Črna kronika

Napad ubijalskih bolh

Rim, 29. 04. 2008 13.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na vlaku, ki je peljal iz Torina v Neapelj, so bolhe napadle potnika, ki je moral zaradi ugrizov in hude reakcije v bolnišnico.

Nesrečni 30-letni Antonio se je namestil v kupe, v katerem je rezerviral sedež zase, taščo in tasta. Kot to počne vsak teden zadnjih deset let, je odprl knjigo in prelistal časopis, a tokrat je rutinsko potovanje popestrila neprijetna izkušnja.

"Sploh ne morem pomisliti, kaj bi se zgodilo, če bi bolhe napadle otroka, je dejal Italijan.
"Sploh ne morem pomisliti, kaj bi se zgodilo, če bi bolhe napadle otroka, je dejal Italijan. FOTO: Reuters

Po nekaj urah je začutil prvo srbenje po rokah in vratu. Nevšečnost je postajala vse hujša. Sprva je mislil, da gre za alergično reakcijo na kemična čistila, ki jih italijanske železnice uporabljajo za dezinfekcijo vagonov po izstopu potnikov, a ko je šel na stranišče, slekel majico in pogledal, kaj se dogaja, je opazil, da so rdečice na koži postale prave bule.

Poleg tega je na majici opazil številne skakajoče rdeče pikice in celo polcentimetrskega insekta, ki ga ni znal prepoznati. Antonia je prevzela panika. Poklical je vlakovodjo, ki je na naslednji postaji vlak ustavil in poskrbel, da so poklicali reševalno vozilo.

"Ne pijem, ne kadim, aktivno se ukvarjam s športom ... Sploh ne morem pomisliti, kaj bi se zgodilo, če bi bolhe napadle otroka," je za časnik La Stampa povedal nesrečni potnik. Tudi tast in tašča sta imela nekaj ugrizov.

Klopi, bolhe in drugi insekti na italijanskih vlakih sicer niso novost. Železniška družba Trenitalia zagotavlja, da se bodo dezinfekcijske akcije na vlakih okrepile, a predstavniki trdijo, da problem ne bo nikoli dokončno rešen, ker ima na vlak dostop vsak, pa tudi živali.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

babaluga
07. 10. 2008 10.55
No za informacijo povem, da gredo živalske bolhe tudi na človeka in ga pošteno prepikajo. Nam so se razpasle bolhe, ko je imela mačka mlade in smo jo pozabili zaščititi prej. Tako da smo kar dva meseca morali trpeti pikanje,problem je ker jih ne moreš tako hitro pobiti z temi insekticidi in sesanjm, ker se zavlečejo v vsako špranjo. Pravijo pa da sicer učinkuje gozdni praprot proti njim, da so ga v starih časih dajali pod postelje, ker so bile takrat bouhe full aktualna :-) No isto je z pasjimi bolhami tudi on te pičjo, ne gledajo nič ali si pes,mačka al človek-kri je kri :-)
atani
06. 10. 2008 22.40
tam kjer gre italijan, gre tudi njegov pes. nekaj casa sem tam tudi zivela, tako, da vem kaksni ljubitelji ljubljenckov- bolj kot ne psov- so. ej, cucki so bili tudi v diskoteki, mama mia, bogi, sej so bili cist paf od beatov, pol so se pa se psi znal zacet klat pod nasimi nogami..kr neki... tak da, pes ni ravno za zur, dragi azzuri
ASTARTETOXAI: No verjetno je tudi tako kot praviš.Jaz sicer nisem zasledil tega.Ko smo prinesli malega psa je seveda tudi imel bolhe kar je pri malih psih in večina živali normalen pojav pa ne zaradi tega da bi bili v kakem slabem stanju ali da bi gdo slabo ravnal z njimi.Bolhe od psa so se prenesle na mačko in seveda smo ustrezna sredstva proti bolham morali uporabiti na obema.Niso pa se prenesle na nobenega drugega člana družine.Ja to pa je že potem druga zadeva glede losiona tvoje mame in verjetno še obstajajo kakšna druga sredstva na katera bi lahko bolhe navalile.Tega ne vem vem pa samo da naj bi bile bolhe katere se držijo človeka povsem drugačne sorte.
Ramzess
30. 04. 2008 14.18
Ta zadeva z italijanskimi vlaki ni nič novega, vsake toliko se najde kateri, ki zganja paniko. Mora pa biti revež, če ne prepozna navadne bolhe, in bolhe so našle prav takega, ki za povrh alergično reakcijo faše. "Sploh ne morem pomisliti, kaj bi se zgodilo, če bi bolhe napadle otroka" Smešno, kaj le, ravno tako bi se praskal, in morda staknil še kakšno alergično reakcijo, če je take sorte.
mega308193
30. 04. 2008 12.16
Te bolhe so bile zihr za taščo naštimane ;))
hecate
30. 04. 2008 02.11
cosmos...motiš se...k smo mi mel psa (RIP) in je dobiu bolhe so le te tut skakale na noge moje mame in jo tut ugriznle - smo pol ugotovil da zarad ene kreme/losjona k ga je uporabljala :)
Kolikor je meni znano pasje bolhe ne gredo na človeka ne bom pa zagotovo trdil saj imajo morda Italijani kakšno posebno vrsto bolh.Po moje bi morali malo bolj držati do higiene ter se umivati pa ne bi imeli problema.Ni pa tudi čudno če imajo pol centimetra velike bolhe za katere še tudi nisem slišal saj požrejo vse kar leze od mačkov in tako dalje.Potem vse skupaj na njih mutira in bodo počasi imeli že tako velike bolhe da jih bodo lahko uporabljali za ježo namesto konjev.hahahahaha
veckasno
29. 04. 2008 19.53
Ubogi Antonio je najbrž tako močno in svinjsko prdnil, da je vse bolhe iz celotnega vlaka preklical k svoji smrdeči riti, nakar so bolhe doživele možganski udarec in nekontrolirano pričele gristi prduharja.
mimi81
29. 04. 2008 17.16
V odgovor sa38: v Italiji je zivalim kot so psi ali macke dovoljeno vstopiti kar na vec koncev kot je npr. vlak, trgovine, restavracije itd. So veliko bolj kako bi se lahko rekli "prijazni zivalim" tako da ni cisto nic nenavadnga da se bolhice pojavijo kjer jim zapase ;)
draaster
29. 04. 2008 14.15
Ja...pa menda ne vozijo živali v kupejih? So se pa očitno neke druge žive vrste mogle prevažat...