Črna kronika

Narkomanske igle vse bolj v oči bodejo Kranjčane

Kranj, 06. 05. 2013 18.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V širšem centru Kranja je najmanj šest lokacij, kjer se drogirajo narkomani. Igle odvržejo, kamor pač že padejo. V toplejših mesecih oživijo zunanji kotički, ki pa niti niso tako zelo skriti. Še več, dva sta čisto blizu osnovne šole, ekonomske gimnazije in fakultete za organizacijske vede.

V širšem centru Kranja je najmanj šest lokacij, kjer se drogirajo narkomani. Igle odvržejo, kamor pač že padejo. V toplejših mesecih oživijo zunanji kotički, ki pa niti niso tako zelo skriti. Še več, dva sta čisto blizu osnovne šole, ekonomske gimnazije in fakultete za organizacijske vede.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (90)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

an?ka30
09. 05. 2013 15.59
Pa sej ne vem kaj bi na to rekla,vsi imamo otroke ne vemo kaj nas čaka,ma upam da ne lih srečanje z drogo v smislu jemanja!!!! Sam kaj ko tudi sami v policiji,kriminalist v zaporu,ki da naj bi drogo preprodajau-kaj najrečem no!!!!!
a1b2c3d4e5f6
07. 05. 2013 18.19
+11
Problem z narkomanijo imajo najbolje rešen v Švici. Kljub bajno visokemu standardu in socialni državi je bilo svoj čas zelo veliko narkomanov, ki so delali različne probleme (kriminal, puščanje igel itd.). Zato so legalizirali heroin za odvisnike, ki ga dobijo brezplačno na recept. Uporabiti ga morajo v posebni sobi, kjer imajo na voljo izključno sterilni pribor in medicinsko pomoč. Ta program je prinesel ogromno pozitivnih posledic. Odvisniki uživajo 100% čisti heroin (izdelava slednjega je zelo poceni), zato ni nevarnosti zastrupitev kot pri heroinu z ulice, poleg tega imajo na voljo še medicinsko pomoč. Zmanjšal se je delež črnega trga in ker je zadeva zastonj, se je kriminal s strani odvisnikov več kot prepolovil. Tudi igel nihče ne meče več okrog, ker imajo za zadevanje posebne prostore in pribor za enkratno uporabo. Veliko odvisnikov se je ob tej terapiji začelo postopoma vključevati nazaj v normalno družbo, nekateri celo opravljajo lažje službe. Tekom prejemanja heroina so odvisniki udeleženi tudi v program odvajanja, kar pomeni postopno zmanjševanje prejetih odmerkov oz. prehod na metadon. In kaj je najpomembnejše? Odvisnik v tem sistemu stane družbo POLOVICO MANJ DENARJA kot bi sicer (škoda zaradi kriminala, zdravljenja bolezni...). Ta program absolutno podpiram in bi bil pri nas zelo dobrodošel. Ampak naša država je zavožena na vseh področjih, še najbolj pa na mentaliteti povprečnega prebivalca. Že če se omeni marihuano se vsi držijo za glavo in križajo, kaj šele če bi omenil, da bi narkomani dobivali zastonj heroin (četudi bi utemeljil zakaj je to dobro). Če pa sprožiš debato o tem, da smo med top 10 porabniki alkohola na svetu, da je zapitega 10% prebivalstva... pa to ni nič takega. Svašta.
Serafin
08. 05. 2013 13.03
Upam da tokrat nebo cenzurirano: Jože točno tako,z dodatkom da je proces preden ga predpišejo nekomu.To pomeni da ga dobi na recept šele po več poizkusih zdravljenja in ne kar vse povprek in vsakem. Pri nas se društva (vsaj 2 izmed njih) zgovarjajo da delujejo v rednem sodelovanju in po naročilih MDDSZ, MOL in policije. Češ če komu kaj ne paše naj se pritoži njim. Dejstva njihovega dela pa so vidna ne le v Kranju ampak celi Sloveniji. Področje so si prilastili nekateri osebki, predvsem soc.delavci, katere celo preverja in o njih poizveduje policija (tisti del z katerimi ne sodelujejo). Češ pomagajo odvisnikom v resnici pa je le krinka za hiter denar. Nekatere z manipulacijami,grožnjami celo izsiljujejo in jih imajo praktično v suženjskem razmerju! To se ve a nihče ni pripravljen storit NIČ! To so dejstva in prosim administratorja da me ne cenzurira, saj moje pisanje ni natolcevanje in "rekla kazala" ampak vse lahko podkrepim in konkretiziram. Zanima me pa seveda ali je kdo v tej državi ki je pripravljen kakor koli ukrepat v smeri da se temu naredi konec. V dobro vseh nas, vas, predvsem pa njih katerih bedo se izkorišča za hiter zaslužek in easy money, dobro plačano izležavanje v službah ter razne izlete v tujino na mednarodna "izobraževanja in konference" na račun davkoplačevalcev! Lp
-G-
07. 05. 2013 15.30
+2
mestno radarstvo nej še to mau gleda če že kazni pišejo za prehitro vožni nej še đankse okol šole pa občine kaznjuje
uroooos
07. 05. 2013 23.30
+6
TO PA ŽAL NE MORJO ZA TO SO ZAPOSLENI NAŠI POLICAJČKI ,KI SE ITAK SAMO SPRAVLJAJO NA NEDOLŽNO KONOPLJO...
