Črna kronika

Navadna morilka ali psihična bolnica?

Pariz, 30. 07. 2010 19.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Umori novorojenčkov v Franciji še naprej odmevajo. Mama je priznala, da je otoke ubijala, ker je imela slabe izkušnje s prvo nosečnostjo. Vaščani so šokirani in se sprašujejo, kako nihče ni nič opazil.

Policija je zapečatila hišo, kjer so našli trupelca.
Policija je zapečatila hišo, kjer so našli trupelca. FOTO: Reuters

V javnost prihaja vedno več podrobnosti osemkratnega detomora v francoski vasi Villers-au-Tertre. Morilka novorojenčkov, 46-letna Dominique Cottrez, je med policijskim zaslišanjem priznala, da je otroke začela moriti potem, ko je imela slabe izkušnje z zdravniki po prvi nosečnosti in z njimi ni hotela več imeti stikov.

Kot je dejala, mož o porodih in umorih ni vedel ničesar, zadušila oziroma zadavila jih je sama, potem pa jih zavila v plastično vrečko in skrila v garaži oziroma na vrtu. Ženska, ki je uradno obtožena umorov, ostaja v priporu, kjer bo opravila več psiholoških testov. Moža, ki so ga skupaj z Dominique aretirali v sredo, so izpustili že včeraj, saj naj v umore ne bi bil vpleten. Kljub temu ne sme zapustiti vasi in mora biti preiskovalcem vedno na voljo. Sam trdi, da za umore ni vedel, kar potrjujejo tudi besede iz priznanje njegove žene.

Forenziki že opravljajo DNA-teste, ki naj bi potrdili ali ovrgli starševstvo otrok, prav tako opravljajo tudi že obdukcije, ki bodo potrdile točen vzrok smrti novorojenčkov. Policija pa je zapečatila hišo, okoli katere so našli večino trupel.

Svečke gorijo pred eno od hiš, kjer so odkrili trupla novorojenčkov.
Svečke gorijo pred eno od hiš, kjer so odkrili trupla novorojenčkov. FOTO: Reuters

Vaščani so v šoku. Ne morejo verjeti, da toliko let nihče ni opazil, kaj se dogaja. Vsi pa imajo predvsem o domnevnem očetu umorjenih dojenčkov povedati same lepe besede. “Prijeten človek je. Preprost, delaven,” je novinarjem agencije AP povedal lastnik bara iz sosednje vasi. “Ne morem razumeti, zakaj je to naredila,” pa je zgrožen kmet Jean-Marie. “Verjetno je morala imeti svoje razloge, ki jih drugi ne moremo razumeti, a kljub vsemu je imela tudi psihološke motnje, da je naredila, kar je naredila.

Francija se v zadnjih letih sooča s kar nekaj podobnimi primeri. Marca so na 15 let zaporne kazni obsodili Celine Lesage, ki je umorila šest novorojenčkov, njihova trupla pa so našli v plastičnih vrečkah v kleti. Veronique Courjault, ki so jo obsodili lani, pa je umorila tri svoje novorojene otroke. Trupla dveh je našel njen mož v zmrzovalniku. Psihološki testi so pokazali, da je mama trpela za motnjo, imenovano zanikanje nosečnosti.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (37)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

