Črna kronika

Nekaterih nikoli ne izuči

Celje, 28. 02. 2007 13.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Policisti so pri 47-letniku iz Šmarja odkrili 22 kilogramov konoplje. Osumljeni je pred tem že odsedel na Hrvaškem.

Avtomobil, v katerem je bilo več kot 16 kilogramov konoplje.
Avtomobil, v katerem je bilo več kot 16 kilogramov konoplje. FOTO: PU Celje

V nedeljo, 25. februarja, so policisti Policijske uprave Celje pridržali 47-letnika z območja Upravne enote Šmarje, ki naj bi skušal s Hrvaške v Slovenijo pretihotapiti več kilogramov konoplje.

Osumljenec se je v nedeljo okoli 6.35. ure z avtomobilom pripeljal na mejni prehod Rogatec. Obmejni policist je voznika pozval, naj odpre prtljažnik. Mož postave je pri pregledu opazil, da ima prtljažni del vozila povišano dno, zato je osumljenca pozval, naj dvigne preprogo, ki je prekrivala dno prtljažnika. Ko je voznik privzdignil preprogo, je policist opazil več zabojev, ki so bili oblepljeni z lepilnim trakom.

V tistem trenutku je voznik stekel z območja mejnega prehoda proti notranjosti države. Prijet je bil približno 800 metrov od mejnega prehoda na slovenski strani. Zaradi suma neupravičene proizvodnje in prometa z mamili so mu možje v modrem odvzeli prostost.

Zasežena droga
Zasežena droga FOTO: PU Celje

Na podlagi odredbe sodišča je bila nato opravljena tudi preiskava celotnega vozila, pri čemer so policisti pod preprogo v prtljažniku našli 16 zavitkov konoplje, v skupni teži 16,14 kilograma, ki so jo zasegli. Policisti so pregledali tudi stanovanjsko hišo v Šmarjah, kjer stanuje osumljenec. V hiši so odkrili še 6.35 kilograma prepovedane droge konoplja.

V primeru uspešne prodaje tovrstne konoplje bi osumljenec na ulici dosegel ceno "na veliko" najmanj 350 evrov za en kilogram konoplje. Če pa bi se droga prodajala "na drobno", torej v gramih, bi za en prodan kilogram konoplje iztržil najmanj 4.000 evrov, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Stari znanec policije

Zavoji z marihuano.
Zavoji z marihuano. FOTO: PU Celje

Osumljeni je bil že v preteklosti pravnomočno obsojen zaradi neupravičene proizvodnje in prometa z mamili na Hrvaškem, kjer je bil leta 2002 prijet s 24,1 kilograma prepovedane droge konoplja. Tedaj je bil obsojen na zaporno kazen pet let, vendar je bil predčasno izpuščen, v času pogojnega odpusta pa je spet izvršil kaznivo dejanje. Domnevni preprodajalec je po zaslišanju pred sodnikom v priporu.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

civitasstain@gmail.com
01. 03. 2007 19.07
Kar se Janezek naući, to Janezek zna
brankob@avtomatika.com
01. 03. 2007 00.00
Hja, če je tip star znanec policije, potem iz tega sledi, da se s starim znancem očitno ni dobro zmenil glede delitve dobička in je izvisel.
helsingsfors
28. 02. 2007 17.12
Pričakujemo porast cen, LOOOL