranskih cestah, saj to je bistvo motorja ... uživanje v vožnji in naravi, ne pa divjanje. Ob tej priliki bi dodal še tole: Vedno slaba luč pač pade na motorista, kot da SAMO motor se lahko pelje 200km/h. Ko se zgodi nesreča z motorjem, takoj vsi obsodite motorista; ja, se je ubil ker je divjal. Hja, dragi moji, ni res! Enostavno šoferji niso vajeni in jih enostavno spregledajo. Zakaj veliko pažnjo šoferji polagamo na kolesarje in pesce? Ker vemo, da na prehodu za pesce ni pardona ... pesec se zaveda, da ima prednost in na prehod stopi povsem brez pomisleka, da ga bo kdo zbil, avtomatsko pa je ob nesreči kriv šofer. Dajte tako pažnjo polagat tudi na motoriste teh šest (6) mesecev kolikor smo na cesti v sezoni. Takoj obsodite in valite krivdo na motorista, predvsem tisti, ki nimate izpita za motor. Pozabljate pa na divjake v avtomobilih, ki so z vozilom zaradi velikosti dosti bolj nevarni za okolico, kot motorist. Ste pozabili primer Maček? Nasproti po avtocesti pa je ubil tri (3) nedolžne ljudi, pa pijan povratnik, ponavljam POVRATNIK, ki je vozil brez izpita v alkoholiziranem stanju in ubil eno dekle na avtocesti, ko so se vračale z dekliščine .... itd, še bi lahko našteval. Nobeden motorist se ni peljal še nasproti po avtocesti in ubil nedolžne, nobeden ni na prehodu do smrti povozil pesca ... itd. Motorist umre zgolj zaradi tega, ker ga avtomobilisti spregledajo (v večini primerih), čeprav ima morda preveliko hitrost, ampak kaj pravijo - učijo v avtošolah? Treba je predvidevat situacijo na cesti, tega pa pri večini šoferjev ni, ker se zavedajo svoje moči in velikosti na cesti. Tako da tisti, ki pljuvate po motoristih; Poglejte si statistiko, kateri vozniki povzročijo več nesreč z smrtnim izidom, katerih voznikov v letu več umre ... itd. Tako, zdaj pa navalite z minusi (-). Vsem motoristom obilo varnih kilometrov. Letos jih imam že več kot 2000 varnih (hvalabogu) za sabo.
6zabica
10. 04. 2010 07.12
Ta sezona se je začela precej črno za motoriste...zato tisti, ki vozimo avto bodimo bolj previdni in tisti, ki vozimo motorje se zavedajmo, da naše ceste niso dirkališče...zato zmerno. Želim varno vožnjo vsem.
triton
10. 04. 2010 02.59
Sožalje svojecem!!!!!!
prava resni.ca
10. 04. 2010 02.18
naj pociva v miru cim manj tega
350Z
10. 04. 2010 01.56
v avtošolah učijo voznike motornih vozil in avtomobilov predvidevanja, kaj se lahko oz. se zgodi na cesti. nekateri se tega, na žalost drugih niso naučili :(
manki
10. 04. 2010 01.50
N70- tvoji komentarji so totalno neumesni. najprej pišeš o treznosti motoristov in vašim pravilnim reakcijam v primeru da vas nekdo izsili v isti sapi pa veselo priznaš da ga stisneš na 190 km/h. pa kdo misliš da te vidi če te en trenutek ni nasledni pa se kr pričaraš na bok avtomobila. kako hinavsko je pluvanje čez voznika avtomobila potem pa napišeš da si ti nesposoben upoštevat cpp. pejdi na grobnik na dirkališče pa ga tam tišči v sloveniji pa upoštevaj cpp pa se ti ne bo čist nič zgodil.