Črna kronika

'Menimo, da ne gre za Britt'

Dubrovnik, 06. 10. 2008 13.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ribič je v morju pri Dubrovniku našel truplo. Mediji so poročali, da bi lahko šlo za pogrešano Avstralko. Policija pa glede na zelo razpadajoče truplo dvomi, da bi šlo za Britt Lapthorne.

Najdba trupla v Dubrovniku
Najdba trupla v Dubrovniku FOTO: Dubrovniknet.hr
Na dubrovniški policijski postaji so za 24ur.com povedali, da bo obdukcija opravljena jutri okoli 10. ure.

Hrvaška policija je danes okoli 12.30 pri Dubrovniku iz morja potegnila truplo, poročajo hrvaški mediji. Truplo so našli v morju nedaleč od hotela Libertas. Še vedno ni znano, ali gre za žensko ali moškega.

Hrvaški mediji so poročali, da bi lahko šlo za 21-letno Avstralko Britt Lapthorne, ki je pogrešana že od 18. septembra. Dekle so nazadnje videli v nočnem lokalu Fuego v Dubrovniku.

Tiskovni predstavnik policije Ivan Kukrika je na novinarski konferenci povedal, da obstaja zelo majhna verjetnost, da so danes našli truplo pogrešane Avstralke. "Truplo je v zadnji fazi razpadanja. Menimo, da je malo verjetno, da gre za pogrešano avstralsko državljanko. Tudi če bi bilo njeno truplo 19 dni v vodi, ne bi tako razpadlo. Prav tako ne moremo potrditi, ali gre za moškega ali žensko. Na telesu nismo našli oblek. Moram opozoriti, da smo takšne primere najdb že imeli. Morje pa je trupla prineslo iz Črne gore in Albanije. Počakajmo na rezultate obdukcije,“ je povedal Kukrika.

Policija: Truplo našel ribič

"Ribič je obvestil policijo, da je v morju našel truplo. Identiteta še ni znana," je za 24ur.com povedal tiskovni predstavnik dubrovniške policije Kukrika. 

Najdba trupla v Dubrovniku
Najdba trupla v Dubrovniku FOTO: Dubrovniknet.hr

Policija je zelo previdna pri dajanju izjav. Hrvaška spletna stran Dubrovniknet.hr namreč poroča, da je policija v zadnjih letih v morju pri Dubrovniku in na otoku Mljet našla veliko trupel, ki so bila iznakažena. Pišejo tudi, da primeri nikoli niso bili rešeni, tudi identitete žrtev niso bile potrjene. Hrvaški mediji tudi poročajo, da v zadnjem mesecu na širšem območju Dubrovnika ni bilo prijavljenih pogrešanih ljudi. Edina pogrešana oseba naj bi bila Britt.

Ribič: Želim pozabiti

Na dubrovniški policijski postaji so za 24ur.com povedali, da bo obdukcija opravljena jutri okoli 10. ure.
Na dubrovniški policijski postaji so za 24ur.com povedali, da bo obdukcija opravljena jutri okoli 10. ure. FOTO: Dubrovniknet.hr

"Želim pozabiti,“ je za spletno stran Jutranji.hr povedal ribič Pero Đuraš, ki je našel truplo. "Nekaj sem slišal o pogrešani Avstralki. Ko sem videl truplo, sem pomislil, da je to ona. Ko bi jo vsaj našel živo, bi lahko še denarno nagrado dobil,“ je povedal 42-letni ribič.

Perković: Promiskuitetna in mogoče preveč odprta oseba

Pogrešana Britt Lapthorne
Pogrešana Britt Lapthorne FOTO:
Oče pogrešane Avstralke je sporočil, da ga hrvaška policija še ni obvestila o najdbi trupla. Dodal je, da je imela Britt zelo zdrave zobe in brez plomb. 'Glede na povedano, bi lahko takoj ugotovili, ali gre za Britt,' je dejal Lapthorne.

Hrvaški spletni portal Dnevnik.hr je danes že poročal, da so policisti uradno nehali iskati pogrešano Britt. Policija je namreč sporočila, da si njihovi delavci po 18 dneh intenzivne iskalne akcije zaslužijo počitek. Kukrika pa je na današnji novinarski konferenci povedal, da so policisti še vedno na terenu in iščejo pogrešano 21-letnico.

Odmeva pa tudi intervju z lastnikom hostla, v katerem je prebivala Britt. Ivica Perković je namreč dejal, da je bila 21-letnica "promiskuitetna in mogoče preveč odprta oseba“. Povedal je tudi, da je pred prihodom v Dubrovnik potovala po Bosni. "Sarajevčani se je spomnijo kot osebe, ki je veliko pila,“ je povedal Perković.