retropil
07. 05. 2013 15.04
-2
Na vse te točke naštimat kamere, tiste dilerje, ki se vozijo po kranju z na roko napisanimi tablicami v arest, potem pa počasi postopoma z video dokaznimi gradivi vse uživalce teh drog pozapreti! v zaporu bodo pod nadzorom, nič jih ujčkat z raznimi nadomestili za drogo, pa se bodo v tistih dveh letih v zaporu že odvadli. potem bodo sami sebi problem in ne več družbi, kot so sedaj. ni težko, ampak dokler se nihče ne zgane je nemogoče. in še za par točk vam povem - za avtobusno postajo ter na stopnišču pod naaaaajvečjim mostom v kranju. poznamo ne?
Gosssttt
07. 05. 2013 14.57
+2
Žalostno je, da je ta problem prisoten že več kot 15 let pa se ni storilo skoraj nič! Vse kar se je storijo, da se pobirajo igle in se daje potuho z metadonom! Odvisnik se nikoli ne bo pozdravil le z njim, temveč rabi zdravniško pomoč in trdno svojo voljo!
raca123.123.
07. 05. 2013 14.14
-2
štajerci se hodijo v kranj pikat ja einsteini 24 urski!! sram mi je rečt da sem slovenec, zaprite zidara bavčara itd!!!! lenobe
uroooos
07. 05. 2013 23.28
+2
SRAM ME JE K SMO SLOVENCI TAKI PJANCI ...SLOVENIJA JE NA VRHU LESTVICE GLEDE ALKOHOLIKOV ŽALOSTNO A RESNIČNO... PJANC PA UN K JE NA HORSU SE LAHKO TUDI PRIMERJATA,KER BOSTA OBA UMRLA TKO ALPA TKO...
uroooos
07. 05. 2013 23.29
+2
TKODA NE MI GOVORT ALKOHOLIK PRAV POSEBAJ ZA NARKOMANA PA GOVORITE TIST K JEMLJE PREPOVEDANE DROGE ... NARKOMAN JE TUDI ALKOHOLIK KER JE ODVISEN FIZIČNO IN PSIHIČNO
Serafin
07. 05. 2013 12.33
+15
Pa kaj pol če je nekdo zabredel.Da se zvlečt ven.Sam sem se pred skoraj 10 leti.Tudi nismo ogrožali drugih ampak se zadevali doma in kupovali sterilni pribor v lekarnah!Če sem imel za doup mi ni bilo težko dat tudi par centov za novo,sterilno brizgo!!!Tako da ne metat vse v isti koš!Pred zid pa je treba postavit vse tiste ki prežijo in vlečejo nazaj v odvisnost ali pa napeljujejo nanjo.Sanja se vam ne kako težko je zvlečt se ven,uredit življenje,še sploh če nimaš nič in nikogar.Koga ki bi ti pri tem brezpogojno stal ob strani in ne zahteval nič v zameno!Pa naj bo to karkoli!Na tem področju je država pogrnila na celi črti!Skrizirat se ni problem,se vam pa ne sanjakak pekel je zvlečt se iz ceste,brez stanovanja,službe,novi prijatelji,.... Sam sem imel srečo v prijateljici, ki mi je bila predvsem moralno v neprecenljivo spodbudo!Namesto da bi država poskrbela in jim dala možnost,raje financira razna društva in projekte ki delujejo v smeri čimveč odvisnikov,lahko zasluženega denarja,službe plačane 1200 € za izležavanje v pisarni, gledanje Youtuba,filmov in surfanja po netu!!!! To je realnost dragi moji.FINANCIRANI SO IZ PRORAČUNSKIH SREDSTEV!!!!NA SLUŽBENE STROŠKE HODIJO PO KONFERENCAH PO SVETU,NJIH REALNO DELO PA JE V SMERI ČIMVEČJEGA ŠT.ODVISNIKOV!!!!PA LAHKO TUDI KONKRETIZIRAM,JAVNO,ARGUMENTIRANO! TO JE REALNOST SLOVENSKE DRŽAVE!!!!
