Črna kronika

Navijači Olimpije po porazu v nogometnem pokalu v policiste metali steklenice, kamenje in stole

Koper, 01. 06. 2017 16.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Koprski policisti so imeli pred, med in po včerajšnjem finalu nogometnega pokala, v katerem sta se pomerila kluba Domžale in Olimpija, kar nekaj dela z razgretimi navijači. Že med tekmo je prišlo do pretepa, po njej pa so se navijači iz skupine Green Dragons spravili na policiste, dva od njiju sta poškodovana.

Koprski policisti so že med tekmo morali posredovati zaradi pretepa.
Koprski policisti so že med tekmo morali posredovati zaradi pretepa. FOTO: Damjan Žibert

Koprski policisti so imeli pred, med in po včerajšnjem finalu nogometnega pokala, v katerem sta se pomerila kluba Domžale in Olimpija, kar nekaj dela z razgretimi navijači. Že ob vstopu na stadion so varnostniki pri pregledih sedmih navijačev iz skupine Green Dragons našli pirotehnične izdelke.

"Policisti so pirotehnične izdelke zasegli in bodo zoper kršitelje podali obdolžilne predloge. Enemu kršitelju so izrekli prepoved udeležbe na športnih prireditvah. Med nogometno tekmo pa so policisti na  stadionu zaznali tudi osebo, ki je imela izrečeno veljavno prepoved udeležbe na športni prireditvi. Kršitelj  je bil ostranjen iz stadiona in izdan mu je bil plačilni nalog," je sporočila predstavnica koprske policije Anita Leskovec.

V času tekme so morali policisti posredovati na tribuni in pri tem "uporabiti prisilna sredstva zoper štiri osebe, ki so se pretepale". Kršiteljem so izdali plačilne naloge.

"Po končani tekmi pa je izven stadiona na Ljubljanski cesti prišlo v množici navijačev Green Dragonsov do množične kršitve javnega reda in miru," je sporočila Anita Leskovec. Navijači so namreč pričeli obmetavati policiste s steklenicami, kamenjem in stoli. "Policisti so zoper množico uporabili skupaj 135 prisilnih sredstev. Zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru so kršiteljem izdali sedem plačilnih nalogov, enemu mladoletniku pa obdolžilni predlog," je povedala predstavnica PU Koper.

Green Dragonsi poraza svojih ljubljencev očitno niso dobro prenesli.
Green Dragonsi poraza svojih ljubljencev očitno niso dobro prenesli. FOTO: Damjan Žibert

