Črna kronika

Župan potrdil: Ženo sem našel zvezano in pretepeno

Vukovar, 13. 12. 2012 15.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Vukovarju policisti preiskujejo primer napada na 52-letno žensko. Tamkajšnji župan Željko Sabo je potrdil, da je bila žrtev napada njegova žena. V stanovanju jo je našel zvezano in pretepeno, utrpela pa je lažje poškodbe.

52-letnico so na domu napadli zamaskirani napadalci.
52-letnico so na domu napadli zamaskirani napadalci. FOTO: Thinkstock

V Vukovarju policija preiskuje primer napada na 52-letno žensko. Ženska je bila napadena v svojem stanovanju in dobila je lažje poškodbe. Hrvaških mediji so poročali, da je bila napadena žena vukovarskega župana Željka Sabe. Policija sicer zaradi preiskave ni razkrila podrobnosti napada, je pa informacijo potrdil sam župan.

Po poročanju hrvaškega radia Vukovar je bila žena napadena v času, ko je bila v stanovanju sama. Napadalci, ki so bili zamaskirani, naj bi pozvonili pri vratih stanovanja, ko pa je 52-letnica odprla vrata, so vdrli v prostore in jo pretepli.

Po neuradnih podatkih so napadalci 52-letnico zvezali in jo mučili, grozili so njej in njenim otrokom. Napadalci so županu pustili sporočilo, naj se "neha bahati".

Sabo je povedal, da je ženo našel zvezano in pretepeno v stanovanju, ko se je v sredo zvečer vrnil iz Zagreba. "Ne morem reči, ali gre za politično sporočilo, namenjeno meni, ali pa gre za to, da so v Vukovarju sprožili preiskavo proti osebam, na katere sem kazal," je še povedal novinarjem.

Kot je zatrdil, pa namerava v vsakem primeru vztrajati pri svojih prizadevanjih. Vukovarski župan sicer pripada SDP in je tudi poslanec v saboru ter namestnik vodje parlamentarnega odbora za vojne veterane. V Vukovarju so ga prejšnji mesec ostro kritizirali zaradi odločitve o kadrovskih spremembah na vodilnih položajih v mestnih javnih podjetjih.

Hrvaški notranji minister Ranko Ostojić je danes potrdil, da so županu zagotovili policijsko varovanje. Neuradno naj bi Sabu že večkrat grozili.

Policija je po ogledu kraja napada ugotovila, da napadalci iz stanovanja niso odnesli ničesar. Zdaj pa pospešeno nadaljujejo preiskavo, da bi ugotovili identiteto napadalcev in jih prijeli. Za omenjeno kaznivo dejanja je predvidena kazen do pet let zapora.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3