picajzel
02. 08. 2010 07.04
Otroci niso bili nič krivi, če je imela slabe izkušnje z zdravnikom...drugič naj jih ima z živinozdravnikom...
green-day
01. 08. 2010 21.23
zaratutra se ti opravičujm ker sm se pr pisanju komentarjev parkrat zmotila...če te pa mot moje nepravilno slovnično pisanje je pa to tvoj problem in ti ni treba brt moih komentarjev...
zaratustra
01. 08. 2010 18.17
green.day nauči se pisat! katastrofa!
funygirl
01. 08. 2010 15.17
z zdravniki je imela slabe izkušnje,s sexom pa dobre,predvsem pa obrodljive!
Kaja Kova? 1
01. 08. 2010 14.12
Ne razumem, da možni vedel da je noseča in to osemkrat.Če ta ni lovska pa ne vem kaj je pol.
franz1988
01. 08. 2010 13.35
Mož jo je nabrusu, ta rodi otroka, ga zaduši, pokoplje, i tako osam puta. Kaj če je vse to res?
green-day
01. 08. 2010 09.36
kancijan ''Torej je po tvojem mnenju za te otroke bilo bolje, da jih je ženska ubila takoj po rojstvu, da ne bi trpeli ob taki psiho materi in nezainteresiranem očetu?'' to nisti slučajno ni blo mišlen tko...moje besede si uzeu ČIST narobe...k se utrok enkat rudi ga je logično bolš dt v pusvujiteu sam...ampak UČASIH JE bolš da se NE rudi...mimgrede mjolnir ma prou če gre ženska na splau k je utrok str dva tedna tega ne morš primerjat is žensko k gre na splau k je otrok str 6 mescou...razlika je VELIKA!!!
kancijan
31. 07. 2010 21.37
mjolnir "vendar je neka razlika med šestmesečnim otrokom in dvotedenskim, da ne omenjam "zarodka" ki se ga ureja z tableto!" In ta razlika je? In predvsem: kdaj točno ta razlika nastane? Kdaj se "urejanje rojstev" spremeni v umor?
kancijan
31. 07. 2010 21.34
green-day "ampak učasih je pa to bolš k pa da se utrok useen rudi in trpi..." Torej je po tvojem mnenju za te otroke bilo bolje, da jih je ženska ubila takoj po rojstvu, da ne bi trpeli ob taki psiho materi in nezainteresiranem očetu?
mjolnir
31. 07. 2010 18.48
green-day PODPIŠEM!!
mjolnir
31. 07. 2010 18.48
kancijan Jaz tudi ne maram splava, zato podpiram prventivo pri kontracepciji (če bi RKC imela kaj soli v glavi bi PROMOVIRALA kontracepcijo, saj preventiva zmanjšuje število splavov, a ne?), vendar je neka razlika med šestmesečnim otrokom in dvotedenskim, da ne omenjam "zarodka" ki se ga ureja z tableto! Premisli mal preden pišeš!
tudum
31. 07. 2010 17.15
Kuj neke ne... To da je noseča tud ni vedu ane... Kaj je mislu da po 9ih mescih otrok izpuhti. Njemu lih tak dosmrtno kot njej ni nič manj kriv čeprav jih ni z golimi rokami. Da za enga ni vedu ok da za 8 ni vedu... no go.
green-day
31. 07. 2010 16.19
kancijan v nekaterih primerihh je slau edina prava rešiteu...res je da bi ljudje lahko uporbl zaščito in splavou ne bi blo treba delat in v večini primerou je splau čist ne sprejemliu ampak učasih je pa to bolš k pa da se utrok useen rudi in trpi...
Irena Heric
31. 07. 2010 14.26
Vaščani ponavadi vedo vse o sosedih to razumem, ampak da partner ne vidi in ne ve da je ženska noseča, (in to ne samo enkrat) tega pa ne verjamem naj rečejo in pišejo karkoli
Elena.s
31. 07. 2010 12.38
aja,kje je pa njena slika???????kaj mene zanima bajta sliko gor da vidimo gnusobo
Elena.s
31. 07. 2010 12.37
talentirana se podpišem pod tvoje verjetno je še bolj problem vzeti ZAŠČITOOOOOOOOOOOOOOOOO a če ubiješ enega je 15 let zapora,če ubiješ šest tud 15 ali kaj? kar neki----kaki talenti
Talentirana
31. 07. 2010 12.03
če si ga ne želiš seveda in ga rodiš???
Talentirana
31. 07. 2010 11.49
A je problem dat otroka v posvojitev?
kancijan
31. 07. 2010 11.24
Ubiti otroka po rojstvu - umor! En dan prej? - umor! teden dni prej? - umor! mesec dni prej?- umor! 6 mesecev prej? - zame še vedno umor! takoj po spočetju (magari s tabletno za dan potem) - zame še vedno umor! A mi lahko kdo pove, kaj in točno kdaj se spremeni tam nekje ok. 3 meseca nosečnosti, da prej državno subvencionirano dejanje naenkrat imenujemo umor?
FARES
31. 07. 2010 11.04
revež spet nič ni vedu. kot vedno ko se v družini kaj dogaja, družinski člani nič ne vejo-kao.. kere buče