taytia
07. 05. 2013 13.04
+3
lepo napisano in takšno je tud moje mnenje. in..kapo dol da ti je uspelo. :)
scar_face
07. 05. 2013 14.14
+7
Ne tega vzeti kot napad, ampak resno me zanima, zakaj meniš, da bi bi morala biti naloga države, da osebo, ki se je sama zavedno spravila v odvisnost, spravi iz odvisnosti in ji reši še vse socialne težave? Kakšne možnosti bi jim morala dati država? A to pomeni, da je država vsem odvisnikom dolžna rešiti stanovanjski problem, socialna zavarovanja in še službe? Imamo 130 000 brezposelnih, 25% brezposelnost med mladimi. Tveganje za revščino med mladimi je na takšnem nivoju kot še ni bilo v zadnjih 50 letih. Tem ljudem nihče nič ne da... No, pa vse pohvale, da si se rešil tega začaranega kroga.
raca123.123.
07. 05. 2013 14.37
+3
če nebi tolko kradli bi tud za te našli kaj evrov, ,sram me je bit slovenec!!!! lopovska država zaprejo te za 50 evrov nad milijonom si pa svoboden ko ptiček pol pa družbeno koristna dela opravlaš sramota
raca123.123.
07. 05. 2013 14.38
+0
Serafin
07. 05. 2013 16.01
+4
Denar ki ga država namenja raznim lenuhom o katerih sem govoril naj se nameni prehodnem kriznem centru z max.bivalno dobo pol leta. Vodijo naj ga tisti ki so se sami soočali z tem in dokazljivo abstinirajo vsaj 5-7 let!!! Ne pa razni soc.delavci kateri vidijo le easy money za nedelo! Človek ki je dal to čez ve kako se zvlečt,tudi manipulrat se ga neda zlahka.
Serafin
07. 05. 2013 16.11
+2
hvala vsem za pohvalo.Kot sem povedal....zasluga za to gre še nekomu....88+99-IZ SRCA TI HVALA ;)
mali_mali
07. 05. 2013 10.43
+10
Kaj policija rabi navodila kaj naj ukrepa od javnosti ali kaj? naj jih pozaprejo da se sčistijo pa se bo zadeva začela reševat. ne pa da jih filajo z zastojn zdravili, ostali pa, ki se ne drogirajo morajo za nujno potrebna zdravila doplačevat. Spet ena Slovenska butalščina, ko vsi vedo da se drogirajo na javnih mestih "češ saj mi nič ne morejo", drugi pa jih pomilujejo kot bolnike. Ja, slovenski narod je zelo bolan od narkomanov, alkoholikov in slabih politikov ki skrbijo samo zase, ostala družba pa samo plačuje za te njihove razvade.
Ferdo Crni
07. 05. 2013 10.29
+0
Samo malce funkcionalne pismenosti "Igla se ne odvrže tam kamor pač pade" ampak "Igla pade tam, kamor se pač odvrže". To je nekako logika. Sej ni panike. Vem... težko je.
MA007
07. 05. 2013 09.57
+4
Ajde da se drogiramo, nek se oči sjaje to je ono najbolje
pajomir
07. 05. 2013 09.58
+1
pat77
07. 05. 2013 09.25
+17
jaz jih ne podpiram in pika.imam dva znanca ki sta zabredla v droge in nista mela nobenega razloga,problemov itd da sta padla tako nizko...edino in samo sami so si krivi..se mi ne smilijo totalno nič..narkoman bi lastno mamo prodal za šut tko je...
taytia
07. 05. 2013 08.59
+5
ne zagovarjam narko scene ampak nikol pa ne bom sodla nekomu, ki ga ne poznam in ne vem kaj je razlog da je zabredel tako globoko...kolk je v sloveniji alkoholizma in kolk je prometnih nesreč zarad njih...ironično je to, da lahko to alkoholno drogo kupiš oz. dobiš povsod. v tujini je za zasvojence veliko bolje poskrbljeno...imajo klinike kamor zahajajo dnevno...vse je sterilno in zarad tega tudi manj bolezni in odvrženih igel povsod naokol...