Ob množični kršitvi so trije storilci – navijači napadli policiste s palicami, kamni  in  steklenicami. V tem napadu je bil en policist telesno poškodovan po glavi, en policist pa v nogo. "Policistom je storilca uspelo identificirati in jima odrediti pridržanje. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in preverjanjem še več oseb, s ciljem  dokazovanja  prekrškov  javnega  reda,  izrekanja ukrepov prepovedi udeležbe na športnih prireditvah in kaznivih dejanj z elementi nasilja," so še sporočili s koprske polcije.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (54)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ssbobo
02. 06. 2017 15.57
+2
Sicer ne spremljam nevem kako nogomet....... A sedaj se tekme zaključijo z metanjem kamnov...... LOL..... Včasih smo bral žogo na nasprotni gol pol pa šli na pivo skupi
oxy.elite
02. 06. 2017 13.29
+2
135 prisilnih sredstev - kaj to pomeni?
ULT0P40
02. 06. 2017 11.54
+4
Tribune prazne na večini tekem-gledalcev za seme ni dovolj.Navijaška skupina Olimpije pa se obnaša,kot v zverinjaku in odžene še nekaj tistih,ki so prišli gledati nogomet.A ste videli na tekmah Reala,Manchestra ali Liverpoola,Juventusa ,da se gledalci pretepajo ,mečejo bakle in vse živo na igrišče ter zmerjajo vse povprek. Ljudje hodijo gledati nogomet.Kako boš šel z otroki na tekmo in gledal vso to agresijo .
JAMAN
02. 06. 2017 10.52
+6
To niso nobeni navijači. Žalostno je, da imajo v Sloveniji takšni "huligani" moč v klubih tako v Ljubljani kot v Mariboru, kjer pogojujejo kdo bo igral, kako ne bodo nekoga trpeli v klubu itd. če ne dosežejo svojega pa nasilje na tribunah, žaljivo obnašanje ter fizično nasilje nad igralci- NE TO NISO NAVIJAČI. Zelo pa podpiram čim večji ogled tekem, normalno spodbujanje svojega kluba ter spodobno obnašanje tudi do nasprotnega kluba in njegovih navijačev. Na tribunah sedijo tudi otroci, ki si s starši po napornem tednu radi pogledajo kakšno dobro tekmo in jim žaljenja, groženj in nasilnega ravnanja res ni treba gledat ter poslušat.
macek_garfield
02. 06. 2017 10.48
-1
kaj pravi pokvarjeni disciplinski sodnik rogelj? kaksna miloscina od kazni bo doletela ta habarski klub pa to?
macek_garfield
02. 06. 2017 09.22
-4
forza zeleni zmajceki pa to
yurife
02. 06. 2017 09.12
+12
Z imenovanjem teh barab z "navijači" žalite prave navijače, to so navadni huligani, vandali, za katere bi morala veljat večna prepoved hodit na tekme, saj ne doprinesejo ničesar dobrega k športu; razgrajajo, razbijajo, uničujejo inventar, prekinjajo tekme, ogrožajo ljudi ki pridejo v miru na tekmo...da o repertoarju njihovih pesmih sploh ne govorim; popoln odraz neinteligence, včasih se človeku zdi, da vsi skupaj nimajo iQ na sobni temperaturi...žal
Mungos2
02. 06. 2017 08.53
-3
Mijatović, zakon o navijačih, nujno !!!!!
Mungos2
02. 06. 2017 08.52
-3
Mijatović, začni delati !!!!!!!! Zakon o navijačih, nujno !!!!
Razumnež
02. 06. 2017 08.46
+5
Bumbarji... nimaš kaj dodati.
MaVra55
02. 06. 2017 08.22
+2
Sama tekma je bila žalost od nogometa. Edino zanimivo je bilo, da so se malo stepli.
picolin
01. 06. 2017 22.12
+18
jaz nisem ne za ene in ne za druge .zame je šport šport . je pa moje mnenje tako da bi policija morala take navijače onesposobit pol pa vsakega posebej od teh razbit ko kante in to res zelo razbit da nebi noben od teh v tistem trenutku vedel kje je doma , pol pa da jih vidimo vse take na naslednji tekmi če bi še kateri od teh upal pisnit .
lotmerzanec
01. 06. 2017 21.16
+2
Če bi to naredile Viole bi bila kazen 15000 evrov za Maribor!! Ker pa so to povzročili navijači Srbskega kluba Olimpije se nebo zgodilo nič!! Tako pač deluje Slovenija PRAVNA država!!
ticapas
01. 06. 2017 21.19
+12
eee da so mi tvoji možgani da se malo spočijem ....
mallonge
01. 06. 2017 20.45
+0
Cerar jim je šel na roko in odredil, da se jih mora še obilno zalivati z alkoholom.
ssbobo
01. 06. 2017 21.33
+1
±+++++++++++++ s tem da Cmerar sigurno ne nosi čelado ter ostalo opremo med svojim delovmim časom. Ampak uživa na subvencionirani kavi dol v menzi
Razumnež
02. 06. 2017 08.47
+3
in zakaj jaz ne bi smel spiti enega piva na tekmi?? A zaradi takih bumbarjev?? Naj se raje za take bumbarje napiše nek zakon, ki močno useka po denarnici. Kamne so metali pa neki bumbarji tudi v času zombijev v parlament.... Še pomnite- Zombiji ?? ps..:Menda so bili trezni !?
PadliAngel
01. 06. 2017 20.28
+15
Dečki še dobro, da smo taka mala državica kjer se nič ne dogaja, da lahko fajn v miru mečete steklenice, stole pa kamenje v policiste pa druge sodržavljane, ha. Me res zanima, ko bo spodaj v Turčiji pa Libiji počilo pa vlilo na milijone beguncev iz vseh strani. Kriminalcev, norcev, morilcev. Ko bo vse to prispelo na naše ulice, ko bo vsak vikend posiljenih več slovenskih deklet, mogoče tudi kaka vaša sestra, mama, ko bodo na cestah goreli smetnjaki pa avtomobili....me prav zanima ali se boste tudi takrat obmetavali z steklenicami pa kamni pa policiste...ah ta dolgčas...
TEHNOVED
01. 06. 2017 20.20
+0
DOMŽALE ŠAMPION!!
Mason666
01. 06. 2017 20.18
+3
Valda žabari popušli na celi črti!!! Lp iz Maribora
User792410
01. 06. 2017 20.15
+12
Zanimivo je, da na tekmi sami na tribuni za golom, ki je bila dodeljena navijaški skupini Green Dragons, razen prižiga bakel in verbalnega napadanja Vinčiča po prvi izključitvi, ni bilo nobenih drugih izgredov, kar me je, glede na slabo sojenje, kar malo presenetilo. Je pa bilo nekaj izgredov ob koncu tekme na glavni tribuni, kjer smo bili ostali navijači Olimpije in policisti so posredovali tam. Vse pa je zakuhal nesposobni Vinčič, z svojim "čudnim" kriterijem dosojanja prekrškov in še posebno z popolnoma nepotrebno izkjučitvijo Cretua!!! Zakaj nepotrebno? Zato, ker tak prvi karton, ki ga je dal Romunu, bi potem moralo dobiti vsaj 3/4 igralcev obeh ekip! Še sreča, da sem bil čisto zgoraj in po koncu tekme "prestopil" na Domžalsko stran (tam sta bila moja kolega s katerima smo se v Koper pripeljali skupaj), kjer pa nas varnostniki vsaj še 15-20 minut po končani podelitvi niso pustili ven, ker naj bi bili zunaj problemi z Dragonsi. Moram reči, da po odhodu iz stadiona ni bilo videti, da se je kaj posebnega dogajalo.
igorli
01. 06. 2017 20.06
-2
Žabice so hude! Mogoče so pa hotle da bi policija uporabila strelno orožje. Da se nebojo same rable...
FC Chelsea2
01. 06. 2017 19.54
+7
Ja kako je pa to možno ko pa se imajo za take angelčke in so ponavadi za take stvari vedno samo Viole krive oni pa so tako pridni. Kaj a boste tokrat tudi Viole obtožil za ta huliganstva ali kako boste tokrat postopali. In zdaj čakamo kolikšno bo dobila kazen =limpija, če jo sploh seveda bo, če pa bi bili na Nzsju pošteni bi morali dati vsaj 15000 evrov kazni ampak prav lahko se zgodi, da bodo tam kar pod preprogo zabrisali primer in nič storili, ker seveda ne bodo morali pisati kazni Mariboru svoji Olimpiji jim gre pa zelo težko pisati kazni.