Črna kronika

64-letnik pri vključevanju na avtocesto trčil v vozilo na prehitevalnem pasu in pozneje umrl

Lenart, 13. 11. 2015 07.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na avtocesti izven naselja Lenart se je zgodila huda prometna nesreča. 64-letnik se je vključeval na avtocesto, pri čemer je zapeljal prehitevalni pas v trenutku, ko je po njem vozil 57-letnik. Vozili sta trčili, 64-letnik pa je pozneje zaradi hudih poškodb umrl v bolnišnici.

V četrtek okoli 19.15 se je na avtocesti izven naselja Lenart zgodila prometna nesreča s smrtnim izdiom.

Na cestah na območju PU Maribor se je v letošnjem letu zgodilo 17 prometnih nesreč IV. kategorije, v katerih je umrlo 18 ljudi. V primerljivem obdobju lanskega leta se je zgodilo 15 takšnih nesreč, v njih pa je umrlo enako število ljudi, kot letos.

S PU Maribor so sporočili, da je 64-letni moški iz Spodnje Voličine vozil osebni avtomobil, označen s preizkusnima tablicama, po pospeševalnem pasu avtoceste A5 - uvoz Lenart, iz smeri Lenarta v smeri Maribora. Na koncu pospeševalnega pasu je zmanjšal hitrost, nato pa naglo zavil v levo ter zapeljal preko voznega pasu na prehitevalni pas. S tem je zaprl pot 57-letnemu vozniku osebnega avtomobila, državljanu Avstrije, ki je pravilno vozil po prehitevalnem pasu avtoceste A5 iz smeri Lenarta v smeri Maribora. Slednji je zato s prednjim delom vozila trčil v levi bočni del vozila slovenskega državljana, ki je bilo v času trčenja oz. trenutek pred trčenjem skoraj pravokotno na prehitevalnem pasu.

prometna nesreča pri Lenartu
prometna nesreča pri Lenartu FOTO: Poklicna gasilska enota Maribor

Slovenski državljan je ostal ukleščen v vozilu in so ga s tehničnim posegom rešili gasilci. Oba voznika, ki sta bila v vozilih sama, sta se v trčenju telesno poškodovala in so ju z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Maribor. Avstrijski državljan je utrpel lahke telesne poškodbe, slovenski državljan pa je ponoči v UKC Maribor zaradi prehudih poškodb umrl.

prometna nesreča pri Lenartu
prometna nesreča pri Lenartu FOTO: Poklicna gasilska enota Maribor
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3