scar_face
07. 05. 2013 09.13
+3
Država ni naša mati, ki nas bo držala za rokico vedno, ko gremo preko prehoda za pešce. Pride čas, ko mora človek sam prečkat cesto. Če ne pogleda levo in desno, si pa je sam kriv. Povedati ti hočem, da ne moreš od države pričakovati, da bo poskrbela za čisto vsak človekov problem. Včasih je potrebna tudi osnovna logika kot je na primer ta: ali je pametno, da si samo ''enkrat'' zapičim iglo v žilo in na ta način bežim od realnosti? Ne ni. To nas učijo že v prvem razredu OŠ...
taytia
07. 05. 2013 09.22
+2
sej js ne pričakujem nič od države...to sm navedla samo kot primer... sej drgač se čist strinjam s tabo ampak sej ne bežijo vsi od realnosti...večina ja, ne pa vsi...najde se tud kšn, ki to nardi sam iz radovednosti, iz dolgčasa v lajfu...poglej si slovenski film slepilo...
scar_face
07. 05. 2013 09.27
+4
Se popolnoma strinjam. Zelo veliko jih samo ''proba enkrat''. Problem je v tem, da je ta izgovor še slabši od tistega o težkem življenju. Kdo pri zdravi pameti bo probal npr. heroin? A obstaja sploh kdo, ki ne ve kakšne so posledice uživanja tega? Vsem nam je jasno, ampak nekateri vseeno rinejo tja...
taytia
07. 05. 2013 09.31
Serafin
07. 05. 2013 12.32
+1
Pa kaj pol če je nekdo zabredel.Da se zvlečt ven.Sam sem se pred skoraj 10 leti.Tudi nismo ogrožali drugih ampak se zadevali doma in kupovali sterilni pribor v lekarnah!Če sem imel za doup mi ni bilo težko dat tudi par centov za novo,sterilno brizgo!!!Tako da ne metat vse v isti koš!Pred zid pa je treba postavit vse tiste ki prežijo in vlečejo nazaj v odvisnost ali pa napeljujejo nanjo.Sanja se vam ne kako težko je zvlečt se ven,uredit življenje,še sploh če nimaš nič in nikogar.Koga ki bi ti pri tem brezpogojno stal ob strani in ne zahteval nič v zameno!Pa naj bo to karkoli!Na tem področju je država pogrnila na celi črti!Skrizirat se ni problem,se vam pa ne sanjakak pekel je zvlečt se iz ceste,brez stanovanja,službe,novi prijatelji,.... Sam sem imel srečo v prijateljici, ki mi je bila predvsem moralno v neprecenljivo spodbudo!Namesto da bi država poskrbela in jim dala možnost,raje financira razna društva in projekte ki delujejo v smeri čimveč odvisnikov,lahko zasluženega denarja,službe plačane 1200 € za izležavanje v pisarni, gledanje Youtuba,filmov in surfanja po netu!!!! To je realnost dragi moji.FINANCIRANI SO IZ PRORAČUNSKIH SREDSTEV!!!!NA SLUŽBENE STROŠKE HODIJO PO KONFERENCAH PO SVETU,NJIH REALNO DELO PA JE V SMERI ČIMVEČJEGA ŠT.ODVISNIKOV!!!!PA LAHKO TUDI KONKRETIZIRAM,JAVNO,ARGUMENTIRANO! TO JE REALNOST SLOVENSKE DRŽAVE!!!!
Jaka Planinc
07. 05. 2013 08.50
+0
POSLATI JIH V Koncentracijsko taborišče,pa POD PRISILO DELATI ,BI SE HITRO NAUČILI KULTURNIH MANIR IN ODVADILI DROGIRANJA,KER TAKIM NE POMENI NIČ,ZATO ZA TAKE SAMO PRISILA IN KAZEN. ŽE HITLER JE REKEL,IMEL JE PRAV: DELO OSVOBAJA ČLOVEKA VSEH NEUMNOSTI,SANJ,LENOBE ipd. TO JE REŠITEV ZA TE ODPADNIKE,IZMEČKE SODOBNE DRUŽBE ,KI OBREMENJUJEJO,SRAMOTIJO DELOVNEGA,PRIDNEGA SLOVENCA.
