Črna kronika

Natakar v Poreču brutalno pretepel turista, ki se je pritožil nad postrežbo

Poreč, 22. 07. 2014 15.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zlom spodnje čeljusti, zlom nosu, pretres možganov in odprta rana na glavi – to so poškodbe, ki jih je nizozemski turist dobil v restavraciji v središču Poreča, ker se je pritožil nad postrežbo. Nad njim se je brutalno znesel natakar, sin lastnika, ki ga niso ustavili niti pogledi mimoidočih niti jok otrok.

38-letni Nizozemec M. Rolleman je s soprogo, njunimi štirimi otroki, ter z nekaj prijatelji v nedeljo večerjal na terasi restavracije Bijeli san v središču Poreča. Čakali so, da jim postrežejo s hrano in pijačo, poroča spletni portal Index.hr.

(slika je simbolična)
(slika je simbolična) FOTO: Thinkstock

Ker je to trajalo dolgo, je Nizozemec opomnil enega od natakarjev. Po določenem času njihovo naročilo še vedno ni prispelo, zato se je pritožil še enkrat. To je očitno razburilo natakarja, ki mu je zabrusil, naj odidejo iz restavracije, če jim kaj ni všeč, in da jim v tem primeru ni treba niti plačati pijače.

Ko so gostje vstali, da bi odšli, pa so jih natakarji zaustavili in jim rekli, da morajo pijačo vseeno plačati. Rolleman jim je odvrnil, da se niso tako dogovorili. Tedaj je prej omenjen natakar začel kričati nanj, po krajšem verbalnem obračunu pa se ga je lotil še s pestmi. Udaril ga je v glavo, Nizozemec je v hipu padel na tla. Šokirani očividci so povedali, da je imel v roki boksar, moškega, ki je ležal na tleh, pa so zatem zbrcali še trije natakarji.

Mimoidoči in ostali gosti restavracije so nemo opazovali grozljiv prizor, vse skupaj pa je spremljal jok in kričanje otrok. "Bilo je strašno. Videli smo nezavestnega človeka, kako krvav leži na tleh. Na obrazu je imel odprto rano, videla se mu je kost. Prihiteli so reševalci, ki so zaustavili krvavitev, njegovi otroci pa so jokali. Na tak način pretepsti tujca, brez kakršnega koli razloga ... To je primitivizem!" je povedal 47-letni Porečan, ki je opazoval vse skupaj.

Nezavestnega Nizozemca so odpeljali v bolnišnico, kjer se zdravniki borijo za njegovo življenje. Po neuradnih informacijah so ga že operirali, njegovo stanje je zdaj stabilno, a kritično. Ima zlomljeno spodnjo čeljust, zlomljen nos, pretres možganov in odprto rano na glavi.

Policisti so napadalca – sina lastnika restavracije, 23-letnega Hajdina Bilalija – aretirali in odpeljali na policijsko postajo, kjer so z njim opravili razgovor. Lahko ga doleti kazenska ovadba za poskus umora.

Tiskovna predstavnica istrske policije Nataša Rogić podrobnosti incidenta ni razkrila, povedala je le, da okoliščine napada še preiskujejo, še poroča Index.hr.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni