Črna kronika

'Naredi vse, kar ti očka reče'

Nürnberg, 15. 05. 2009 09.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Oče si je zaželel seksa s svojo 12-letno hčerko in željo zaupal svoji ženi, njeni materi. Ta mu je željo pomagala izpolniti, policiji pa ga ni prijavila.

Nemška starša, ki si tega naziva ne zaslužita, sta stopila pred sodnika. 42-letni Wolfgang in njegova 38-letna žena Tanja sta pred dvema letoma svojo takrat 12-letno hčerko silila k spolnim odnosom z očetom, dokler deklica ni zanosila.

(simbolična slika)
(simbolična slika) FOTO:

Pekel, v katerem je živela deklica, se je začel novembra 2007, ko je Wolfgang svoji ženi rekel, da želi spati s svojo hčerko. Žena je na njegovo željo pristala. In ne le to, svoji hčerki je ukazala, naj se uleže v svojo posteljo in ''naredi vse, kar ti očka reče''.

Zlorabljanje se je nadaljevalo vsaj dvakrat mesečno, vse do avgusta leta 2008, ko je deklica zanosila. Takrat je odšla k zdravniku in mu povedala, kdo je otrokov oče.

Nikomur ni povsem jasno, kako je lahko 38-letna mama dopustila večmesečno zlorabljanje svoje hčerke in pri tem celo sodelovala.

Na sodišču je v solzah rekla: ''Bala sem se, da bi mi vzeli otroke, če bi obiskala socialno službo. Potem bi razpadla cela družina.'' Njene besede je spremljalo zgražanje vseh prisotnih na sodišču.

''To je največja napaka, ki sem jo naredil v življenju,'' je na sodišču povedal Wolfgang.

Sodnika izjave obžalovanja niso ganile. Wolfganga je obsodil na sedem let in tri mesece zapora, Tanjo pa na dve leti in dva meseca. Olajševalna okoliščina zanjo je bila, da je njen inteligentni količnik 70.

Poleg zlorabljene deklice ima par še tri otroke, stare med 4 in 16 let, skrb zanje pa je prevzela socialna služba.