taytia
07. 05. 2013 08.55
-3
mislim ob tem komentarju sm ostala brez besed....žalostno da maš tako mnenje...ne razumem kako lahko nekomu, ki ga sploh ne poznaš in ne veš zakaj je zabredel tako globoko rečeš izmeček?? kdo si ti da jim lahko sodiš?? je res da izražamo svoja mnenja ampak tale naci komentar me je pa šokiru...
scar_face
07. 05. 2013 09.05
+15
Mogoče je njegov komentar res šel predaleč, ampak je pa zadel RELATIVNO blizu k jedru problema. Poglej si na primer vse te komune. Večinoma jih tam zdravijo s pomočjo dela. Delajo na vrtovih, njivah, sadovnjakih, urejajo okolico hiše itd. So nekje na samem, vstran od civilizacije... Kakorkoli že, vsi vedno govorite, da so zabredli tako globoko zaradi težkega življenja ipd. Meni se zdi, da je to zelo zelo slab izgovor. Veliko nas je takih, ki nismo imeli lahkega življenja in ga verjetno nikoli ne bomo, ker življenje že samo po sebi pač ni lahko. Navsezadnje, koliko ljudi pa je takih, ki nimajo nobenih resnih problemov? Praktično vsi jih imamo...slab izgovor je tole...
taytia
07. 05. 2013 09.15
+2
se popolnoma strinjam s tabo...je res da jih zdravijo z delom in ampak to šele takrat ko do komune pridejo...če pa nimajo nikogar ki bi jih spodbuju k temu, na to sami verjetno niti pomislijo ne...po mojem bi mogl bit v sloveniji več kriznih centrov za odvisnike kamor bi se lahko zatekli po pomoč... je res tudi to da je slab izgovor slabo življenje ampak očitno je to edina pot, v kateri vidijo rešitev in jih ne obsojam...vsak se odloči za svojo življenjsko pot...veliko je tudi takih, ki imajo v življenju vsega polno r*t pa se vseen odločijo za kriva pota...in ko so enkrat not, ne morjo tok z lahkoto vn...začaran krog...
mali_mali
07. 05. 2013 10.50
+3
Sprašujem se, zakaj se take skupine narkomani in alkoholiki tako tolerantno obravnavajo, druge pa ki se soočajo s problemi in krizo rešujejo "po normalni poti" trpijo in delajo da se iz nje rešijo pa obravnava kot zgube in smolčke ki se jim je pač to zgodilo. Najlažje je pobegnit v svet omame vsak trenutek ko bi moral sprejeti neko odgovornost. Takšne labilne osebnosti pa sodijo v ustanove in ne v javnost, potem pa ni čudno da nekoga ki se mu "vtrga zaradi malenkosti" pobije ne vem koliko ljudi in se tako olajša. Tudi to še pride iz zahoda, tako kot vse novodobne dobrote.
Serafin
07. 05. 2013 12.46
+3
koliko jih po odpustu iz komune ostane clean?Praktično NIHČE!Razlog?To da ko pridejo nazaj, se znajdejo na cesti, brez stanovanja,službe,z soc.pomočjo se neda najet stanovanja,preživet.Edina rešitev in pot ki jo poznajo je droga,kriminal,prostitucija,preprodaja,saj jim le to prinese potreben denar za preživetje,posledično pa padejo nazaj v odvisnost in krog je sklenjen! TO BI MORALA STORIT DRŽAVA!PREHODNI DOM V KATEREM BI IMELI MOŽNOST OSNOVNEGA PREŽIVETJA(MAX.CCA 6MESECEV)V TEM ČASU PA NAJT SLUŽBO,PRIŠPARAT ZA NAJEMNINO,NAJT STANOVANJE,.... TO JE EDINA REŠITEV A DRŽAVA NA TEM PODROČJU NE NAREDI NIIIIIIIIČ! DA NE NAČENJAM TEME POLICIJE IN DRŽAVE KI NADZIRA DOTOK IN PREPRODAJO DROG! OBSTAJAJO SLIKE,POSNETKI,KOVČKI,....NIHČE NE STORI NIČ KER JIM NI V INTERESU! Raje sem in tja objavijo podatek o overdoseu,samomoru narkomana-ke,zaprtih lopovih ki kradejo da pridejo do šuta! Žalostno je koliko se jih nezna znajt in so praktično kos mesa,sužnji,lopovi po naročilu,dilerji,kurirčki,prostitutke in prostitutki....pa ne zaradi biti high ampak dobit dozo ki zadosti da so zdravi in nenakrizirani!!!!