'Britt so ugrabili'

Oče pogrešane Avstralke Dale Lapthorne je povedal, da je v soboto zvečer prejel anonimni klic, iz katerega je razbral, da je Britt ugrabljena. Ženski glas naj bi mu povedal, da je lastnica hostla na dan Brittinega izginotja želela poslati njen potni list v Avstralijo.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (31)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

m_stevens
12. 10. 2008 12.44
ta ribič je tipičn hrvat,zato pa jih ne mormo..
Delodajalec
07. 10. 2008 09.44
ci.nik, hvala za pomoč, je minilo že par desetletij od obvezne srbohrvaščine v šoli. Ampak cirilico pa še znam brat :)
gospakatja
07. 10. 2008 09.38
in kaj naj bi to pomenilo, da je bila itak ulita? a si dekle, če je ulito, zasluži smrt? a si odprto (pa tudi promiskuitetno) dekle zasluži smrt? postavite se za trenutek v kožo staršev- punca je šla na potovanje, sedaj pa se ne ve ali je živa ali mrtva! groza!!!
mraviana
07. 10. 2008 03.49
chigago-bears,popolnoma se strinjam s tabo,da je ribič,ki je truplo našel en velik kre*en. Da izjavi tako bedarijo,da mu je žal,da ni našel žive,da bi še denar za to dobil je pa res čisto neumestno,kretensko ...Če je že bedak pomislil na denar ob taki tragediji,bi lahko vsaj gobec zaprt obdržal.
ci.nik
07. 10. 2008 02.09
delodajalec šugav=garjav sam tolk da tvoj izvrstni prevod dopolnim
Irena Mihelic
06. 10. 2008 22.56
luniu jaz vem kako je to če te brišejo mene kar naprej očitno jim gre v nos ker povem direkt sicer pa kar se tiče britt upam da je še živa kar pa se tičen hrvatov pa nebi zgubljala besed ker jih niso vredni že tako nas sovražijo a mi dobri slovenčki pa še na morje dol hitimo jaz nikoli pa rajši noge v lavor pa mislim da sem na morju
etano
06. 10. 2008 21.31
Ojojoj, upam, da to v plahti ni ona. primer se vse bolj zapleta... Izjave si zlo nasprotujejo, domačini vsi govorijo, da je bila nalita, domači pa vztrajajo pri tem, da je imela mero... Kdo bi vedel, enim se na potovanjih res utrga. kar mi je čudno pri tem primeru je velika podobnost z Maddie. Obe sta kar izginili brez pravega razloga, vse sledi za njima so izginile, izjave si naprotujejo, starši so se sami vrgli v raziskavo, lokalna policija pa zavlačuje. Sej ne rečem, da gre za isto stvar, samo čudno mi je, ker če bi ble onedve še žive, bi se sigurn pojavu kdo, ki bi želel izsiljevat al pa vsaj pobrat nagrado za informacijo. Če je pa vse tiho, se pa ve, da se nekdo skriva...
warezovc@email.si
06. 10. 2008 21.18
juventus? se ti je cist? anyways, se kr me ni odobrila na facebooku, a kdo ve zakaj? :D
chicago-bears
06. 10. 2008 21.05
ko bi vsaj nasel zivo da dobim denar kak kreten jooj
splohnivazn
06. 10. 2008 20.52
žalostno je da gre nekdo na potovanje in nazadne se vrne v krsti!Mislim, da je možno da je to pogrešana avstralka! ampak pustimo se presenetit!!
juventus
06. 10. 2008 20.40
Zelo negativna reklama za Hrvaško morje ,ni kaj .................
bllue
06. 10. 2008 19.48
upam da je punca med živimi, res pa ne razumem zakaj se mora tako neumno napit, če so okol nje sami neznanci, ne pa frendi, ki bi jo lahko čuvali.
luniu
06. 10. 2008 17.32
24ur pravi da hrvaški mediji poročajo da bi lahko bila britt,čeprav hrvaški mediji poročajo da skoraj 100 procentno ni brit,ker je truplo preveč razpadlo,da bi lahko bilo to truplo britt...tako da to ne poročajo hrvaški mediji...temveč laže slovenski medij 24ur...pa me prav zanima če bo administrator to objavil ali pa bo kot ponavadi to izbrisal
JozaFric
06. 10. 2008 17.13
Index.hr poroča, da prve analize kažejo, da ni ona!
Delodajalec
06. 10. 2008 17.02
MALIPRCO, ja kako pa govoriš, a te mama ni naučila olike ? Reče se; ni zveze, naj se ti \'\'šugav ???\'\' pes ljubi s tvojo pokojno mamo, oralno.
NISSIKA
06. 10. 2008 16.49
sam za dnar se jim gre tem hrvatom.......nj mal pomislijo na družino te avstralke ne pa sam na dnar
LionaT
06. 10. 2008 16.39
Mislim, izjava od ribiča je pa svetovna, on bi jo živo, ker bi potem vsaj dnar dobil.
mare.miami
06. 10. 2008 16.16
Pomojem je njeno truplo,ker niso izjavili,da pogrešajo še eno osebo.KRUTO ni kaj.
demirhisar
06. 10. 2008 16.00
Škoda, sam po vsej verjetnosti je ona... Ta ribič je pa škorc, ker je pohlepen..lol kera izjava
p0mijek
06. 10. 2008 15.11
js sm to napisal že daleč nazaj da je šla plavat pijana pa mi je ta bosanc od admina zbrisal komentar. verjetno zaradi tega ker sem rekel da je zdaj hrana rakom. nema veze, jebo ti šugav pas mrtvu mater u usta admin. pa brez zamere