minimalisch
07. 05. 2013 08.27
+14
kakršna država, takšno je stanje...to, da se ga zadevajo 50m stran, od glavne gorenjske policijske postaje pa niste pokazal??..samo široka cesta pri avtobusni postaji loči, policijski nebotičnik in 24ur trgovino kjer žicajo narkomani i nikome ništa...
retropil
07. 05. 2013 14.57
-1
ravno to sem želel napisat. hišo v kateri so se zbirali so zabili z deskami pred leti, zdaj pa vse naokrog po celem "parku" za avtobusno postajo. verjetno je bilo prenevarno sploh hoditi tja, ker tam mimogrede pojahaš iglo.
flum
07. 05. 2013 07.19
+11
Res, zakaj takim pomagat ? Izolirat bi jih moral in om,ogočt da se zadevajo po mili volji. Sicer bi jim pa tko hitr vsega zmankal.
Jaka Planinc
07. 05. 2013 08.49
-7
POSLATI JIH V Koncentracijsko taborišče,pa POD PRISILO DELATI ,BI SE HITRO NAUČILI KULTURNIH MANIR IN ODVADILI DROGIRANJA,KER TAKIM NE POMENI NIČ,ZATO ZA TAKE SAMO PRISILA IN KAZEN. ŽE HITLER JE REKEL,IMEL JE PRAV: DELO OSVOBAJA ČLOVEKA VSEH NEUMNOSTI,SANJ,LENOBE ipd. TO JE REŠITEV ZA TE ODPADNIKE,IZMEČKE SODOBNE DRUŽBE ,KI OBREMENJUJEJO,SRAMOTIJO DELOVNEGA,PRIDNEGA SLOVENCA.
Sre?ni Felix
07. 05. 2013 04.07
+47
In takšnim osebkom država - mi davkoplečavlci - plačujemo socialno podporo, zdravljenje z metadonom, ki je neučinkovito, jim vračamo potne stroške ( v Kranj hodijo na metadon iz cele Gorenjske), jim nudi nova "socialna" stanovnja v izmeri krepko nad 50m2 (delavec v tovarni si ga niti s kreditom vseh sorodnikov ne more privoščiti). Za kozlat.
ml3
07. 05. 2013 00.26
+14
sam da ne mecejo igel naokrog in da ne kradejo, drugo me res ne zanima...naj se ga zadanejo v nulo, če le hočejo....naravna selekcija pač-šibki organizmi propadejo( šibki v duhu, mislim)
moderator12
07. 05. 2013 01.53
+3
s tem se ne strinjam po vsem - po mojem šibek rataš takrat, ko pustiš drogi, da te odpelje po svoje in kroji tvoje življenje. Seveda je pri trdih drogah verjetnost tega večja, ker tako zelo vplivajo na organizem.
schranz91
07. 05. 2013 00.18
+5
vse odvisnike treba dat na zdravljenje s salvijo divinorum, sam sm bil odvisnik številnih drog in me je ta starodavna šamanska rastlina rešla odvisnosti, celo od kajenja le po nekaj tednih
uroooos
07. 05. 2013 02.09
+3
angelDimaria
06. 05. 2013 23.18
+8
droge 1 policija 0 ..... osebno mnenje odpreti komuno ali vsaj en prostor kjer z medicinsko pomočjo lahka se ga nadrogira in vsaj varno za ves svet pač pospravi odvečne igle. v kanadi in večjih evropskih mestih imajo take prostore. se pa tudi strinjam s tem da take stvari čim dlje od osnovnih šol vrtcov in drugih javnih mest.
supertrolla
06. 05. 2013 23.04
+44
Res mi ni jasno, ker vse vedo, policisti namreč, pa ne naredijo ene racije na tistih punktih. Al se jim pa hebe, al pa ne upajo.......Drugič se pa hvalijo po javnih občilih, policisti namreč, kolk travce so kje poželi... Narobe svet, čist!!
angelDimaria
06. 05. 2013 23.14
+0
se popolnoma strinjam stabo ampak žal so gorenjski policisti in kriminalisti lovijo večje ribe in ta narkomanija jim ne pomaga nič.
supertrolla
07. 05. 2013 19.58
+2
Večje ribe, ja, ki potem itak niso tam, kamor sodijo, ker jih oprostijo, zaprejo pa girice. ;)